Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie bo nie wiem co robić1

Ile można schudnąć przez 2 tygodnie głódówki po 300 kcal dziennie?

Polecane posty

Gość pomóżcie bo nie wiem co robić1

jeśli ma sie dużą nadwage ok 90 kg. Po tych 2 tygodniach zamierzam jesc 900 i cwiczyć. Wiem, ze niezdrowo ale nie mam czasu. Musze schudna błyskawice

Gość idiotyzm!
Pieniądze, które zaoszczędzisz, możesz wydać na trumnę. Powinno się spożywać co najmniej 1200 kcal, aby normalnie funkcjonować.

Gość ale ja nie mam
noxy zapytaj (o ile jeszcze nie padła po tej diecie)

Gość pracowalam u jubilera jakis
taa apieprzenie ja stosowalam diete 800 kcal i zylam nic mi nie bylo schudlam 14 kg w 2,5 mies wiec co za glupoty zeby jesc 1200 kacal pozatym niektore osoby sa bardzo niskie i i w zwiakzu z tym az tak duzej wagi nie maja wiec ich dzienne zapotrzebowanie moze wynosic np 1600 kcal wiec 1200 to dla nich zadna dieta

a co do 2 tyg dniety moze schudniesz ok 3-4 kg nie wiecej jak na tak duza wage i na sam poczatek bo pozniej idzie duzo wolniej roznicy nie bedzie widac na penwo nie zmieni ci sie rozmiar ciuchow za duzo wazysz zeby byly jakies widoczne efekty po 2 tyg gdybys np miala 160 cm i wazyla 54 kg zrzucila 4 i dobila do 50 to jeden rozmiar by sie stracil

przytyjesz potem 2x więcej niż schudniesz nawet jeśli będziesz jeść tylko po 900 kcal dziennie i ćwiczyć. Raczej polecam dietę dukana (np opis na tipy.pl http://goo.gl/RPKvl) lub inną dietę wysokobiałkową czy niskowęglowodanową. 1 kg to 7000 kcal Więc prosta rachuba. Przy normalnym funkcjonowaniu człowiek potrzebuje ok 3000 kcal do życia. Jeśli będziesz jeść 2 tyg po 300 kcal to zjesz w sumie 4 200. Na 2 tygodnie aby żyć potrzebujesz 3000*14 dni = 42000 kalorii. Zatem w sumie będziesz na minusie 42000-4200= 37800 kalorii Skoro każdy kilogram to 7000 kalorii to przez 2 tygodnie stracisz 37800/7000= 5,4 kg 5,4 kg - tyle schudniesz w przeciągu 2 tygodni W przeciągu kolejnych dwóch przytyjesz jakieś 10 kg.

AlicjaAla buhahaha czlowiek potrzebuje 3 tys kca hahaha chyba chlop pracujecy 7 dni w tyg w kamieniolomach i mierzacy 180 cm a nie sredniego wzrostu nirmanlej budowy kobieta 3 tys kcal moja droga jak ja jadlam to w 3 tyg przytylam 4 kg takze powodzenia guzik wiesz o odzywianiu i dietach a o przytyciu tez gowno prawda ja nic nie przytylam tylko co tydzien dodawalam 50 kcal az zatrzymalam sie na 1600 i tak teraz jem i ani nie chudne ani nie tyje

Alicja,jesli to jest kobieta i ma siedzacy tryb zycia,to czasem nawet 1800kcal dziennie wystarczy. Wazac 90kg musisz wybrac diete dlugoterminowa,musisz pewnie zrzucic 25kg,licz na to jakies pol roku.Polecam dukana albo weight watchers (sa bardzo rozne,dlatego wlasnie w zaleznosci od upodoban).

ja bym tylko radzila zeby taka ostra diete raczej krotko stosowac do 2 mies bo potem faktycznie moze wyniszczec takie diety sa raczej dla osob ktore chca nieduzo schudnac i cwiczeniami wymodelowac cialo jak ktos chce duuuzo schudnac musi nastawic sie na dluuuuga diete i powinna ona byc mniej rygorystyczna

Wiecie mega mało a tak pyszczycie http://www.herk.pl/zapotrzebowanie-kaloryczne.php przykładowo dla wiek 25 waga 90 wzrost 165 odpoczynek 8 Bardzo lekka 8 Lekka 7 Umiarkowana 1 zapotrzebowanie kaloryczne = 3002 pracowalam u jubilera jakis - jak widzisz nie trzeba w kamieniołomach pracować aby tyle potrzebować kalorii dziennie. To jest NORMALNE zapotrzebowanie aby utrzymać wagę a nie jakaś głodówka. "3 tys kcal moja droga jak ja jadlam to w 3 tyg przytylam 4 kg takze powodzenia guzik wiesz o odzywianiu i dietach" - wychodzi na to że nic nie robisz tylko śpisz 24h na dobę lub masz problem z liczeniem zjadanych kalorii. Problemik z matematyką może? ;]

AlicjaAla a kim ty jestes dietetykiem bez doswiadczenia ?? sory ale nie sadze zbeys sie kiedys odchudzala bo nic o tmy nie wiesz wypisujesz tylko jakies cyferki i na tmy sie konczy twja wiedza a organizm nie dziala tak dokladnie jak matematyka i wyobraz sobie ze pracuje a weekendy mam zajecia na uczeli i oczywiscie zajmuje sie domem a jest co robic w domu bo maz balaganiarz a kot wszedzie wlosy zostawia i przepraszam cie bardzo ale mature z matematyki mam zdana na 5 bedac w kalsie matematyczno fizycznej i zadjac jeszcze stara mature a nie te dziwne cos co jest teraz

AlicjaAla - chyba zartujesz. To moze odpowiedz mi czemu ja nie chudne? :D 1100-1500 kcal spozywam juz od 9 stycznia i poszlo tylko 2 kg. A teraz waga sie zatrzymala. Waze 84 przy 168 wzr Nie leze 24 na dobe i zapisuje co zjadam wiec wiem ile tego jest

i sorki laska ale ja waze 45 kg mam 152 cm wzrostu i 30 lat na karku i wiem ile moge zjesc zeby nie przytyc i nie bedzies zmnie pouczac bo jak juz pisalam twoja wiedz akonczy sie na czytaniu neta moja przyjaciolka ma 170 cm wzrotu wazyla 92 kg schudla 12 kg w ciagu 3 mies na diecie 1400 kcal chodzila nawet do dietetyka miala rozpiske co i kiedy ma jesc i pisala obok co zjadla lacznie z grzeszkami a wiem ze sie pilnowala dieteyk tez chwalil mowil ze schudla tyle ile nalezalo pi;nujac diety bioroc pod uwage te bzdety ktore wypisujesz powinna schudnac kolo 20 kg bo zapotrzebowanie miala na ponad 3 tys buheheh wez dziecko idz pogladaj kreskowki

ja jedzac 800kcal, rzez 1, 5 mc schudlam 13kg, rok jedzenia na nowo- i przytylam znowu teraz odchudzam sie na nowo. ale zdrowo i 1000kcal

Dorosla kobieta ppotrzebuje chyba 2000kcal, czy 2400- jakos tak. Ale nie 3000! to stanowczo za duzo no chyba ze chcesz przytyc:)

Gość vuvamafamka
tesciowa własnie szukałam tego bloga i nie pamiętałam nazwy :D dzięki za linka:)

Gość gość
ja chce w ciągu 2 tygodni schudnąć 10 kg czyli 5 kg tygodniowo . już kiedyś tak zrobiłam i mi się udało. to proste do policzenia na diecie 1000 kcal w ciągu miesiąca można schudnąć 8 kg (rygorystycznie przestrzegana ) , wiec na diecie 500 kcal można schudnąć 8 kg w 2 tyg , a na diecie 250 kcal można schudnąć w tydzień

Gość gość
dasz rade ale nie więcej niż 10 kg bo to już by było bardzo trudne