gosia54321 0 Napisano Luty 20, 2012 CZeść dziewczyny, mam pytanie, który ginekolog w zielonej górze najlepiej dobierze tabletki antykoncepcyjne? tylko nie piszcie ze Rabenda Łącka, byłam u niej skasowała 250 zl a wcale nie pomogla. Po każdych tabletkach jakie do tej pory brała mam plamienia, a okres mega skompy sie zrobił, nikt nie potrafi mi pomóc, szlak mnie trafia, nie wiem juz do kogo mam iśc, wszyscy polacają lekarzy ale do prowadzenie ciazy, a ja potrzebuje pomocy w dobraniu tabletek antykoncepcyjnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem czego oczekujesz Napisano Luty 21, 2012 tabletek nie da się dobrze dobrać na podstawie badań, to trochę mit. Mam na mysli badania hormonalne bo to teoretycznie na ich podstawie sie określa. Inne badania sa potrzebne dla określenia twojego stanu zdrowia. Owszem badania trzeba zrobić ale bardziej jest to przydatne do diagnozy schorzeń które popularnie się leczy tabletkami takie jak nieregularne czy bolesne miesiączki. Nie wiem jak takie badania miałyby pomóc w doborze tabletek. Po tabletkach prawie zawsze krwawienie będzie skąpe bo nie jest to prawdziwa miesiączka. Te plamienia nie powinny występować moze trzeba poczekać aż się organizm przystosuje. A może po prostu żadne tabletki ci nie służą. Kiedyś pamiętam jak oglądałam taki program i wypowiadał się specjalista w tej dziedzinie i mówił że tabletki dobiera sie metodą prób i błędów, bo poziom hormonów w tabletkach i tak jest wielokrotnie wyższy od tego naturalnego i ma za zadanie zakłócić ten naturalny poziom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość też plamię Napisano Luty 21, 2012 tylko raz zmieniałam tabletki z yasminelle na yasmin, zmieniałam właśnie z powodu plamienia, nie jest ono u mnie silne, pojawia się przez kilak dni w drugiej połowie cyklu, moja ginekolog twierdzi ze tabletki są za "słabe" bo "nie trzymają mi cyklu", jednak zostaje zachowany efekt skutecznej antykoncepcji i nie jest ona obniżona a to mi najbardziej chodzi, nie mam zamiaru zmieniac tabletek na jeszcze silniejsze tylko po to aby usunąć plamienia czy u ciebie to jedyny powód do poszukiwania innych tabletek ? moze zaakceptuj plamienia jeśli nie są bardzo obfite i uciażliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia54321 0 Napisano Luty 21, 2012 tylko mój okres jest na tyle skąpy, że nie uzywam podpasek a tylko wkładki chigieniczne, więc to chyba nie jest normalne, a plamienia sa męczące bo trwaja tydzień i wtedy nie moge np chodzić na basen, nie używam tamponów, więc wygląda to tak, że tydzień mam plamienia, pozniej tydzięń przerwy i tydzień mam skąpy ores który wygląda jak plamienia, więc pół miesiąca ma okres, jest to dla mnie strasznie uciążliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia54321 0 Napisano Luty 21, 2012 teraz biorę Qlairę, w ulotce jest napisane, że plamienia są normalne w 3 pierwszych miesiącach, inaczej trzeba się skontaktować z lekarzem. ja je biorę już 6miesięcy i cały czas mam plamienia, słyszałam, też, że takie plamienia mogą świadczyć o różnych schorzeniach, i nie wiadmo skąd pochodzą, moga być np. z szyjki macicy i wtedy jest niedobrze. brałam już yasmin, novynette, regulon, tri-regol (tez mi lekarka powiedziała ze tame były za słabe i nie trzymały cyklu, dlatego przepisała mi trójfazowy triregol, w którym zwiększa się dawka hormonów w tabletkach tych przy końcu opakowania), mże w ogóle znacie jakiegoś dobrego ginekologa w zielonej górze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość filet z mintaja Napisano Luty 21, 2012 Kobierska:-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem czego oczekujesz Napisano Luty 21, 2012 owszem plamienia są od za słabych pigułek. Plamienia świadczą o schorzeniach w naturalnym cyklu i to nie zawsze, czasami są to wahania hormonów, przy tabletkach nie powinnaś się tym sugerować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach