Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lost In The World

Jak żyć z oprawcą?

Polecane posty

Gość Lost In The World

Witajcie... Kilka lat temu byłam molestowana przez starszego brata, powiedziałam o tym rodzicom, ale oni myśleli, że żartuję. Coraz trudniej jest mi z tym żyć, zwłaszcza, że mój ojciec się na nas wyżywa (nie bije nas czy coś). Próbuję się nie ciąć i dojść do czegoś w życiu, dobrze się uczę itd., ale coraz gorzej znoszę mieszkanie pod jednym dachem z kimś, kto tyle razy mnie skrzywdził. ;/

:( Może porozmawiaj o tym z kimś z bliskim, np. z babcią? Może u babci mogłabyś zamieszkać?

Gość wynos sie
z domu i to w te pedy. porozmawiaj z kims zaufanym.

Gość chyba tobie
bazinka masz 7 lat mlodszego fagasa?

Gość Lost In The World
Chciałabym, ale nie chcę zostawić matki. Poza tym, że wybrała sobie takiego kogoś za męża, to niewiele mogę jej zarzucić. A do babci też nie mogę, bo dziadek to taki sam typ jak ojciec (choleryk), a poza tym ona jest wychowana w modelu Matki Polki: usługuj mężczyznom, bo taka jest twoja rola, jako kobiety.

Gość Pałąga
staraj się o tym nie myśleć, on może już zapomniał co ci zrobił. Dla niego to nie było takie straszne. Pewnie to nawet olał. Nie ty jedna byłaś molestowana przez brata. Nie myśl o tym. Zapomnij. Twój brat wyniesie się lada moment z domu i będziesz miała spokój. Kiedyś mu odpłacisz za tamto. Trochę musisz poczekać. Ucz się i myśl o tym, że możesz uciec na studia w drugi koniec Polski, albo świata. Zapomnij, nie myśl o tym teraz.

Gość Lost In The World
Trudno jest "nie myśleć", kiedy ciągle widzi się tę cholerną twarz. :/ W dodatku cały czas muszę udawać, że wszystko jest ok.

Gość a Ty się na to gódź
a ja mam inną propozycję - idź na kurs samoobrony. Ja ja uczestniczę w nim "na wszelki wypadek", ale moje koleżanki chcą przeciwstawić się domowej przemocy. Moja dużo starsza koleżanka z kursu rozprawiła się ze swoim synem, trochę biedak ucierpiał. On 90 kg, kego mama 47, wzrostem są prawie na równi pod warunkiem, ze ona założy 6 cm buty na obcasie i olbrzymi kapelusz z ogrodem botanicznym na rondzie.

Gość Lost In The World
Cóż, kursy nie są darmowe, więc chyba mi się to nie uda, chociaż o tym myślałam. Poza tym mam naprawdę złą kondycję fizyczną. Chciałabym raczej znaleźć jakiś sposób, żeby te wspomnienia nie nawracały, ale to chyba niemożliwe...