Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leal 90210

Wyniki krwi i echo serca + holter

Polecane posty

Gość Leal 90210

Sprawa jest prosta , nie byłam jeszcze u lekarza może ktoś coś wyjaśni-nie jestem jakąś histeryczką ale lepiej być poinformowanym. W przeciągu 3 mieś. miałam bardzo dużo stresu problemów itp. Od 2 tyg coś zaczeło sie dziać z sercem miałam kołatanie 3 razy z czego raz zemdlałam i zawsze robiło mi sie tak gorąco+b. dobrze słyszałam że serce przez chwile bije b. szybko i nierówno po czym zalała mnie gorąc i potem zemdlałam. Robiłam krew-ogóle morfologia TSH Wyniki chyba ok Tylko trzy parametry nie są w normie : Limfocyty% - 46,7 norma 25,0-40,0 Granulocyty% 46,2 norma 50,0-70,0 MCV 84,2 norma 85-95 ciśnienie Reka L 130/85 Ręka P 125-80 Echo : Wszystko ok oprócz arytmia zatokowa , zakłócenia 4nanoV małe. Lekarz powiedział że mam niedomyklanosć zastawki trójdzielnej w stopniu małym ale trzeba to kontrolowac. Mam 21 lat od 11 lat ćwiczyłam karate. Od roku zaprzestałam(nie z powodów zdrowotnych). Martwie sie bo myślałam głupia że jak jestem młoda to nic mnie nie weźmie. Za odpowiedzi dziekuje.:)

Gość Leal 90210
Nikt nic nie odpisze? chociaż wyniki krwi........

Arytmia zatokowa świadczy o zaburzeniach pracy serca - trzeba kontrolować serce,robić badania i być może przyjmować jakieś leki. Sama jestem po zabiegu ablacji i przyjmuję leki i funkcjonuję normalnie. Pozdrawiam i zdrowia życzę :)

Gość Leal 90210
Dzieki choć jedna sie zlitowała-chociąż ktoś by mógł skomentowaćo wyniki krwi-nie są jakieś mocno nad lub pod normą ale zawsze. Holter nosze od dziś rana do jutra rana. Wiec może to coś pokaże.