Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkufjfff

żłobek-chyba się zapłaczę:((((

Polecane posty

Gość jkufjfff

moja córcia ma 5 miesiecy zaraz konczy mi sie macierzynski...musze znalezc prace bo z pensji meza nie damy rady a chcemy sie wyprowadzic od tesciow wiec potrzebuje pracy....niestety tam gdzie pracuje maz i gdzie chcemy sie ptzeniesc nie mamy zadnej rodziny i musimy mała oddac do żłobka...niani nie chce bo nigdy nie bede wiedziala co robila z moim dzieckiem a w zlobku sa zawsze dwie panie jakies to bardziej jawne...ale jestem przerazona....co oni robia z takimi maluszkami ktora maja pół roczku...jak sie nimi zajmuja?a jak płaczą?przeciez nie wiedza jak dziecko lubi byc lulane...i karmione...nie bedzie mialo swojego ulubionego lezaczka...ehhh boje sie ze mała bedzie zostawiona sama sobie....

Gość mopja corka chodzila do zlobka
i byla bardzo zadowolona. Male dizeci leza na matach i sie bawia, jak placza panie jej lulaja, czestoi tez kolysza do snu. Bardzo dbaja o to zeby zachowac rytm posilkow i spania i zeby dziecko bylo zadowolona. ZLobek to naprawde super rozwiazane. Ja nie wiem dlaczego jest taka nagonka na zlobki... Postarj sie tylko dogadac sie z paniami ote 2 tygodni adaptacji, zoastaniesz z dizeckiem w zlobki a ptem stopniowo edizesz ja ozstawic sama na coraz dluzej. Ja ocorke odbierala usmiechnietan czysta i zadowolona ze zlobka! glowa do gory bedize dobrze!

Gość hmma
ja też musze oddać dziecko do żlobka w tym wieku, ale jestem dobrej myśli. To podobno gorsze przeżycie dla rodziców niż dla dziecka. Pociesz się tym, że potem latwiej mu będzie iść do przedszkola i będzie bardziej samodzielne.

Ja też byłam bardzo zadowolona ze żłobka, Mój syn poszedł później bo miał rok, ale był w najmłodszych dzieciaczkach. Widziałam więc co i jak. Teraz drugie dziecko też pójdzie do żłobka, jak skończę macierzyński. Naprawdę w żłobku dzieci mają bardzo ustalony rytm dnia, syn zawsze wychodził usmiechnięty. Poza dwoma paniami do opieki są jeszcze stażystki, praktykantki i salowe, szczególnie w tej najmłodszej grupie. Każde dziecko też jest pod bardzo troskliwą opieką. Naprawdę byłam zdecydowanie bardziej zadowolona ze żłobka niż z przedszkola. U nas na początku zosawiałam syna na godzinę, dwie, potem ten czas sie wydłużał.

Gość dwdwedw
Ja akurat do żłobka nie musiałam dać córeczki ale powiem ci że wychowując ją, zmieniłam o żłobkach zdanie. Wydawały mi się kiedyś ostatecznością, niczym dobrym. Tymczasem co na spacerach z małą spotkałam jakieś dziecko wyróżniające się poziomem rozwoju, to okazywało się że ono korzysta ze żłobka. Nie wiem o co chodzi, czy oni tam indywidualnie zajmują się już niemowlętami ale na to wygląda. A szukasz żłobka w którym jest monitoring i przez kamerę możesz śledzić co się dzieje? Nie wiem czy tak jest w państwowych ale warto sprawdzić. Jako mama jestem też przekonana że lepszy stęskniony rodzic który chce czas poświęcić dziecku, niż rodzic znużony ciągłą opieką, starający się przetrwać kolejny dzień przy jak najmniejszym wysiłku, no i bez pieniędzy na rozrywki dla siebie i dziecka.

W państwowych nie ma raczej co liczyć na kamery itd. Co do indywidualnej opieki, moze nawet nie o to chodzi. Ale o to, że dzieci uczą się przez naśladowanie rówieśników, zawsze jakoś tak nabierają odwagi w grupie.

Gość mireczkaa
jeśli Cie stać na opiekunkę weź opiekunkę. W tym wieku ważne dla malca jest, zeby miało jedną osobę do opieki. Nie potrzebna mu "socjalizacja".

A ja np. żłobek wolałam dlatego, że mimo wszystko jednak kontrola większa. Miałam niańkę i nigdy więcej takiej instytucji nie chcę mieć dla swojego dziecka.

Gość Akademia Skrzatow
Witam , zapraszamy do naszej Akademii. Stworzyliśmy miejsce bardzo przyjazne Maluszkom i ich Rodzicom. Sami jesteśmy Rodzicami i doskonale wiemy z czym wiąże się opieka nad takim malutkim dzieckiem , jak wiele emocji niesie za sobą rozłąka na czas powrotu do pracy. Dlatego właśnie u nas staramy się stworzyć warunki jak najbardziej zbliżone do domowych Zapewniamy kameralne grono dzieci i indywidualne podejście do każdego naszego Skrzata. Nasze Ciocie są bardzo sympatyczne i ciepłe , z pasją wykonują powierzone im obowiązki związane z opieką nad dzieciaczkami. Zachęcam serdecznie do zapoznania się z naszą ofertą na stronie www.akademiaskrzatow.pl oraz do odwiedzenia naszej Akademii. Akademia Skrzatów Klub Maluszka ul.Korfantego 34 31-644 Kraków tel.664-944-942