Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak w zyciu bywa eh

Jestem inżynierem a nie moge znaleźć pracy

Polecane posty

Gość tak w zyciu bywa eh

I denerwuje mnie to gadnie, ze jest zapotrzebowanie na inżynierów, anie ma pracy tylko dla humanistów, bo to gówno praca.

Gość tak w zyciu bywa eh
Zapotrzebowanie może rzeczywiście jest na inżynierów budownictwa i informatyków. A dla pozostałych pracy niestety nie ma.

Gość guziczek bez pętelki
inż czego?

Gość tak w zyciu bywa eh
inżynierem technologii chemicznej

Gość tak w zyciu bywa eh
Na początku nie miałabym nic przeciwko pracy na produkcji jako zwykły szeregowy robotnik, aby zdobyc doswiadczenie. No ale niestety jestem babą, a na produkcję raczej wolą facetów.

Gość kltl
A ja i moi dwaj znajomi skończyliśmy politologię i mamy dobrą pracę :) Delikatnie mówiąc wkurza mnie gadanie niektórych osób wrogo nastawionych do humanistów; powtarzających ciągle że że kierunki humanistyczne to strata czasu... , lekkie studia itd. "Umysły ścisłe" wywyższają się tym, że zrobili dobrze idąc na studia inżynieryjskie itd. Czy słusznie? Gówno prawda Panowie i Panie Inżynierowie!!!!! Po humanistycznych też można się zrealizować trzeba się tylko rozwijać, być mobilnym. łatwo się przystosowywać, próbować nowych rzeczy. Tego Was na studiach nie nauczą... bo nie ma na to czasu A teraz z trochę innej beczki Wszechobecna propaganda wmawiałanam w czasach liceum, gimnazjum, że tylko studia są nam w stanie zagwarantować dobrą przyszłość i tu znowu wciśnięto nam kit... Studia pieniędzy nie dadzą, a da praca, satysfakcjonująca praca i pomysł na siebie.. Zastanówcie się nad sobą i waszym wyborem, czy był słuszny? Czy może chcieliście robić coś innego niekoniecznie związanego ze studiami? Czy poszliście tylko za stadem baranów, które szło na studia bo wypadało? I humaniści też powinni się nad tym zastanowić... Podziwiam Wasze zdolności techniczne, niekiedy słuszną prostotę myślenia. Martwi mnie tylko to, że takim "ludem" się łatwiej steruje:( Pozdrawiam:)

Gość kltl
Autorko spokojnie, szukaj dalej. Moja kumpela po budownictwie też nie może znaleźć stałej pracy, bo jest kobietą:(. A w tym fachu baba ma gorzej trochę... Ale niem co się wkurzać. Zacisnąć zęby i jazda. Wszysatko się da:)

Gość tak w zyciu bywa eh
kltl Czyli jestes kolejnym dowodem na to, iz poglądy typu " jest praca dla osób po studiach technicznych, a nie ma dla osób po studiach humanistycznych" - jest jedną wielką bzdurą. Jesli chodzi o prace, to w pewnym momencie stwierdziłam, ze moze latwiej będzie mi znalezc bardziej kobiece zajęcie. Zaczęłam aplikowac na stanowiska typu sekretarka, asystentka. No i na rozmowach dostawałam pytania typu " czemu nie znalazłam pracy w swoim zawodzie".

'Podziwiam Wasze zdolności techniczne, niekiedy słuszną prostotę myślenia. Martwi mnie tylko to, że takim "ludem" się łatwiej steruje.' Podziwiam lotność umysłu i niestereotypowe myślenie:) Ludek techniczny jest prosty, więc łatwiej nim sterować buhahahha:)

Gość tak w zyciu bywa eh
to kim jest łatwiej sterowac to chyba zalezy od cech charakteru raczej

Gość tak w zyciu bywa eh
czy ktos jest bardziej podatny na sugestie innych czy mniej

Gość numerowaaa
Wszystko zalezy od staran no i od szczescia. Ja jestem humanistka, magistrem historii i pracuje w telekomunikacji. Fachowcy z technicznym wyksztalceniem moga niezle zarabiac, tylko czasem trudno zaczac i gdzies sie zalapac na poczatek.