Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeipytam

PROSZĘ WEJDŹCIE DZIEWCZĘTA, DORADŹCIE

Polecane posty

Gość proszeipytam

od jutra zaczynam co nie co zrzucać nie chce diet, bo wiem, ze to dziala na chwile i jest jojo mam 21 lat nie wiem co kupić póki co mam chleb razowy, musli, mleko pol procent, jogutr naturalny , zeilona herbate.. wody zapomniałam kupic niegazowanej.. i jutro mysle aby kupic noge z kurczaka, znorbic z warzywami, ugotowac oczywiscie... dopikupic jogurtów, wieksze musli, jakas kasze aby bylo zamiast ziemniaków, zamówiłam tez suplement diety.. ale jakie pordukty aby dieta byla zdrowa ale aby nie glodowac.. chce przestac jesc fast foody i slodycze i nie jesc po 18, wiecej ruchu... co kupic, jakie składniki, brakuje mi pomysłów

HEH, PISZESZ O SUPLEMENTACH I ZDROWEJ DIECIE :D :D :D

Gość proszeipytam
wspomagające suplementy, witaminy ... chce sie ruszac i jesc zdrowo...

Hejka! Wydaje mi sie, ze poczatek jest dosc dobry :) Przede wszystkim ogranicz slodycze fast-fody, makaron i ryz zamien na ciemny (nie trzeba calkowicie z niego rezygnowac). Napisze Ci mniej wiecej co ja jem i moze zaczerpniesz troche inspiracji. Sniadania: - 2 kanapki z pumpernikiela lub ciemnego pieczywa z drobiowa wedlina do tego pomidor lub ogorek - muesli z jogurtem naturalny, do tego wkrajam rozne owoce - owsianka na mleku z owocami. Polecam zajrzec tutaj, dziewczyna ma duuuzo duuuuzo pomyslow: http://owsiankoweinspiracje.blogspot.com Przekaska: zazwyczaj jakis owoc lub kilka pokrojonych owocow zalanych jogurtem naturalnym Obiad: zazwyczaj jem na obiad to co jest, poniewaz nie gotuje tylko dla siebie. Kombinuje oczywiscie jak tu "odchudzic" niektore produkty dlatego rybe czy kurczaka robie sobie na parze, to samo z warzywami. Do smazenia uzywam doslownie kilka kropli (zainwestowalam w dobra patelnie/woka). Ograniczam rowniez zjadane przeze mnie porcje oraz nakladam po prostu wiecej warzyw. Jesli zdarzy mi sie zjesc w ktorys dzien wiecej (zdarzaja sie imprezy lub czasem po prostu wypada jesli jestesmy w gosciach) to przez 2 nastepne dni jem kasze z warzywami. Mnie super oczyszcza i czuje sie lzejsza. Podwieczorek: -kisiel -jogurty Kolacja: staram sie nie jesc juz o tej porze kanapek wiec robie roznego rodzaju salatki. Generalnie wszystko zalezy od Ciebie i Twojego podejscia. Staraj sie jesc przede wszystkim zdrowo i ograniczyc porcje. Najwazniejszy jest ruch wiec moze uda Ci sie znalezc troche czasu 3-4 razy w tygodniu na cwiczenia. Na prawde wystarczy ograniczyc slodycze, fast-foody, nie jesc wieczorami (ostatni posilek 3-4 h przed snem) i waga zacznie spadac :) Mam nadzieje, ze choc troche pomoglam.

Gość proszeipytam
super, ale się rozpisałaś :) ja oglądałam własnie filmik, gdzie kobieta zrzuciła 26 kg w 3 miesiące.. i tu was zaskocze.. nie stosowala diety .. jadła mieso gotowane, warzywo, duzo owoców, 2 litry wody, herbate zielona, czerwona, białą. posiłek ostatani o 18.. i cwiczyła na steperze, biegała 3 razy w tygodniu .... efekty sa super i to racjonalne podejscie... jutro na sniadanie jem mussli z mlekiem, na obiad zrobie kure z warzywami , przekąska banan lub jakis owoc.. a na kolacje o 18 owsiankę albo jogurt czy mussli... na obiad moze byc tez ryba.. .tylko ta kobietka starowała z 86 i wzrostu 153 takze jej to mimo wszystko szybciej spadało:)

Hahahahahhahahahahhahaaaa nie rozumiem jak można myślec o schudnięciu pisząc wyłącznie o żarciu i kupowaniu żarcia, ale powodzenia 🖐️

Gość proszeipytam
shuzika- WOLĘ JEŚĆ A NIE GŁODZIĆ SIĘ TAK JAK TY .. SCHUDNIESZ, JASNE ALE JAK PRZESTANIESZ GŁODOWAC WRÓCI CI Z NAWIĄZKĄ WIDAC MAŁO WIESZ O ODCHUDZANIU :D cel 36 kg? ty jestes zdrowa?

proszeipytam--> rowniez widzialam ten filmik i jestem pelna uznania dla tej dziewczyny. Wiadomo, ze im wiecej wazysz tym szybciej kilogramy spadaja (na poczatku). Ja tez kiedy jest na obiad np. spagetti to jem je mimo, ze ktos moze powiedziec, ze nie ejst dietetyczne (sos, mieso mielone, makaron), ale uwazam, ze latwiej zmniejszym porcje niz jesc przez pol roku tylko warzywa i gotowanego kurczaka. Lepiej chudnac wolniej, ale z glowa i na stale. Jesli moglabym Ci cos zasugerowac to zmienilabym kolacje. Owsianka jest dobra na poczatek dnia. Mozesz dodac do niej nawet kawalki gorzkiej czekolady i oczywiscie owoce. Taki posilek da Ci kopa energetycznego na caaly dzien, jest bardzo pozywny. Tak samo musli. Moze lepiej zjesc jogurt lub salatke. Ja czasami na kolacje jem taka salatke: troche salaty (kupuje w paczkach kilka rodzajow), tunczyk, pomidor, ogorek, jesli mam to rzodkiewka itd. Tunczyk- bialko, a warzywa- wiadomo, nie maja byt duzo kalorii. Oczywiscie zrobisz jak zechcesz, ale to moja droba sugestia :)

Gość proszeipytam
mi500 dzieki, wezme pod nuwage, bo miałam problem własnie z kolacją.. mysle nad kupnem steppera, ale drogie sa, a ja mam na koncie 50 zł.. patrzyłam na uzywane, ale tez minimu 70 zł a jesli mniej to przesyłka tez kosztuje.. a to ponoc daje super efekty

ja wlasnie chodze na stepprze :) Czytalam duzo na ten temat i jest duzo zwolennikow jak i przeciwnikow. Dla niektorych lepszy jest rowerek itd, ale mi najbardziej pasuje stepper. Efekty sa i to duze. Na poczatku nie moglam wytrzymac na nim nawet 15minut (!!!), ale teraz doszlam do 1h. Stosowalam diete taka jaka Ci napisalam i stepowalam. Efekty byly widoczne juz po tygodniu wiec polecem. Warto sobie zaoszczedzic i cos takiego sprawic. Moze do czasu kiedy nie masz steppera moze pocwiczysz po prostu bez niego?

Gość proszeipytam
no tak, jutro ide pobiegać, bo własciwie dieta jest od jutra.. wiem, ze powinna sie od zaraz zaczynac, ale juz zis jadłam normany obiad itd.. na kolacje jadłam mussli kolon18 własnie, bo akurat zostało kupione... mysle ze waga ruszy, bo ja jadlam co drugi dzien fast foody- mc, kfc, pizza, zapiekanki, do tego slodycze, jedzenie kolo 22, 24 i pozniej.. wiec mysle, ze moj organizm przezyje szok :D

Na pewno waga ruszy. Wierz mi, ze ja rowniez poprzez odrzucenie samych slodyczy i fast foodow schudlam. Dolaczylam steppowanie i na prawde byly efekty :) W taki sposob jest sie latwiej odchudzac (mowie o sobie) ponewaz jedzac normalnie, a zwracajac bardziej uwage na to co i jak sie je mam lepsze samopoczucie, po drugie nie mam wyrzutow sumienia kiedy musze zjesc u kogos obiad lub ide na impreze, a po trzecie nie jestem wyglodniala i nie rzucam sie po tygodniu na wszystko co da sie zjesc :) Zycze powodzenia :)