Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ltiliul

Czy to może być karalne? (propagowanie totalitaryzmu)

Polecane posty

Gość ltiliul

pewna dziewczyna w moim otoczeniu opowiada publicznie takie bzdury, że tow. Stalin to był wspaniały itd a zbrodnia w Katyniu to propaganda Goebbelsa poza tym gada o wielu komuszych reżimach, że to demokracja itd czy może być ukarana za propagowanie ustroju totalitarnego? takie coś się pod to kwalifikuje? ona się zajmuję profesjonalnie opowiadaniem takich rzeczy ps. poza takim gadaniem jest po prostu chamska pod innymi względami, chodzi z chłopakiem, który jej się w ogóle nie podobał tylko zaczęła go podrywać jak zobaczyła, że podoba się mnie, ale nie tylko to, też różne inne rzeczy

Gość Matellka
to nie jest karalne

Gość chyba jednak jest
jest coś takiego, że nie można propagować takich rzeczy

Gość manio ciekawski;
Z jednej strony wygłasza zdanie, które można potraktować jako pochwałę i propagowanie totalitaryzmu, ale z drugiej, jest wolność słowa. Nie mam pojęcia, czy dałoby się ją skazać. Nie wiem jaka jest praktyka w takich sprawach. Dziewczyna nie publikuje żadnych tekstów, nie staje na środku rynku i peroruje o dobroci Stalina, więc czy można jej gadki zakwalifikować, jako propagowanie zbrodniczego ustroju? Nie wiem. Wiem, że zgnoiłbym ją (słownie) z przyjemnością. Gdyby nosiła jakiś ciuch z symbolami komunizmu, to już prędzej, bo zakazane jest ich eksponowanie, chociaż jest to dość powszechne zjawisko.

Gość ltiliul
manio ciekawski; razem z resztą hołoty o podobnych zapatrywaniach rozdaje jakieś ulotki to wiem, ale to nie o Stalinie tylko coś chyba o komunie ogólnie i nie jestem pewna czy nie publikuje jakichś tekstów na necie

Gość manio ciekawski;
Zrób jej prezent, jakiś t-shirt z sierpem i młotem, coś co chciałaby nosić. Potem zrób jej fotki, najlepiej z wielu dni, w miejscach publicznych (lepiej żeby Cię nie widziała :D) i złóż doniesienie do prokuratury, że osoba taka, a taka propaguje symbole komunizmu, co jest zakazane takim a takim przepisem prawa i tak dalej. Nie chce mi się tego szukać, ale jest taki przepis, który zabrania propagowania symboliki komunistycznej i nazistowskiej. Wówczas będziesz miała ewidentną winę. Jak się do tego odniesie prokuratura? W zasadzie powinna taką osobę oskarżyć. Jaki wyrok może wydać sąd? Nie mam pojęcia. Ale przynajmniej byłaby szansa, że jej trochę dadzą w dupę, przesłuchaniem, sądem i tak dalej :D

Gość manio ciekawski;
max jesteś głupi i nawet nie potrafisz naleźć sobie dziewczyny, mimo, że masz 40 lat :D więc zamknij jadaczkę, pókim dobry :p ltiliul To już COŚ! Obejrzyj te ulotki. Trzeba by się zorientować, czy nie ma jakiejś fundacji, organizacji, która walczy z takim gównem i która mogłaby, przynajmniej doradzić, jak to wygląda prawnie. Niewątpliwie, za propagowanie symboliki komunistycznej, jest jakaś sankcja. Jednak, jak pamiętam (a trochę się polityką, takimi kwestiami interesuję), to nie pamiętam, aby ktoś został skazany. Ale czemu ona i jej koledzy, nie mieliby być pierwsi? :D Zastanawiam się, też, jak się mają jej wypowiedź o Katyniu, którą można określić jako kłamstwo katyńskie, do zagadnienia rozpowszechniania fałszywych danych historycznych. Z kodeksu cywilnego, zapewne można ją skarżyć w tej sprawie, ale przecież, nie będziesz zakładała sprawy. Pozostaje to co napisałem powyżej, czyli propaganda symboliki komunistycznej, która jest ewidentnie obwarowana sankcją. Reszt to kwestia praktyki prokuratorskiej i sądowej. Zdajesz, sobie też sprawę, że bez świadków (same zdjęcia to będzie za mało, by ją skazać) się nie obejdzie?

Gość do manio ciekawski;
a po co zawracać sądom głowę takimi duperelami, jakby to innych spraw na głowie nie mieli.

" [zgłoś do usunięcia] manio ciekawski; max jesteś głupi i nawet nie potrafisz naleźć sobie dziewczyny, mimo, że masz 40 lat więc zamknij jadaczkę, pókim dobry ltiliul To już COŚ! Obejrzyj te ulotki. Trzeba by się zorientować, czy nie ma jakiejś fundacji, organizacji, która walczy z takim gównem i która mogłaby, przynajmniej doradzić, jak to wygląda prawnie. Niewątpliwie, za propagowanie symboliki komunistycznej, jest jakaś sankcja. Jednak, jak pamiętam (a trochę się polityką, takimi kwestiami interesuję), to nie pamiętam, aby ktoś został skazany. Ale czemu ona i jej koledzy, nie mieliby być pierwsi? Zastanawiam się, też, jak się mają jej wypowiedź o Katyniu, którą można określić jako kłamstwo katyńskie, do zagadnienia rozpowszechniania fałszywych danych historycznych. Z kodeksu cywilnego, zapewne można ją skarżyć w tej sprawie, ale przecież, nie będziesz zakładała sprawy. Pozostaje to co napisałem powyżej, czyli propaganda symboliki komunistycznej, która jest ewidentnie obwarowana sankcją. Reszt to kwestia praktyki prokuratorskiej i sądowej. Zdajesz, sobie też sprawę, że bez świadków (same zdjęcia to będzie za mało, by ją skazać) się nie obejdzie?" Ale bredzisz:P.

Gość manio ciekawski;
max Nawet jeśli bredzę, to ty nadal, nie masz kobiety :p do manio ciekawski; wiesz, ja uważam, że to jest ważna sprawa, należy uzmysławiać ludziom, że reklamują coś, co jest jednoznacznie złe i nigdy nie wiemy, kiedy to może się odrodzić, w takiej czy innej formie ale też rozumiem twój punkt widzenia

Gość komunizm nie jest
jednoznacznie zły, jednoznacznie zły jest kapitalizm w przypadku komunizmu wszystko zależy od tego czy do jego wprowadzania nie wezmą się jakieś skur... wysyny

Gość Nosferatu88
nie wiedzialem, ze sa w ogole takie idiotki, chryste. nie dziwie sie wcale, jak slysze, ze ktos nie wie kim byl w ogole stalin, bo nieuctwo to normalka, ale propagowanie najwiekszego ludobojcy w historii lezy chyba tylko w interesie rownych mu psychopatow... w bilansie ofiar to hitler byl przy nim niedzielnym zabijaszką z pedalskim wąsem. ciekawe jak koleżanka zapatruje się na sprawy mordowania polskiej inteligencji od 39-53, i czy fakt, że elita narodowa nam wyparowała, to też efekt nazistowskiej propagandy :D albo deportacje całych narodów z kaukazu, głod na ukrainie (7 mln ofiar, pewnie faszysci ich potruli) itp itd ahh, i tak stare "a na drzewie zamiast liści, będą wisieć komuniści" najlepiej opisuje najlepszą taktykę oporu na to mentalne ścierwo. nie odpuszczaj tamtej suce! ps. jeśli komunizm nie jest jednoznacznie zły, to jak jednoznacznie zły może być kapitalizm? w kapitalizmie masz to, na co sobie zapracowałeś, a nie to, na co zapracowałeś sobie zdaniem partii.

Gość O.ooo
Nosferatu88, na co mają szansę zapracować sobie dzieci, które urodziły się w rodzinie żyjącej w tak skrajnym ubóstwie, że pewnie umrą z głodu czy innych uroków kapitalizmu przed ukończeniem pierwszego roku życia ?

Gość lord stront+
komunizm nie jest jednoznacznie zły, jednoznacznie zły jest kapitalizm w przypadku komunizmu wszystko zależy od tego czy do jego wprowadzania nie wezmą się jakieś skur... wysyny Następny tzw: pożyteczny idiota, jak to pięknie ujął Włodzimierz Ilicz. A znasz taki przypadek, że za wprowadzanie komunizmu, wzięli się ludzie, którzy nie byli skurwysynami? I czy w ogóle możesz sobie wyobrazić, że w chaosie, jakim jest rewolucja, dobrzy, wyrozumiali, przyzwoici ludzie, mogą dojść do władzy, tam gdzie sami wybitni ideologowie komunizmu, wskazywali na zastosowanie przemocy i tzw: dyktaturę proletariatu. Kapitalizm jest w tej czy innej formie, jakimś w miarę sensownym pomysłem na regulację stosunków gospodarczych i społecznych między ludźmi. I niczym więcej, żadną obietnicą raju na Ziemi, tak jak się to opowiada o komunizmie. Osoby, które mają tak głupie zdanie na temat jednoznacznie zbrodniczej i głupiej ideologii, powinny być obserwowane przez policję, jeśli na dodatek prowadzą jakąś działalność polityczną.