Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość montennnen deuw

Jaki polecacie dobry lek na ból głowy? Używałam nimesilu.

Polecane posty

Gość montennnen deuw

Używałam nimesilu. Jest to lek na receptę. Ostatnio lekarka mi powiedziała że ten lek jest strasznie szkodliwy i zebym go nie zazywała. Jaki lek polecacie? Ważne żeby nie był na bazie paracetamolu bo mam problemy z watroba.

Gość wrednamalpa26
mi pomaga tylko ketonal ale też jest szkodliwy

Gość montennnen deuw
No własnie. mnie czesto boli glowa, szczególnie jak mam jakis stres. biore takie leki kilka razy w miesiacu dlatego wazne zeby lek był skuteczny i delikatny zarazem.

Gość myślę, że żaden lek bez
recepty nie będzie tak skuteczny jak lek na receptę, ja używam pyralginy i mi pomaga, ale trzeba wziąć jak zaczyna boleć, bo na ostry ból nie pomaga

Gość montennnen deuw
A na receptę coś? Mogę iść do lekarza i poprosić żeby przepisał tylko żeby lek naprawdę był skuteczny.

Gość dobraaaradaaa
Weź poproś o anapran 550 mg i do tego osłonowo Anesteloc. Gwarantuje Ci ustąpienie bólu do 15 minut. Mam sprawdzone.. :)

Gość montennnen deuw
a watroba mi nie siądzie od tego? Mam z nia problemy przez dawną chorobę i studencki styl zycia

A mi pomaga Amol :) Naprawde, wystarczy posmarowac skronie, ale skoro ty bierzesz leki na recepte, to pewnie masz jakies ostre bole, wiec pewnie nic ci amol nie da...

Gość szefff
bi profen,tramal,,ibuprom max,a osłonowo helicid,panazol20mg,gasec.

Gość montennnen deuw
Powiem wam szczerze że ja nie mam ostrych bólów głowy tylko rodzice mnie zniszczyli. Jak byłam mała (jakieś 5-7 lat) to jak tylko mnie głowa lekko zaczęła bolec to dawali mi polopirynę. Później już mi nie pomagała więc gdzieś w wieku 15 lat brałam na ból głowy to co oni. Teraz od kilku lat jako że z nimi mieszkam to biore nimesil. Taki apap przykładowo to już w ogóle mi nie pomaga. Dlatego szukam jakiegoś w miarę zdrowego leku a silnego.

Gość weź się w garć i walcz
ja biorę apap extra, należałoby się jednak dowiedzieć jakie są przyczyny bólu-może nadciśnienie? wtedy inne leki pomogą.

Gość NikolaO5048
Uzywaliscie leku o nazwie Anesteloc Max? Bo szukalam opinii dotyczacych tego preparatu i postanowilam Was zapytac. Moze moglibyscie cokolwiek powiedziec mi o tym prepearacie? Warto go kupowac, testowaliscie zamienniki? Tutaj jest troche informacji o Anesteloc Max: http://www.listalekow.pl/anesteloc-max/ - uwazacie, ze to prawdziwe komentarze? Nie w smak mi sie rozczarowac i zmarnowac bezsensownie kaske, dlatego pytam Was o rade. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.

Gość gość
ja biorę dość często "Metafen" lub jak już nie pomaga,lub za późno zażyję to "Dexak",ale tylko saszetki.Rewelacja. Ja cierpię na migreny i tylko to daje mi jako taką ulgę.

Gość gość
Metafen jest dobry. Szybko działa bo łaczy w sobie paracetamol i ibuprofen

Gość wunderlih
ludzie k***a ogarnijcie sie. nimesil jest wycofany z obrotu w wielu krajach bo to prawie trucizna. wszystkie inne leki jakie wymieniacie to tzw. nsaid i 1) zjebia wam zoladki 2) rozwala wam serca. jak leb tak faktycznie strasznie boli to mozna sprobowac b. male dawki tramalu laczonego z malymi dawkami apapu.

Gość gość
Ale nimesil chyba nie jest na ból glowy, ja kiedys nałogowo jadłam ketonal bo myślałam,że nic innego mi nie pomorze. W końcu było tak,że sie uzalezniłam wylądowałam w szpitalu bo miaąłm tak sile bóle głowy,że nie było to do wytrzymania zrobili mi detoks bo organizm był zatruty przez to g***o teraz jak czasami boli mnie głowa i bóle są nie do wytrzymania to borę ibum jest naprawdę dobry.

Gość gość
Moja mama nimesil brała przy bólach kręgosłupa, ketonal jest na receptę, a paracetamol z ibuprofenem na mnie dobrze działa i głowa szybko przestaje boleć.

Gość zapada
a moze spróbuj zaldiar..to tramal z paracetamolem...albo sam tramal bo jest mocniejszy

Gość gościup
Dla mnie najskuteczniejszy jest Metafen a jednoczesnie ma znikome skutki uboczne w porownaniu z innymi lekami wiec polecam.

Gość gość
Mi Solpadeine pomaga, ale lepiej zbadaj przyczyny - moga byc nerwy, migrena, problem ze wzrokiem, mozna to wyleczyc!!!!

Gość pasunfa
dla mnie odpowiednim i wystarczającym jest Pyralgina. Szybko działa i ma w sobie substancję Metalizol, czyli o wiele lepszą substancję niż spotykany paracetamol w innych lekach.

Gość piłkarka89
paracetamol w ogóle na mnie nie działa, tylko ibuprofen. bez niego ani rusz! poza tym staram się prowadzić zdrowszy i spokojniejszy tryb życia, bo to też ma wpływ na bóle głowy. poza tym bardzo fajne porady dot. bólu ma strona abcmigrena i tam coraz częściej zaglądam :)

Gość gość
Jak dla mnie najszybciej i najskuteczniej na ból głowy pomaga pyralgina sprint rozpuszczalna. Jedna w zupełności wystarcza nawet jak ból jest silny.

Jeżeli jest to ból migrenowy to bardzo dobra jest Migea, teraz dostępna bez recepty. Szkoda tylko że 4 tabletki i taka cena ale sama próbowałam i faktycznie bardzo dobry lek.

Gość boomster
Ja pierd....teraz to na sraczke ludzie biorą prochy przeciwbólowe. Ludzie są po operacjach kręgosłupa,kolan,stawów biodrowych i niektórzy z nich biorą jak już napierd...niemiłosiernie a nie jak chce się im jeść.Bo wynika z komentarzy że niektórzy nie odróżniają batoników od tabletek przeciwbólowych.Jak boli to se jebnijcie "setkę" przynajmniej pójdzie na zdrowie.

Gość KermelkowaTili
Może warto wypróbować starą, dobrą pyralginę? ;) mnie aż nie chciało się wierzyć, że potrafi poradzić sobie z nawet bardzo silnym bólem a jednak :) teraz mam ją w każdej torebce, bo pomaga na ból głowy, zęba pleców, a nawet zbija gorączkę.

Gość gość
Polecam przybytek