Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eee13

Wybialnie zębów

Polecane posty

Cześć. Wiem że pewnie były dyskusje na temat wybielania ale mam indywidualną sprawę i wolałam sama zacząć temat. Więc, trochę o moich zębach, mam je 15 lat i są zdrowe, nie mam żadnych plomb itp góra idealna dentystka zdziwiła się że są aż tak zdrowe, patrząc na to że od 3 lat nie byłam u niej ani razu, jedyne co mi przeszkadza to ich kolor. Pytałam się jej co mi radzi, stosowanie jakiś past(pełno ich teraz) czy co- ona powiedziała mi tyle że powodem koloru nie są jakieś czynniki zewnętrzne(papierosy,kawa itp) tylko taki mam naturalny kolor, kiedyś mogłabym je wybielić ale narazie nie nie ma się czym martwic byle bym dalej dbała i trzymała formę itd. Jednakże nie mogę się z tym pogodzić, nie są strasznie zółte ale i tak to przeszkadza. Czytałam o wybielaniu rożnymi lampami, na jednej stronce pisało że koszt to ok 1000 zł. teraz pytania- Ile by to kosztowało, ile mi to zajmie, czy jest to trwałe czy co ile będę musiała zabieg powtarzać i za każdym razem płacić po 1000 zł i czy jest taki stomatolog w pobliżu Tarnowa który posiada taką lampę i mogłabym umówić się z nim na wizytę. Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki.

proszę o dość szybkie odpowiedzi osób które coś na ten temat wiedzą najlepiej takich które wybielały sobie zęby lub znają się na tym.

Dentystka ma racje skoro dbasz o zęby nie masz żadnych przebarwień od kawy czy herbaty to masz po prostu taki kolor kości i nie wiem czy warto niszczyć je wybielajac.

Ja sobie wybieliłem zęby ssaniem oleju :) Poważnie. ssałem bo mailem chore zatoki z w efekcie uzyskałem biały uśmiech i to za darmo :)

Gość solarrracli
prawda jest taka, że wybielanie bardzo niszczy zęby

Właśnie się tego obawiam najbardziej że może mało dać, nie będzie trwałe a zniszczy zęby które są w dobrym stanie. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedzi, na pewno się przydadzą.

Gość ja tez ja tezzz
mam prawie 40stke i tez zolte zeby, nie pale, kawe owszem pije... sa zdrowe.. ale taki kolor kosci. Nawet jak je troche wybiele zabiegami (u dentysty czy wybielaczami) to niestety sa troche jasniejsze ale nie biale!

Gość Sandra00
Niestety nie znam żadnego stomatologa w Tarnowie , ale może wybierz się do innego lekarza i porównaj ich oceny . Czasem nie warto ryzykować z zębami. Ale ja sama miałam problem z kolorytem moich zębów , kolor oceniony przez stomatologa , to kość słoniowa , czyli nic pięknego . Próbowałam różnych past , ale to przereklamowane ...Poszłam do poleconego mi przez kumpele dentystę i zaczął od usunięcia kamienia ( scaling czy skaling ), a później zajął się wybielaniem. Ten akurat przyjmuje w Warszawie w RS Dental ,( gdzieś już tutaj o tej klinice czytałam ) ale u ciebie tez na pewno jest ktoś , kto ci dobrze doradzi . Powodzenia :)