Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soileh

Co sądzicie o takiej dziecie

Polecane posty

Gość Soileh

Witam, od kąd weszłam ostatnio na wagę postanowiłam zrzucić 5 kg. Mam 157 cm wzrostu i ważę 56kg (mam 20 lat). Generalnie nie wyglądam na osobę grubą , raczej na taką normalną ( biust 92- talia 65- biodra 95). Ale moja waga mnie przeraża i jak przebiorę się do stroju kąpielowego to gdzie niegdzie nie wyglądam najlepiej. Postanowiłam przejść na dietę 1000 kcal. Z tym że czasem jem mniej ( okolo 800 kcal) lub przesadze ( max 1200 ). Przykładowo w ciągu dnia jem: śniadanie 1 parówka 1 kromka chleba posmarowana chudym twarogiem lub jedno jajko i jedna kromka chleba 2 śniadanie: jabłko szklanka soku wielowarzywnego lub piję pół litra soku wielowarzywnego obiad: 2 ziemniaki z sałatką z sałaty i pomidorów lub ogórek kiszony lub buraczki żadnych sosów! (generalnie ich nie lubię) lub 200 ml zupy pomidorowej 2 łyżki makaronu powieczorek: mandarynka kolacja: czasem nic a czasem jedna kajzerka lub kromka chleba z chudą szynką. Sądzicie,że to za dużo jak na dietę? Powinnam ograniczyć bardziej jedzenie?

Gość lohnjg
parowka odpada a na kolacje bialko i warzywa

Gość Soileh
dziś jak liczyłam to zjadłam 550 kcal. (łącznie z parówką) , ale od jutra daje sobie spokój z nimi. Masz racje parówki powinny odpaść.

Gość lohnjg
ja chce pzrejsc na diete 800 - 1000 kcal

Gość lohnjg
by łam na 1000- 1200

Gość Soileh
w tej ilości kcalorii ile podałam to zjadłam wystarczająco dużo a się zmieściłam ( dodam,że dokładnie liczę kalorie które zjem. Dziś to było : 1 kromka chleba (mala) posmarowana twarogiem - 150 kcal 1 parówka - 110 kcal 200 ml zupy i 3 łyzki makaronu - 200 kcal 0,5 l soku wielowarzywnego - 90 kcal = 550 kcal. :)

Gość lohnjg
no super- a nie jestes głodna? ile wczesniej jadals kalorii?

Gość Soileh
przed przejsciem na dietę jadłam około hmm.. 1400 - 1900 kcal. Wiadomo czasem to zależało od tego czy sie na piwko wyskoczyło ( a jedno ma około 300 kcal.. ) ... Wiec trochę sie odkładało. Nie mam zbytnio siedzącego trybu życia bo studiuję i co chwilę gdzieś muszę lecieć, nie mam czasu nawet zjeść tak porządnie, no chyba że mam okienko to w bufecie się cos przegryzie. Powiem ci,że głodna jako głodna nie jestem, ale brakuje mi tego by najeść się do syta.. Wiesz, otwieram lodówkę a tam pyszny schabowy albo inne cuda. No ale niestety:)

Gość lohnjg
ja ostatnio podjam ;(

Gość Soileh
A stosujesz jakąś dietę?;>

Gość lohnjg
licze kalorie ale ostatni pzrekraczam duzo , i od jutra chce ograniczyc ale najmniej 800

Gość Soileh
ile przekraczasz?

Gość lohnjg
z 500 - pzrez 3 oststnie dni

Gość gość
a ja nie wiem jaka diete wybrac ,zeby do swiat cos zrzucic, co polecicie?