Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliope39

byliście dzisiaj w kościele posypać głowy popiołem?

Polecane posty

Gość kaliope39

nie wiem co się ze mną dzieje ale od jakiegoś czasu nie chodzę do kościoła ,wierzę w Boga ,ale te wszystkie sprawy związane z kościołem przestają mi pasować ,poszczę dzisiaj ale na mszę nie poszłam ,nie chce mi się i tyle , a wy?

Gość Nowy Ateista i Racjonalista
A ja nie wierzę w te zabobony i nie tylko nie byłem w kościele, ale też, jak tylko moja babcia stamtąd wróciła, wylałem jej na głowę wiadro wody, żeby mieć pewność, że cały popiół zostanie zmyty. Potem ją zamknąłem w pokoju na klucz i powiedziałem, że nie dam jej nic do jedzenia, dopóki nie przeczyta kolejnego rozdziału "Boga urojonego". Oczywiście przepytałem ją później z tego rozdziału. Kiepsko wypadła; widać, że się tam modliła zamiast czytać, więc przyłożyłem jej parę razy kablem od prodiża, żeby miała nauczkę!

Gość kaliope39
chcę wiedzieć czy tylko ja taka bezbożnica a może należę do większości

Gość virtiulalla
nie, ja nie byłam. Wierzę w Boga ale nie chodzę do kościoła, bo mam dość tych politycznych nawoływań z ambony

Gość ptasiek nastroszony
ekolodzy powinni zaprotestowac , tyle popiolu jako naturalnego nawozu dla roslin sie zmarnuje

nie. już 25 raz olałam popielec, nigdy nie byłam na czymś takim i nie planuję w przyszłości. moi rodzice też nie praktykują. i moja siostra również nie. tudzież dziadkowie. ateizm to nasza rodzinna tradycja ;) nawet nie wiem o co dokładnie chodzi z tym sypaniem... i jakoś mnie to nie obchodzi.

Postu też nie trzymam. Sądzę, że jeśli gdzieś jest jakiś bóg, to tak wielkiej istocie jest bardzo wszystko jedno co Elaine Blath jadła na śniadanie 20. lutego 2012 bo ma ciekawsze rzeczy na głowie.

Gość Na Google Earth pokazywali
Jak dla mnie to ZABOBONY

Gość agnostyczka 555
och ciasne umysły... tu nie chodzi o to czy to zabobon czy nie... kazda wiara rzadzi sie swoimi prawami a jezeli wam cos nie pasuje, to nie praktykujcie wiara jak sama nazwa wskazuje polega na wierze, a nie na racjonalnym tlumaczeniu, ja mam gleboko w doopie czy moj sasiad jest katolikiem, swiadkiem j. czy buddystą- szanuje go jak kazdego czlowieka

lubię chorały gregoriańskie i dlatego, teraz słucham na tv Trwam, jak Benedykt XVI, konceleblebruje mszę.

Gość jiuyttt
A Benek jest dobry jak pozdrawia Polaków :) Pozdrawiam was ciule

Gość wywalilam na leb
popielniczke z dzwudziestu petów .Mysle ,ze to wystarczy .

Gość kaliope39
proszę na temat!