Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zumba o'le

Jakie są Wasze dietetyczne triki?

Polecane posty

Gość zumba o'le

porady które zasłyszeliście np. od dietetyka, przyjaciółki innych osób?

Gość zumba o'le
pytanie ogólne swego czasu chodziłam do dietetyka i ten powtarzał zamiast masła smaruj chleb musztardą zamiast chipsów - popcorm zamiast śmietanki do kawy mleko 0.5% z rana lkarnityna obowiązkowo macie jakieś inne mądrości w rękawie?

1. Śniadanie do kwadransa po przebudzeniu OBOWIĄZKOWO! 2. Owoce do godz. 14. 3. Wieczorem tylko mleko, jajka i twaróg, ewentualnie surówka z kapuchy i ogórków kiszonych, ale tylko jeśli ktoś ma krowi żołądek ;) Zasady te wypróbowałam na sobie, od 5 miesięcy trzymam 'schudniętą' wagę, oczywiście pomagają mi też regularne ćwiczenia (30 min dziennie), powolutku i bez wyrzeczeń jadę do wymarzonej, plaża już niedługo :)

Gość zumba o'le
nikitas - ile schudłaś ja schudłam 8kg w 6 tyg do pełni szczęścia brakuje jeszcze 10 to dużo i nie dużo

Gość zumba ole
tak masz rację przyprawy są istotne i pełnią ważną rolę w diecie a dokładniej w uczuciu sytości

Gość a co to takiego są te
dietetyczne triki nigdy o czyms takim nie słyszalam

Schudłam 8 kilo w 6 tygodni, ale wtedy katowałam się sałatkami i trzymałam reżim antychipsowy. Teraz sobie trochę folguję w tej ostatniej kwestii, ale i tak jojo nie ma :) Myślę, że to głównie kwestia ruchu, po tych 6 tygodniach, kiedy już znałam swoją płytkę na pamięć zrobiłam sobie papierową ściągę z kolejnością ćwiczeń i teraz jadę oglądając tv (ostatnio zawsze The Biggest Loser na TLC, cholernie mnie to motywuje, niestety, powoli zmierza do finału, będę musiała sobie coś innego znaleźć). I wiecie co? Nawet jak wrócę z pracy padnięta, to o tej 18.30 jakoś tak mi dziwnie jeśli się nie przebiorę i nie spocę :)

Gość jjjjammmmm
Mój trik...hmmm. chowam jedzenie pod obrus jak nikt nie widzi a jak nikogo nie ma to jem z zaciśniętymi zębami,polecam działa.

Gość nie zastanawiam się..........
wypijaj min 2 -3 litry wody niegazowanej dziennie , zmniejsza się apetyt a poza tym woda jest bardzo potrzebna , unikaj kupowanych soków warzywnych i owocowych sam cukier i konserwanty

An apple a day keeps the doctor away :) Dziewczyny, przed mrozami moja znajoma opróżniała kompostownik w ogrodzie i okazało się, że jedyne co się nie poddało ani bakteriom ani grzybom to były skórki pomarańczy - nadal kolorowe, jak ze sklepu. Muszą być nieźle nafaszerowane chemią, która na stówę wnika w owoc. Pewnie, jak nas najdzie, to można sobie co jakiś czas zjeść, ale polecałabym nasze jabłka, zimą mrożone truskawki czy maliny. No i oczywiście kiszonki, które właśnie idę szatkować :)

Gość cospodobnego
Rano śniadanie ZAWSZE Dużo wody w ciągu dnia Ostatni posiłek na 3 - 4 godziny przed snem Jak już jestem tak głodna, że nie mogę wytrzymać to jem jabłko Mniej słodzę i mniej masła używam

Moim osobistym trickiem jest wybór diety, przy której nie muszę stosować żadnych innych trickow :P :D

ja też ćwiczyłam. Moim trikiem było" nie ograniczanie się ' kto ma 10 kg do zrzucenia to nie musi stosować rygorystycznych diet tylko się troche ograniczyc , nie najadać do syta, kosztowac a nie pożerac paki chipsów, No i ćwiczenia to im zawdzięczałam głównie swój spadek wagi, ale teraz wróciła i od jutra zaczynam ;)

Gość zumba ole
ja nie jem bananów jeśli robię soki to z owoców lubię też koktajle owocowe -świetnie sycą (jogurt naturalny, garść owoców - daję do tego odrobinę jogurtu greckiego posypuję nicałą łyżeczką cukru i mix - pycha - ok 200kcl to ma a naprawdę świetnie syci)

Ja schdłam około 10 kg w 2,5 tyg, ale przy normalnym trybie życia i zdrowym umyśle to nie możliwe, bo pracowałam na nockach po 12 h potem w domu, 3-4 godz snu i do chłopaka na noc :) a widomo to męczy jak nic innego ;) i jadłam jeden posiłek dziennie ;) i git :)

Gość zumba ole
w tamtym roku schudłam 9kg w mies na dukanie fatalnie się na tej diecie czułam a kg nie wróciły

cospodobnego - wieczorem spróbuj zamiast jabłka dwa jajka gotowane albo pół kostki twarogu, węgle na noc to nie najlepszy pomysł. Pamparapam - a moim sposobem jest normalne odżywianie i chudnięcie przy pomocy kilku prostych 'tricków' (wolę nazywać je 'zasadami', po prostu):P