Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorra baeta

co sądzicie o tym aucie, zamierzam kupić

Polecane posty

Gość lorra baeta
dzieki, dzięki cenne uwagi a dlaczego odpalane na karte jest złe ?

Gość ech...........................
kONKRETNA ODPOWIEDŹ DLACZEGO SCENIC JEST ZŁY 1 Silnik dci bardzo psujący się i mający mnustwo punktów elektrycznych. Nie przejedziesz tym silnikiem 50 tyś by nic nie robić 2 scenic ogólnie wariuje z elektroniką. Szczególnie na mrozie deszczu. 3 odpalanie kartą ma zasieg radiowy. Bardzo czesto pada odbiornik. Są przypadki zapalenia się auta. Nie mówiąc już o tym że pilot może ci się rozładowac i ni uja nie pojedziesz nie otworzysz a zrobi to w najmniej odpoweidnim momecie. Scenic to najbardzije nieudane auto jakie kiedykolwiek stworzyło renault a renault to nie są najlepsza auta. Masz inne propozycje Bo z tego typu aut jak nie potrzebujesz kopa to toyota yaris verso najlepsza. Wada tak a że jak ci ktoś w tył wjedzie to auto do kasacji. Bo nie ma wzmocnienia znaczenego z tyłu. Ale za to 1,4 d4d silnik roku chyba 5 rok z rzędu. ten sam co w yarisach 4,5l spalania rozrząd na łańcuchu. Bardzo przestronne auto i z bajerami w stylu latarka. Podwójna podłoga.

Gość lorra baeta
czyli zamiast tego toyota yaris ?

w tym 2 gim sceniku nic mi się nie rzuca na oczy. 1,9 jest lepszym silnikiem. Łane wnętrze nie wiać na zdjęciach więc może i nie bity ale wątpię :) Kazde auto dziś ma stłuczkę ale nie jak tamten że światła wymieniane.

Gość lorra baeta
ale podoba mi się ten drugi, może kupię jednak miesiąc już szukam :O

http://allegro.pl/toyota-yaris-verso-1-4-d-4d-i-rejestr-w-2006-r-i2159437348.html Yaris verso bo wydaję mi się że minibusów szukasz w stylu berlingo. Za 15 - 19 tyś kupisz ładne verso. Auto ma takie wady: moc jest to raczej auto miejskie. Brak wzmocnienia z tyłu więc auto wjezdza w dzwi. Ale za to 0 progu w razie wkłania towaru. I kosmicznie trudno dostępne pierdoły. W stylu podświetlenie tablicy tylnej. Orginalne 130pln. Halogen przód. Po prostu albo szukanie po szrotach albo servis toyoty.

Gość lorra baeta
ile zazwyczaj sprzedawca opuszcza cenę ? ile opuści przy cenie 16800 a ile przy 19000 jaką podać swoja prozpozycje przy takich cenach

Gość ewedwe
2 tez bity, spojrz na zdjecie prawego boku :D

Gość ewedwe
znaczy prawego jak patrzysz od tylu

Gość ewedwe
kobieto, nie bierz ano jednego ani drugiego, no chyba ze chcesz takie skladaki

Gość trollo
Po pierwsze: szukasz minivana na bazie kompakta a jakiś wszystkowiedzący Ci proponuje toyotę Yaris. To zupełnie inne auta, yaris to segment B, a więc sporo mniejszy; jeżeli wybierasz Scenica ze względu na przestronność, to yarisa sobie od razu odpuść. Jeżeli już porównywac to na przykład z Xsarą Picasso po drugie; nie ma marek złych i słabych, kupowanie auta używanego to zawsze jest loteria. Dlatego aby zminimalizować ryzyko, należy odżałować te kilka stówek i pojechć na sprawdzenie do serwisu. W renault akurat kosztuje to 300 zł i trwa ok. 2 godzin. Wbrew temu co tu napisano Scenic nie jest wcale złym samochodem, aczkolwiek ze względu na dużą ilość elektroniki, potrafi się zachowywać nieprzewidywalnie. No, ale coś za coś; chcesz auto proste jak cep - kup sobie golfa II, który można młotkiem i kluczem francuskim naprawić. Ze swojego doświadczenia powiem Ci, że wyklinana elektronika potrafi uratować życie, czego doświadczyłem w Citroenie. A francuzy pod względem bezpieczeństwa biernego są w czołówce światowej. Jeżeli już to rozważyłbym raczej owego Picasso, chyba nieco mniej "zelektronikowany" i naprawdę niezawodny (oczywiście zadbany i bezwypadkowy) - wiem z doświadczenia Życzę powodzenia w poszukiwaniach

Widzę widzę skórka pomarańczowa ładna :) Nie dopatrzyłem się. Odpuść sobie sceniki naprawę.. Za 20 tyś masz kupę aut do wyboru. Może znajomy jakieś berlingo sprzedaje wytłuczone prywatnie a nie w firmie. Może yaris verso. ale czy za 20 tyś kupi nie wiem. Masz dużo autów

Aleś ojebał.... A widzisz jak yaris VERSO wygląda ?? Auto było w polsce za drogie i nie sprzedawali podobnie jak a2 I jest to typowy dostawczak miejski. Z małym silniczkiem

Gość trollo
bredzisz jak potłuczony, porównaj sobie rozstaw osi, a najlepiej wsiądź do jednego i drugiego. Przekonasz się, że to zupełnie inne auta pod względem wielkości

Gość lorra baeta
picasso odpada, już jeździłam toyota yaris faktycznie za mała ten scenic mi pasował ale nie wiem gdzie jest bity podobno ten za 16800 jaka cenę zaproponowalbys za tego scenika za 16800 tak od siebie ?

DEBILU MAM W RODZINIE YARISA VERSO jest 20 cm krótsze od berlingo a berlingo jest większe od scenika. Kurwa jak ja nie lubie takich ludzi... Verso ma niemal ientyczne wymiary jak kangór

Gość trollo
najlepsza metoda negocjacji: mówisz sprzedającemu tak: jedziemy do ASO sprawdzić auto; jeżeli jest w tak "doskonałym" stanie jak twierdzi to kupujesz bez targowania (ewentualnie symbolicznie), zresztą jeżeli będzie on pewien tego auta, to i tak nie będzie chciał się z Tobą targować. W przeciwnym wypadku, albo odpuszczasz sobie ten egzemplarz, albo proponujesz obniżenie ceny o koszt usunięcia ewentualnych usterek - na to już rzadko się godza bo licza na znalezienie innego jelenia, który nie będzie sprawdzał a ucieszy się z "okazji". Tak czy inaczej jesteś do przodu

Gość trollo
debilem sam sobie możesz być, bo ty masz w rodzinie to wiesz najlepiej. A rozstawie osi słyszałeś kiedyś? i jak to się przekłada na miejsce na nogi z tyłu na przykład. Długość samochodu to nie wszystko aż dziw, że zachwalasz toyotę, bo ze sposobu pisania i zachowania podejrzewałbym wyznawcę niemieckiej motoryzacji

Gość lorra baeta
czyli ile mi opuści konkretnie ?

15 tyś max liczył bym

Gość trollo
oj chłopie, chłopie. Jeżeli dla Ciebie prawie 30 cm różnicy w rozstawie to żadna różnica to gratuluję. Wyobraź sobie, że to się najbardziej przekłada na miejsce w drugim rzędzie. Bagażnik to sprawa drugorzędna, bo podejrzewam, że pytające nie chce przewozić paneli w bagażniku tylko na przykład dzieci w fotelikach. Pomyślałeś o tym w ogóle??? Zresztą ty i tak wiesz lepiej i nikt i nic cię nie przekona. "i nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne"

czyżby kolega jednak oczytał ?? Naprawę nie bierz scenika jak nie yaris verso masz kupę aut do wyboru toyotę verso toyotę corollę verso citroena berlingo citroena xare picasso Naprawdę multum aut między 15 a 20 tyś.

w rozstawei DEBILU JEST 10 cm różnicy a w długości 30 cm. A verso jest lepiej rozplanowane. podwójna podłoga. Szkoda z tobą gadać. Niech bierze co chce niech tylko potem tu nie narzeka kupiłam scenika dojechałam do stacji i wróciłam na nogach. Jak chce kupę urzytecznej elektroniki niech bierze forda. Poza zawieszeniem i całym układem skrętnym sa naprawę ok.

To ja cie już całkiem nie łapie... Bora to typowa limuzyna. Dobra ale nie ta :) Bo to wiejski tuning zajechane przez gówniarza. TO W KOŃCU JAKIE TY TO AUTO CHESZ ???

Gość trollo
już Ci napisałem, że sam jesteś debilem. Otwórz sobie podane przez siebie linki i porównaj rubrykę rozstaw osi. Jeżeli wg Ciebie różnica między 2500 mm a 2736 mm to jest 10 cm, to gratuluję poziomu wykształcenie. Jesteś po prostu niedouczonym tłukiem i dyskusja z tobą nie ma sensu. Koniec kropka. Autorko, wybierzesz auto, które bedzie Ci odpowiadało i podobało się. Natomiast nie słuchaj idioty, który nie potrafi nawet przeczytać i zinterpretować podawanych przez siebie informacji. To wcale nie musi być Scenic. Tylko jeśli porównujesz to porównuj PODOBNA auta, bo w przeciwnym wypadku to możesz się zastanawiać między Smartem a C-klasse. W końcu i jedno i drugie to mercedes