Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszmarrr

początek ciąży i koszmary senne

Polecane posty

Gość koszmarrr

jestem w ciązy i od kiedy się o tym dowiedziałam mam ciągle koszmary, mam niespokojne noce , śni mi się zmarły ojciec albo że zawalił się dom. tak się martwię że może coś nie tak jest z ciążą. czy wy też miałyście złe sny w ciąży?

Gość jjkkjkj
Za bardzo panikujesz i za dużo o tym myslisz co się odbija na Twoich snach.

ja też tak mialam w 1 ciąży i w 2 pozniej z tym ze poroniłam tą drugą. Nawet nie pytaj jakie koszmary, jak powiedzialam znajomym toich ciary przechodzily, Dosłownie śnilo mi się ze jakaś pani krysia stoi w kosciele przed bialą trumienką i wali w nią głową , snilo mi sie ze malutkie dziecko ktos wyrzuca z wozka i tonie w kałurzy ,oj koszmar, jak sobie przypominam, Wydaje mi sie ze to wina hormonow, tak to tłumaczę

Gość blablala
To jest jak najbardziej normalne. Ja w ciąży też miałam mega dziwne sny, takie intensywne wręcz. Śniły mi się wypadki, katastrofy, powodzie a najczęściej poronienie. Nie martw się, ja już mam połowę ciąży za sobą i już mnie te sny tak nie nawiedzają. Hormony, emocje- i później taki efekt. Staraj się myśleć pozytywnie, bo początek ciąży jest bardzo ważny dla Ciebie i Maleństwa. Powodzonka ;)

Gość jak se przypomnę co
mi się śniło to masakra... Kilka razy śniło mi się,że dziecko wychodzi mi z między nóg na pasach bardzo ruchliwej ulicy albo,że jakiś chłopak żeby się popisać przed kolegami podleciał i rozpiął zamek na brzuchu i moje dziecko wypadło całe we krwi,z łożyskiem i pępowiną na kamienie jakieś... No totalne absurdy ale to chyba dlatego,że w moim wypadku ciąża była zagrożona przed wczesnym porodem,kilka razy leżałam na podtrzymaniu. Nie martw się to minie. Pozdrawiam.

Witam :) jestem w 21 t.c. (pierwsza ciąża) i tak samo miewam koszmary senne, całe szczęście nie codziennie, jutro mam wizytę u ginekologa, któremu chce o tym powiedzieć, zapytam, czy to kwestia hormonów :) uspokoiłam się tym, że nie dotyczy to tylko mnie, to już kolejne forum na którym jest o tym mowa. Myślę, że to kulminacja naszych złych przeżyć, dlatego zgadzam się z dziewczynami, które namawiają do relaksu, ja natomiast namawiam do rozmowy o tym z najbliższą osobą :) mi pomaga :) Pozdrawiam!

Gość Klaraka80
Witam! Dobrze, ze znalazlam to forum, bo juz myslalam, ze to ze mna jest cos nie tak... Jestem w ciazy po in vitro, prawdopodobnie 6 tydzien i od kilku nocy mam takie koszmary, ze budze sie z krzykiem i zlana potem... Czasami nie pamietam nawet, co mnie tak wystraszylo, a te sny, ktore pamietam to na ogol jakiez martwe ciala, morderstwa, nawiedzeni ludzie... Czasmi w nocy tak sie boje, ze budze mojego meza, jak chce isc do toalety... Ostatnio to boje sie nawet zasnac...