Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasiłek dla bezrobotnych?

zasiłek dla bezrobotnych? czy dostane?

Polecane posty

mam własną działalność gospodarczą w marcu bedzie juz drugi rok i chcę ją zawiesić ponieważ będe musiała zacząć wyższe składki zus a wtedy z zarobionych pieniedzy niewiele mi zostanie wiec mi sie to nie opłaca... przez 2 lata płaciłam niski zus dla nowych przedsiebiorców. czy jesli teraz zawiesze działalność i zarejestruję się w urzedzie pracy a z ofert jakie są widze ze dla mnie niebardzo jest praca to czy przysługuje mi zasiłek dopóki nie znajde pracy? z góry dziekuje za odp ;)

Gość skoro tak mowi twoj gin
tak przysluguje ci zasilek, poczytaj o tym w necie, pierwszy wynik google.

Gość tez taki mialam plan
ze go dostane,bo przeciez skiadki szły,i to 2lata i nie dostalam nic nie nalezy sie,chyba ze cos sie zmienilo:(

własnie jak ogladałam w necie to podobno od roku jest tak ze powinnam dostać jednak jak czytam info na str urzedu pracy to jest napisane ze musiałam odkladac skłądki na ubezpieczenie społeczne i fundusz pracy a w tym niskim zusie nie odprowadza sie nic na fundusz pracy

ogolnie wiec maja nas ,,,gdzies,,, mi sie nie oplaca dzialnosc na pelnym zusie, co za kraj😠

ehhh no mi tez własnie nie... a z czego mam życ jak nie dostane zasiłku i bede bez pracy?:/

a myslisz ze kogos to obchodzi/ mi juz mascki opadaja😭

*macki:P

ehh to nie wiem co teraz zrobie masakra co za gnoje.... zdołowałaś mnie teraz :(

Gość 66asika45
po 1 jak zawiesis to napewno nie dostaniesz, tzreba zamknac to wiem na 100, ale czy sie nalezy dziadowa? zalezy czyw szystkie byly skladki odprowadzane.

jest przepis ze jak zawiesze to tez jestem bezrobotnym kiedys tak nie bylo trzeba bylo zamknac. wsyztkie składki odprowadzałam ale te ulgowe jakie opłaca sie przez pierwsze 2 lata a to nie moja wina ze sie nie opłaca funduszu pracy a niby z tego wypłacają ta kase dla bezrobotnych.

najlepiej chyba być żulem mieszkac w jakiejs melinie to wtedy dostaniesz.... :[

zawieszenie dzialalnosi to nadal jest dzialanosc i placisz skladki musisz ja wyrejestrowac a wtedy to chbya jest tak jak w przypadko gdybys sie sama z pracy zwolnila czyli 3 miechy kary i dopiero po tych trzech miechch dostaje sie zailek:P

ale jak zawieszam działalność to nie płace składek na zus bo miałam juz w wakacje zawieszoną i nie płaciłam to tak jakbym nie istniała:D

na str mojego urzedu pracy jest napisane ze jesli chce sie zarejestrowac jako bezrobotny muszę mieć osoba która prowadziła działalność gospodarczą przedstawia: decyzję o wykreśleniu z ewidencji działalności gospodarczej, bądź o zawieszeniu działalności

Gość tak albo...
tak zarejestrują cie,ale bez prawa do zasiłku po tym nizszym ZUS nie płacą

A czy ktos sie rejestrowal jako bezprobotny po emigracji? Czy dostaje sie zasilek?

Gość zxzx
Pracowałaś legalnie za granicą?

Gość gość
Witam,już nie wiem jak to jest z tym zasiłkiem jeśli pracowałam od 1.01.2012 do 23.02.2013 na umowę zlecenie gdzie wynagrodzenie wynosiło 1386 zł brutto i były odprowadzane składki na Zus i Fundusz Pracy to zasiłek mi się należy?