Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rogataDusza

czy można wyjść od razu po porodzie na własną prośbę ?

Polecane posty

Gość fefewfe
Moja mama też tak myślała ale w końcu nie wyszła do mnie (jestem takim starszym dzieckiem), przeżyłam, świat się nie zawalił. Daj temu starszemu trochę odpocząć od siebie.

Gość rogataDusza
Jasne i 2 latek sam sobie zrobi jeść ;)

Lekarz nie może zatrzymać ani matki ani dziecka w szpitalu. Podpisuje się papiery,bierze się odpowiedzialność na siebie i można wyjść. To matka jest prawym opiekunem dziecka i to ona decyduje. Szpital może złożyć wniosek o odebranie praw. Jak długo pracuję w zawodzie,tak nigdy nie słyszałam żeby kiedykolwiek szpital zakładał matce takie sprawy,jeśli dziecko było zdrowe. Także bez przesady,że ktoś odmówi jej zabrania dziecka.

Gość To chyba zależy od szpitala
Po pierwsze myślę, że rozsądnie byłoby odczekać choć te dwie godziny po porodzie zanim się wypiszesz, a po drugie znam przypadek, kiedy wypuszczono i mamę i dziecko. Opowiadała mi o tym położna ze szpitala Rydygiera w Krakowie. To było czwarte dziecko tej pani. Wypisała się wraz z dzieckiem do domu po 8 godzinach od porodu. Musiała jedynie zobowiązać się na piśmie, że opłaci wizyty położnej ze szpitala w domu, tak, żeby był nadzór medyczny nad dzieckiem.

Gość stać mnie na fanaberie...
Autorko, a tatuś to niby co? Nie zrobi dziecku jeść? No chyba, że go nie ma... Ja swoją córkę zostawiłam z mężem na 3 tygodnie i tak jak mówię byłam wdzięczna lekarzom, że mi pozwolili zostać ten czas z dzieckiem. I nie wyobrażam sobie, jak matka może zostawić swoje maleństwo samo w szpitalu... Drugie dziecko jest w tym czasie bezpieczne w domu z ojcem i nic mu się nie stanie. W najgorszym wypadku tata poda dziecku obiad ze słoiczka i te dwa dni przeżyją, nie rób tragedii.

Gość no właśnie właśnie heh
To nie masz męża, rodziców, teściów? Sorry jedno ma dwa lata, drugie ma się rodzić, to kto ci te dzieci zrobił? No chyba, że niepokalane poczęcie to przepraszam bardzo....

Gość jedna z najwiekszych
propagatorek porodow w domu wlasnie niedawno zmarla po takim porodzie..serce jej stanelo i niestety..nie zdazyli do szpitala :O

Gość rogataDusza
mąż nie żyje, jestem sama naprawdę dlaczego kiedy zadaje się pytanie zaraz pojawia się masa pytań i podejrzeń :(

Gość a rodzina nie moze
zostac z dzieckiem chociaz dobe?zastanow sie..co sie stanie jak dostaniesz jakiegos krwotoku??chcesz potem lezec tydzien w szpitalu albo chcesz,zeby Twoje dzieci stracily i matke? nie badz lekkomyslna..

Gość rogataDusza
mam ciotkę, zostanie kilka godzin z dzieckiem, ale nie wiem czy da radę dłużej, jest już wiekowa

Gość gość
Boże dawny ten post ale jak czytam co tu kobiety pisza to masakra aż nie chce się wierzyć te czasy to tylko szpitale szczepionki i inne farmaceutyczne bzdety. Kiedyś kobiety rodziły w domu a na drugi dzień jak się dobrze czuły pracowały!. Ja urodziłam córeczkę rano a wieczorem już byłam w domu oprócz szwów czułam się bardzo dobrze i moje dziecko też więc jestem chora że wróciłam do domu ? A po jakiego czorta miałam leżeć 2 dni z dzieckiem skoro nie było ku temu żadnych powodów. ( poród był w Angli )tam nie telepia się tak nad matkami . Dobrze się czujesz to do domu , jeśli się coś dzieje to do szpitala . Potem Cię i tak Cię położna czy jakoś tak odwiedza . Jeśli masz ciężki poród albo są jakieś przeciwwskazania to wyjścia to ok zostań ale jak kobieta nie chce być tak długo to powinna mieć możliwość wyjścia nawet po kilku godzinach ...