Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mizuage

Czy coś mi pomoże schudnąć?Początkująca

Polecane posty

Gość mizuage

Od dwóch lat mam niemały problem.Zawsze byłam szczupła-no może oprócz porodów (30kg w 1 i 14kg w 2), ale od dwóch lat zaczęłam wolno ale systematycznie tyć.Tyję niby nie dużo bo przez ten czas przybyło mi ok.10kg ale juz zauważam sporą różnicę.Kiedyś ważyłam przy 173cm 55kg i było ok ale od kiedy ponad dwa lata temu zaczęłam brać tabsy powolutku ukryty wróg zaczął mnie atakować a zawsze czytałam i przyznam się że nie rozumiałam problemów z tyciem.Chciałabym zahamować to tycie bo też rozumiem że w moim wieku-32l metabolizm zwalnia się coraz bardziej.Zaczęłam się ruszać tj. chodzę na ćwiczenia BUP oraz jeżdżę na rowerze.Schudłam przez dwa tygodnie 1,5kg bez z dieta tyle o ile a teraz znowu przytyłam :/ zaczynam wpadać trochę w jakąś schizę bo nigdy nie miałam problemów z tyciem (nawet byłam za chuda) a tu ot zonk.Dodam że po porodzie drugiego dziecka schudłam aż do 45kg i po konsultacji z lekarzem brałam przez miesiąc Peritol i przybyło mi 10kg,ale to było na własne życzenie. Teraz oprócz ruchu szukam czegoś naprawdę dobrego, jakiś tabletek. Nie mam prawie żadnych problemów zdrowotnych oprócz wędrującej nerki wiec jak to jest z tymi tabletkami na odchudzanie?Zaczęłam myśleć o adipex lub czymś podobnym (mieszkam blisko granicy z Czechami i mam możliwość zakupu). Czy tego typu tabletki coś dadzą?

Gość ja2507
Ja brałam swego czasu meridię, potem zelixę, niedawno adipex... Meridia - rewelacja! W ciągu 3. miesięcy schudłam 18kg. A nie pilnowałam się w ogóle. Niestety po odstawieniu tabsów też się nie pilnowałam (doszedł też brak ruchu przez chorą nogę) i wszystko wróciło - moja wina! Ale jeszcze zanim kg powróciły, miałam do zrzucenia jeszcze jakieś 5-7kg, a meridii już nie było i endokrynolog przepisał zelixę - 0 efektów. Aha, pp tych obu lekach miałam skutki uboczne. Spałam (oprócz nocy) ok. 2h w dzień, zaczęłam pocić się dosłownie jak świnia - lało się ze mnie, co dla 15-16-letniej dziewczyny było straszne... Tera niedawno był adipex... Oprócz większego pocenia się (ale już nie takiego, jak przy meridii i zelixie) nic nie przyniósł. Nie zmniejszył uczucia łaknienia. Mam problemy hormonalne, hiperinsulinemię i na prawdę ciężko mi schudnąć... Ale postanowiłam powalczyć sama :) kupiłam sobie za małe spodinie, nie były tanie i teraz się do nich dopasowuję :p, potem kupię następne itd. :) jem tylko śniadania i obiady i max. raz w tyg. jem chipsy. Jak zdarzy mi się iść do mcdonalda, burger kinga, albo jakiegoś innego dziadostwa (u mnie to max. raz na miesiąc-1.5miesiąca), to zastępuje tym jeden z 2. posiłków... Czyli jem 2 razy dziennie (i nie jem po 18.). Na razie efektów brak, ale się nie poddaję, bo ta 'dieta' mi nie zaszkodzi, ale może pomóc :)

Łooo matkoo :-o Dziewczyno, nie tabletki, a ruch i lekkie ograniczenia w diecie. Nie masz jakiejs chorobliwej nadawagi, aby panikować. Systematyczny sport, bieganie, albo szybki marsz i rezygnacja z bardziej tuczycach produktów, pomoże ci uporac sie z zbedenymi kilogramami.

Gość mizuage
Jestem już po kuracji Adipex-em.Brałam go przez trzy tygodnie-uznałam że to dla mnie wystarczający okres czasu żeby schudnąć.Oprócz tego cały czas ćwiczyłam i komletnie wyeliminowałam ziemniaki i białe pieczywo z mojej diety,ale raz w tygodniu pozwalałam sobie na rozpustę.Po dwóch tygodniach schudłam 7kg i w chwili obecnej jest ok-ważę 57-58kg i waga od tego czasu czyli od 3 miesięcy utrzymuje się na tym samym poziomie.Nie miałam żadnych skutków ubocznych o których piszą w internecie a receptę żeby wykupić samodzielnie w Czechach adi dostałam od swojego lekarza.

Gość Nie ma co sie
Kazdy chce chemie kazdy,liczy na cud pigułkę,nie mysli o sobie jako o człowieku tylko jako o zborze srodków chemicznych,a to swietnie wykorzystuja firmy farmaceutyczne i blogi reklamowe napedzajac coraz to wieksza koniunktóre na swoje zekomo cudowne produkty:)