Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karlonika

kolory lazienki

Polecane posty

Gość karlonika

hej dziewczyny potrzebuje porady:) w kwietniu bedziemy konczyc budowe domu i dobieramy teraz kolory do poszczegolnych pomieszczen. o dziwo najwiekszy problem mam z lazienka w sypialni. na 100% bedziemy mieli zamontowany prysznic z kabina z niebieskiego szkla. zastanawiam sie nad zestawieniem turkusu i zieleni, ale to moze byc troche zbyt mdle. moze turkus i rozne odcienie szarosci? znalezlismy szara wanne w rozmiarze ktory nam odpowiada w ofercie specjalnej, ale nie chcemy jej zamawiac poki nie zdecydujemy sie na konkretne polaczenie. prosze, pomozcie.

Gość pierwsza myśl
jeśli chcesz wyeksponować niebiesko szkło swojej kabiny, potraktuj ten kolor jako kolor dla dodatków dołącz do tego też turkus, jak najbardziej :) jako kolor bazowy na ściany zastosowałabym właśnie szarość lub biały, bo na turkusowej ścianie ta niebieska kabina może trochę zginąć...

Gość karlonika
dziekuje bardzo za odpowiedz:) no wlasnie, ta szarosc chyba podejdzie lepiej niz niebieski. ja chcialam zrobic lazienke brazowo-kremowa ale z tym niebieskim szklem raczej nie wyjdzie to ladnie.

Gość szary z turkusowym
nigdy Ci się nie opatrzy, jest ponadczasowy, elegancki i taki "czysty" Jeśli będziesz chciała odmiany, możesz zmieniać dodatki w kolorach: biały, czarny, różne odcienie szarości i turkusu będzie pięknie

Gość pierwsza myśl
gdyby to była zielona kabina, to mógłby być beż z brązem :) do tego zielone dywaniki i inne dodatki, z niebieską faktycznie nie będzie zbyt dobrze :)

Gość karlonika
no wlasnie ta przekleta kabina zrujnowala mi plan;) super pomysly! chce na scianie ulozyc mozaike wiec moge w to wmieszac rozne barwy poki jeszcze nie zamowilam szkla.

Gość pierwsza myśl
i do tego chcesz tą szarą wannę? a reszta ceramiki - umywalka, wc jakie?

Gość srednikkreskanawias
sraczko-buraczkowy będzie najlepsiejszy

Gość to będziesz mieć zagwozdkę
polecasz ten sraczkowoburaczkowy z własnego wyposażenia łazienki? Gratuluję gustu

Gość karlonika
no wlasnie na reszte nie mam pomyslu, nawet z ta wanna nie jestem przekonana:( mozaike tez jeszcze nie wiem jaka. jestem beznadziejna. moze mozaike blekitno-turkusowo-zielono-biala?

Gość srednikkreskanawias
i tu się zgadzam. JESTEŚ BEZNADZIEJNA !!!!

Gość ja bym nie dawała trzeciego
koloru w "głównym" wyposażeniu łazienki Za dużo tego będzie, wszystko Ci się rozmyje i nie będzie efektowne

Gość karlonika
ta mozaika to bedzie tylko fala, 7-liniowa przechodzaca przez sciany, nie na cale sciany. myslisz, ze to za duzo?

Gość pierwsza myśl
jeśli chodzi o ściany, to zrób raczej jeden kolor, odcienie szarości, z koloru turkusowego możesz np zrobić jakieś ozdobne pasy koło tej szarej wanny, żeby ją odciąć od szarych ścian, podłoga też raczej szara z niebieskimi lub turkusowymi dywanikami, chyba że nie zamierzasz mieć dywaników, to turkus może być na całej podłodze. do tego biała ceramika i wystarczy. czterokolorowa mozaika to może być za dużo :)

Gość karlonika
super! masz wyobraznie, ja nie bardzo:) dywaniki chcemy, lubie dywaniki:) jesli masz jakies pomysly pisz prosze, aj teraz uciekam do pracy. dzieki raz jeszcze:)

Gość gggff
Nie rob szarej lazienki. my mielismy szara i widac na kaflach kazda krople wody co wyglada okropnie po dwoch dniach. No chyba ze nie myjecie sie a lazienka ma tylko wygladac :) My zmienilismy na jasne biel wpadajaca w ecrue i jestem mega zadowolona.

Gość pierwsza myśl
właściwie nie ma idealnego koloru, bo każdy się brudzi, jeśli chodzi o tą szarość, to można ją zrobić jasną, delikatny popiel i nie będzie tak źle :)

Gość pierwsza myśl
podsumowując mój pomysł: całość w szarym kolorze (jasnym), dekoracja z mozaiki biało-turkusowej/niebieskiej, biała ceramika i meble, dodatki turkusowe lub niebieskie, problem mam tylko z tą wanną...najbezpieczniejsza byłaby chyba biała...a masz linka do tej szarej? bo jestem jej bardzo ciekawa :)

a ja sie zastanawiam czy te wszystkie dośc jednak " mdłe " kolory nie spowodują ,ze całośc będize nijaka ? Czy w łazience jest okno ? bo przy dizennnnym swietle jeszcze bedzie to jakoś wygladało , ale przy sztucznym ? A szara wanna pogłębi moim zdaniem efekt " ciemności "

ponadto nagromadzenie kolorów i " urządzeń ::" :) wanna i kabina w pochodnych kolorach zdominując pomieszczenie i stanie sie ono zimne i monotematyczne :)

Gość adibi
turkus biel i braz czekoladowy wygladaja super. nawet widzialam taka ekspozycje plytek z mozaika, tubadzin chyba

Gość pierwsza myśl
ha, patrz co dla Ciebie znalazłam :) tu na pewno znajdziesz inspirację i godne towarzystwo dla swojej niebieskiej kabiny. podobają mi się te aranżacje biało-niebieskie z drewnem zarówno jasnym jak i ciemnym. jest też wersja kremowo-niebieska :)byłaby przynajmniej połowa z tego co Ci się marzyło ;) http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,44798913,44798913,0,2.html?v=2

Gość mam sugestie ....
a czekoladowy do blekitu/turkusu jakby ci sie widzial? bo ja tak mniej wiecej mam, tzn. szafki biale, sciany o kolorze wody, dodatki (w tym troche scian) - czekolada :)

Gość karlonika
dziewcyzny super!!! dzieki bardzo! jestescie niesmaowite! fotki z tego forum sa swietne, wielkie zrodlo inspiracji. wlasnie moze czekoladowe dodatki by pasowaly, chcialabym miec fajna lazienke, bo nie bedzie nas stac na zmiany. co do wanny niestety nie mam zdjecia, ale ogolnie jest to gleboka szarosc, we wnatrz biala, owalna. ale i tak jej nie kupimy bo juz sie skonczyla oferta a nie dam 3.500 zl za wanne. w lazience sa dwa okna dachowe.

Gość pierwsza myśl
ten czekoladowy kolor to super pomysł :)

Gość karlonika
najlepiej gleboka czekolada prawda? tylko teraz jak to ogarnac. wiemy, ze beirzemy pod uwage kolory- niebieski, czekoladowy, bialy, szary? umywalki beda biale, wanna ez. prysznic niebieski, czekoladowe dodatki, moze dodam tez czekolade do mozaiki? jaka zrobic sciane i podlogi?

Gość karlonika
loooooooohuuuuuuuu dziewczyny dziekuje Wam bardzo, ze wszystkie pomysly, Wasza pomoc jest nieoceniona:) maz wlasnie wyslal mi smsa, ze mozemy sprzedac ten niebieski prysznic! wiecie, my go wygralismy w konkursie i nie bylismy pewni czy mozemy go sprzedac, a poza tym to jednak to bardzo dobry zestaw. niestety nie tak wymarzylam sobie nasza lazienke. a teraz okazalo sie, ze mozemy to opchnac i kupic zwykly prysznic, jakis ladniejszy ale tanszy i dzieki temu zostanie nam troche wiecej pieniedzy na reszte wyposazenia:) dziekuje Wam bardzo za pomoc, przepraszam, ze troche tak na darmo, ale nie sadzilam, ze uda nam sie to cholerstwo sprzedac.

Gość pierwsza myśl
no to teraz planuj swoją wymarzoną kremowo-brązową łazienkę :) powodzenia :)

Gość helool
Zobacz na http://www.e-inclusive.pl/ - zdecydowana większość wyposażenia łazienek jest biała, tak więc powinniście dobrać coś, co będzie sensownie pasowało do białego ;-)