Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona_ona

Alkohol w trakcie diety

Polecane posty

Gość zaciekawiona_ona

Dziewczyny Mam pytanie, po powrocie do domu zazwyczaj wypijam dwa, trzy slabe drinki z wodki smakowej i coli light (bardzo stresujaca praca). Poza tym "wyskokiem" trzymam sie zasad zdrowego jedzenia: nie jem po 18, zero slodyczy, swinstw, przetworzonego jedzenia czy bialego pieczywa. Powiedzcie mi prosze, czy ten alkohol naprawde (nie chce ksiazkowych info tylko szczerych opinii) niweluje cala diete? dzieki za odpowiedzi

Gość eee tammmmmmmm
Ja jak byłam na diecie, nie mogłam odmówic sobie piwa, piłam kilka tygodniowo a w sobotę to juz "musowo" 3-4. Poza tym przez 3 miesiące nie zgrzeszyłam niczym w odniesieniu do mojej diety (south beach) Efekt -10 kg w 2,5 miesiąca... Nie popadjamy w paranoje;)

Gość lajla90
Ja piłam codziennie na diecie i schudłam, ale być może gdybym odstawiła alkohol to efekty byłyby lepsze.

Gość zaciekawiona_ona
poki co schudlam 7,5 kg w 2 miesiace, zostalo jeszcze 12. Dzieki za opinie, wlasnie mialam cicho nadzieje, ze nie zniszczy calego wysilku a jedynie go troche spowolni:)

Gość zaciekawiona_ona
roznie, czasem 3, czasem 1, czasem tylko wode. Nie pije wiecej w weekendu (wiecej niz 3)

Gość zaciekawiona_ona
powinnaspowaznie rozwazyc zostanie lekarzem, diagnoza przez net jest wyjatkowo przyszlosciowa zdolnoscia

Gość najbardziej bezpieczne jest
czerwone wino wytrawne. Ale jak pijesz i chudniesz to chyba ok? Ja nie pije na diecie prócz soboty - wtedy albo winko albo wódeczka.

Gość zaciekawiona_ona
wino jest dobrym pomyslem i na pewno 'lzejszym', dzieki za rade. wczesniej bylam na dukanie i odstawilam calkowicie alkohol ale ta dieta nie byla dla mnie i poszla w odstawke ( stawy odmowily wspolpracy)i teraz sie zastanawiam czy aby sie sama nie sabotuje

Wino czerwone wytrawne - 108 kcal, weglow. 0,2 - 100 ml Wino białe wytrawne - 66 kcal, weglow. 0,6 wódka czysta - 220 - 100 ml Teraz widze, ze przerzuce sie po prostu na białe wino wytrawne....

Gość s.o.s
alkoholiczki! po cholere sie odchudzacie jeszcze chwila i wylądujecie na odwyku

Gość s.o.s
3 drinki dzienni wino piwo nie wazne co i ile ale czesto , na stresy to AKLOHOLIZM

Gość s.o.s
a..chudniecie bo każdy menel z ławeczki jest chudy, wykończony wódą i wy też się wykończycie

Gość zaciekawiona_ona
nie podniecacie sie tym alkoholizmem za bardzo?

Gość s.o.s
to wasz problem alkoholik nie dostrzega problemu a potem sie dziwić ,że downy porodzicie jak zalewacie jajniki piwskiem, to czego sie spodziewać

ja mam dziecko...normalne.. To juz Tobie sie urodzi chore i głupie jak mamusia.

Gość zaciekawiona_ona
ignorancja i glupota jest blogoslawienstwem, rzeczywiscie zespol dwona jest zalezny od ilosci wypitego piwa w zyciu p.s. w zadnych podpunkcie nie napisalam, ze nie jestem alkoholiczka

Gość s.o.s
zgłoście sie na grupę AA jesteście uzależnione

Gość venge.
Jakie są konsekwencje choroby alkoholowej? Konsekwencją są dziesiątki chorób, które tradycyjna medycyna leczy każdą oddzielnie. Ze strony narządu ruchu: osłabienie i bóle mięśni, mrowienie w kończynach, brak koordynacji ruchowej, obrzęk ścięgien, niezdolność do wysiłku, sztywność i bóle stawów, reumatyczne zapalenie stawów, zaburzenia koordynacji ruchowej, bóle mięśni i obrzęki stawów. Ze strony przewodu pokarmowego: rozdrażnienie z równoczesną chęcią jedzenia słodkich rzeczy, nadwaga i niedowaga, spękane usta i zapalenie czerwieni wargowej, biały nalot na języku, ciągłe odchrząkiwanie, suchość w ustach i gardle, nietolerancje i alergie pokarmowe, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, zaparcia lub biegunki, metaliczny smak w ustach, nieokreślone bóle brzucha, burczenie, przelewanie, gazy jelitowe, zaburzenia trawienia, zgaga, swędzenie i pieczenie w okolicy odbytu, śluzowate stolce, żylaki odbytu, nadwrażliwość i nietolerancja: mleka, glutenu pszenicy i żyta. Ze strony układu moczo-płciowego: nawracające niebakteryjne zapalenia pęcherza moczowego i dróg moczowych, częste oddawanie moczu, połączone z pieczeniem i swędzeniem, zapalenie prostaty, niechęć do kontaktów seksualnych, impotencja, zanik popędu płciowego, zapalenie błony śluzowej macicy, niepłodność, kurcze i bóle w okresie miesiączkowania oraz napięcie przedmiesiączkowe. Ze strony skóry: sucha skóra, łuszcząca się lub nadmiernie potliwa, obrzęk skóry twarzy - najczęściej poranny, zimne ręce i stopy, obniżona temperatura ciała, kruche i zabrązowione paznokcie, pokrzywka, pseudołuszczyca, utrata włosów, egzema (wypryski skórne), trądzik, tendencja do pękania naczyń i łatwego powstawania siniaków, nieprzyjemny zapach skóry stóp, mysi zapach skóry, mimo częstego mycia. Ze strony układu oddechowego: problemy z zatokami szczękowymi i czołowymi, częste infekcje bakteryjne i wirusowe, zapalenia uszu, płytki oddech, uczucie braku powietrza, astma oskrzelowa, sapanie przy oddychaniu, uczucie zapchanego nosa i wyciekanie wydzieliny, świąd w nosie, bóle gardła, podrażnienie krtani, chrypa, pogorszenie głosu, przewlekły suchy kaszel z tendencją do zaostrzenia się, sztywność i uczucie napięcia w klatce piersiowej. Ze strony narządu wzroku: pieczenie i łzawienie spojówek, ciemne plamki przed oczami (mroczki), zaburzenia widzenia pod postacią rozmazywania obrazu. Ze strony układu hormonalnego: niedoczynność tarczycy lub w niewielkiej liczbie przypadków jej nadczynność.

Gość Z moich doswiadczen
wynika że najbardziej tuczy to co jemy po alkoholu. Ja np. czesto po powrocie z knajpy gdzie wypiłam 2 piwa, miałam ochote na cos do jedzenia, byłam po prostu głodna. Przestałam pić alkohol i schudłam, ale mysle ze to głównie dzieki temu ze nie pijąc go - nie miałam ochoty na jedzenie po nim. Teraz od czasu do czasu piję piwo i też chudnę, od czasu do czasu wino czy wódka - ale sporadycznie, i nie zauwazyłam zeby to przeszkadzało w czymkolwiek. Grunt to nie pożerać do piwa chipsów, czy do wina tony serów żółtych itd itd. Inna sprawa że codzienne picie wódki czy drinków na pewno zdrowe nie jest, ale to już Twoja sprawa. W odchudzaniu Ci to nie powinno zaszkodzić.

Gość Z moich doswiadczen
Ja pieprze :D Dziewczyna pytała o diete, a wy od razu jej diagnozujecie alkoholizm. Nie uwazacie ze to jej sprawa? A niechby i nawet była alkoholiczką - to co wam do tego? Nie o to pytała.

Gość zaciekawiona_ona
taki urok kafeterii,ten portal przyciaga specyficzne osobowosci, ale i podziwiam obsluge komputera, komenda ctr c i crt v to sztuka ciezka w opanowaniu, venge. podaj maila to wysle ci medal, zasluzylas. z moich doswiadczen i najbardziej niebezpieczne jest - dzieki, wielce to optymistyczne:)

Gość venge.
pytanie założycielki Mam pytanie, po powrocie do domu zazwyczaj wypijam dwa, trzy slabe drinki z wodki smakowej i coli light (bardzo stresujaca praca). już to zdanie wskazuje na uzależnienie. / zabija stres drinkiem, bo radzi sobie w pracy/ zapytała na publicznym forum, to daję odpowiedź każdy dietetyk wam powie, że przy diecie, ani grama alkoholu! i co was tak poruszyło? prawda?

Gość venge.
/ zabija stres drinkiem, bo nie radzi sobie w pracy/

Gość zaciekawiona_ona
musialas miec z polskiego same piatki, ze tak cudnie interpretujesz miedzy wierszami dowcip polaga na tym, ze mnie to nie rusza, nie rozumiem za to niezdrowego podniecania sie iloscia alkoholu przeze mnie wypijanego. gdybym chciala porady czy jestem alkoholiczka zapytalabym o nia. i nie pisz mi o tym, co powiedzialby dietetyk, bo zapewne w zyciu u takowego nie bylas

Gość vamee
ja probuje wlasnie odstawic wino, i sprawdzic, czy przez to schudne wiecej i szybciej

Gość 1828
ta wielkie moralizatorki...dorosla osoba wie co robi...u mnie dziala to tak ze jak wypije na wieczor piwo to juz nie jem wiec nie powoduje to tycia a wrecz powoli chudne..na pewno lepsze efekty bylyby bez alkoholu ale nie dajmy sie zwariowac.. alkohol pobudza apetyt ale jak sie ograniczysz to dasz rade :)

Gość Uazar
Dobrą opcją jest w ogóle nie pić, ale jeśli już nie możesz się powstrzymać, to najlepiej poczytaj ten blog fitness: http://fitspire.pl/ Autor fajnie opisuje kwestie alkoholowe w diecie, więc może ci to jakoś pomoże.

Gość koczkus
Heh zadaj pytanie na forum a najpierw przesledza w pytaniu czy nie ma w nim alkocholizmu, depresji , pedofili, złego wychowachania, pozbawienia wszelkich wartosci, brak wiedzy i że biedna owieczka pisze i nie wie co zrobic!!!!!!!! ŻAL!!!!!!!!!!!!! Dziewczyna pyta to jeśli macie madre odpowiedzi (szacun dla normalnych odp) to służcie tu pomoca a nie bawcie sie w lekarzy ktorzy wynajduja problemy np alko sory ale festynem zajechało. A do Ciebie autorko teksu da sie schudnąć nawet z % . Tak jak moje ,,poprzedniczki" wspomniały dieta ćwiczenia to daje rezultaty a male wyskoki z alko bez obrzerania sie po nim nic nie zmieni!!!!!