Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20thLolinka

Dziwna objawy nierozp. choroby

Polecane posty

Gość 20thLolinka

od wielu lat (ok 7) męczą mnie objawy takie, jak senność, nadmierny apetyt, ból w prawej części podbrzusza, nieregularny okres. najdokuczliwszy jest ból. Boli mnie kiedy za długo w miejscu stoję, kiedy za długo siedzę nie zmieniając pozycji, kiedy leżę... Kilka razy w roku jestem z tego powodu w szpitalu. Ostatnio usunięto mi wyrostek żeby lekarze przestali go podejrzewać. Miałam robioną kolonoskopię, dokładne USG, prześwietlenia... Byłam u ginekologa. Wyszło, że mam torbiele na jajniku, raz jedna była 5 cm wielkości. Na co dzień wytrzymuję, ale nieraz ból znacznie się nasila i nie jestem wtedy w stanie nic zrobić. Gdy tak się zdarza od razu jadę do lekarza ginekologa, ale wtedy okazuje się że torbieli nie ma i to nie od tego. Jestem bezradna, nie wiem co robić, męczą mnie te objawy, Zastanawiałam się czy to nie jest przypadkiem na tle psychicznym... Jakieś rady...?

Gość Do 20th
a zjakiego miasta jesteś?

Gość Do Lolinki
czy jesteś może z Warszawy?

Gość Do Lolinki
w Warszawie przyjmuje najlepszy lekarz od usg. Z jego opinią liczą się wszyscy lekarze i jak mają kilka różnych wyników usg, to zawsze biorą pod uwagę jego opinię. To świetny lekarz. Ból o którym piszesz może być spowodowany gazami. Gromadzą ci się gazy. Przyczyną tego może być zła dieta, stres, może skręt jelita? W przypadku takich ból zawsze należy wykonać podstawowe badania. Może masz stan zapalny. A więc: morfologia z rozmazem i OB oraz CRP (!!). Ból może być pochodzenia jajnikowego. Pękają ci torbiele lub tworzą ucisk i dlatego odczuwasz dyskomfort. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem są pogułki antykoncepcyjne. Wyłączają one pracę jajników (one "odpoczywają"), nie tworzą się torbiele, cykl się reguluje. To powinno Ci bardzo pomóc. Możesz też mieć zwykły nerwoból idący np. od kręgosłupa.

Gość Do Lolinki
aha, poczytaj też o zespole jelita drażliwego. Taki ból może być też objawem nerwicy (senność, nadmierny apetyt...) Możesz też mieć pasożyty. Poczytaj o tym w necie. Może objawy któregoś ci "podpasi". Wtedy oprócz badania krwi na danego pasożyty, badanie kału.

Gość 20thLolinka
dziękuję, jestem z Poznania. Z jelitami raczej OK, miałam kolonoskopię i nic nie wykazała.

Gość lenka_31
Zbadaj się na pasożyty.

A może jest to endometrioza? Poszłabym do dobrego ginekologa. W Poznaniu mogę Ci polecić dr Natalię Fiszer z Promienistej.

Gość 20thLolinka
Już się nad tym też zastanawiałam. Byłam podobno u dobrej pani ginekolog, no i faktycznie wydawała się taka. Możliwe nawet, że to była ta. Endometriozy nie wskazała. U ginekologa jestem często, myślę, że nawet gdyby przy pierwszej wizycie tego nie wykrył, zrobiłby to przy kolejnych. Zastanawiałam się nad psychologiem. Może w tym kierunku powinnam zmierzać? Brakuje mi już pomysłów.

Gość aaa32fserfgv
No jak wszystkie badania są okej, to się stwierdza jelito drażliwe. Idź do jakiegoś gastroenterologa i powiedz mu jakie badania już przeszłaś i że wszystkie wyniki są w normie.

Gość 20thLolinka
Sugestia nowotworu?

Gość 20thLolinka
Swoją drogą, dziś mam ten gorszy dzień. Boli mnie okrutnie, gdyby nie przyzwyczajenie, z pewnością wybrałabym się do szpitala. Ale po ostatnich doświadczeniach wiem, że nie warto. Dostałam cztery zastrzyki w tyłek. Bez żadnych badań. Najpierw chciał mnie wysłać o 2 w nocy do apteki po Nospę (najbliższa całodobowa w mieście 30 km dalej), a gdy powiedziałam, że mam i nie pomaga, z wielką łaską dał mi te świństwa. Faktycznie, bólu w podbrzuszu nie czułam. Za to miałam halucynacje, tak mi się w głowie kręciło, że w drzwi nie mogłam trafić, a cały następny dzień przeleżałam, odczuwając mdłości, ból głowy i kompletną niemoc. Cóż, będę szukała pomocy dalej.

Gość Koniecznie przebadaj się
na pasożyty. Te objawy na to wskazują. Nerwobóle, zawroty głowy, senność,nadmierny aptety i HALUCYNACJE. Wystpęuje m.in. przy toksoplazmozie.Jak masz w domu kota możesz mieć toksokarozę lub toksoplazmozę. Z psem m.in-toksokarozę. Może zjadłaś brudne warzywo lub owoc. Poczytaj o wyżej wymienionych chorobach, a oprócz tego o chorobach pasożytniczych: listeria lamblia tasiemiec glista ludzka. Wykonuje się badania krwi na przeciwciała danej choroby: IGE i IGG. Jedne z nich są obecne a drugie z przeszłości. Tylko nie pamiętam które są które. Plus badanie kału. Poczytaj: http://www.pasozyty.eu/choroby-pasozytnicze/ NIE LEKCEWAŻ TEGO BO WSZYSTKO MOŻE BYĆ POWODEM CHOROBY PASOŻYTNICZEJ. Halucynacje nie biorą się tak po prostu, chyba że bierzesz psychotropy.

Gość a hormony też wszystkei sprawd
załaś? tarczyca jak?

Gość 20thLolinka
Nie sprawdzałam. A przynajmniej tak mi się wydaje. Ale macie rację, powinnam i w tych kierunkach się przebadać. Tylko dlaczego podczas pobytu w szpitalu nikt mi tego nie proponował? Tylekroć leżałam i zawsze miałam wykonywane te same badania. nic nowego. Na końcu podsumowanie: nie wiem co pani jest. Halucynacje wzięły się od tych zastrzyków, które dostałam podczas ataku.

Gość już od dawna wiadomo
że szpital ani lekarz (poza wyjątkami) nie wyleczy cię. Chesz wyzdrowieć? Szukaj na własną rękę. W szpitalu idą na łatwiznę. Nie chce im się naprawdę szukać przyczyny schorzenia. Zrobią parę podstawowych badań i już

Gość 20thLolinka
Pewnie masz rację. A ja wciąż ślepo wierzę w ludzi... :)