Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oonelove

Patriotyzm

Polecane posty

Gość oonelove

hej hej :) Jako zadanie domowe mam przygotować prezentację na temat: "Jak współcześnie rozumiany jest patriotyzm?". Grupa społeczna, którą wybrałem do badań to Polacy mieszkający za granicą. Proszę was o pomoc, wszystkie chwyty dozwolone. :) prosiłabym jeszcze abyście w miarę możliwości podali mi swoją płeć, wiek, zawód :) z góry dzięki :)

Gość numerowaaa
Co chcesz zebysmy ci napisali?

Gość oonelove
jak rozumiecie patriotyzm, czym on jest dla was :)

Gość mamy ci napisac
pelna prezentacje? :O Zadaj konkretne pytania a moze ktos odpowie.

Gość oonelove
pytanie brzmi "czym jest dla Ciebie patriotyzm, co rozumiesz pod tym pojęciem":)

Gość numerowaaa
Patriotyzm to milosc do swojej ojczyzny i dbanie o jej dobro. Kobieta, 32 lata, admisitrator, UK

Jest to przywiązanie do tradycji. Pamiec o historii. Szacunek do bohaterow narodowych. Duma z pochodzenia. 26, Prezes kafeterii :)

Gość jhhjhjhh
to glosowanie na PiS, chodzenie do koscioła i wiara w zamach smoleński bezrobotna 51 Swarzędz

Gość drzewo zycia
Patriotyzm to moim zdaniem szacunek do swojego kraju i duma ze swojego pochodzenia. Patriotyzm, to poczucie tozsamosci narodowej, poczucie swiadomosci kim sie jest i skad sie wywodzi. Istnieja rozne formy patriotyzmu, zwlaszcza za granicami kraju. Niektorzy swoj patriotyzm wyrazaja checia powrotu do kraju, budowaniem swojej przyszlosci w ojczyznie przy pomocy pieniedzy zarobionych zagranica. czemu to patriotyzm? poniewaz mimo lepszej sytuacji zyciowej w dalszym ciagu chcemy wrocic do swoich. Patriotyzm to tez odroznianie swojej odmiennosci od innych nacji i duma z tego, ze posiadamy cechyb typowe dla naszego narodu. Patriotyzm to tez dbanie o dobro ojczyzny i narodu. Prawdziwy patriota nie smieci, nie lamie prawa, szanuje starszych. Bo do czego mozna porownac patriotyzm? do wiezi rodzinnych. Ojczyzna jest naszym domem a narod nasza rodzina. i jak w kadym rodu i w kazdej rodzinie dbamy o siebie nawzajem i dbamy o dom. jesli ktos zagrazana bezpieczenstwo naszej rodziny wlaczymy by ja obronic, pracujemy, by rodzine utrzymac i wspieramy sie nawzajem wszyscy noszac dumnie nazwisko Polak. to tak w skrocie patriotyzm w moim mniemaniu.

Gość paszfa
Patriotyzm to mydlenie oczu debilom, aby dla cudzych korzysci oddawali zycie i zdrowie dla innych. To glupota i tyle. kobieta, 30 lat, stomatolog

Gość W Biblii o tym nie piszą.
Jeśli przeanalizuje się całe zachowanie Jezusa, to on patriotą chyba nie był. Nie zrobił niczego, żeby wyzwolić Izrael spod rzymskiego panowania, mało z tego, mówił "miłujcie nieprzyjaciół swoich". Nie wiem, czym jest patriotyzm. Bo chyba nie tylko wyciem po pijanemu, i wywijaniem flagą, jeśli gdzieś tylko polska drużyna występuje.