Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucijella

Nasza - klasa , mam wątpliwości

Polecane posty

Gość lucijella

hej , mam taki dylemat , prosze o opinie i sugestie , bede bardzo wdzieczna za wasze porady i wypowiedzi, a mianowicie chciałabym załozyc konto na NK , ale z drugiej strony nie chce . mam 28 lat , nie mam faceta , (za mną same nieudane zwiazki i znajomości) nieukrywam ze jestem tym troche zdołowana, ale tylko troche bo gdzieś w głębi duszy mam nadzieje ze mi sie tez w zyciu poszcześći Troche sie wstydze tej samotności , wiem ze wszystkie dziewczyny/kolezanki z liceum mają facetów , wiekszość powychodziły za mąz mają dzieci . jak załoze konto na NK , to zaraz posypią sie komentarze i pytania na temat zwiazku/ faceta itd.... generalnie nie uważam sie za brzydką dziewczynę , w miare ładnie wychodzę na zdjęciach , jestem skromna, typ domatorki , nie mam wielu przyjaciól. mialam jedyną przyjaciółkę z którą mogłam pogadac o wszystkim ale "przyjaźń ta rozpadła sie, widocznie to nie przyjaźń. bardzo chcialabym byc szczesliwa. chcę byc szczesliwa dla siebie , a nie innym ale jednak boli serce jak dookoła kolezanki zakładają rodziny a ja gdzies tam daleko z tyłu mam Dylemat czy załozyc NK Prosze o kilka zdan od was i jakies opinie , z góry dziekuje i prosze o poważne potraktowanie mojego tematu.

znam to ,tez tak mialam. nie zycze nikomu zle , ale jak ogladalam profile moich znajomych- podrozujacych, szczesliwych , z dziecmi z mezami ,z zonami to mi bylo bardzo przykro i czulam sie jak totalny nieudacznik.

Gość lucijella
generalnie tez nie zycze źle nikomu , ale to okropne uczucie jak widze ze niektórzy sa szczesliwi , mają rodziny , prace , dom itd... a ja nawet nie mam faceta

Gość stronger
to załóż na facebooku konto i problem rozwiązany; te zdjęcia to tylko ładne obrazki a rzeczywistość bywa różna... zrób sobie zdjęcie z uśmiechem od ucha do ucha i wrzuć, najważniejsze są pozory!

Gość lucijella
stronger ----> ale facebook to prawie to samo jak nk . hmmmmm... ?

Gość stronger
to tylko ironia... problem, o którym mówisz jest tylko w twojej głowie; nie można mierzyć czyjejś wartości przez pryzmat partnera. Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile osób jest w takiej sytuacji jak ty...

a co to za wstyd, że nie masz faceta ? :D i jaki ma to związek z portalem spolecznosciowym ? wyluzuj dziewczyno nk i facebook mają w założeniu mniej więcej "spotkaj znajomych albo poznaj albo odśwież znajomości" a nie "pochwal się facetem" nie zawracaj sobie dupy ludźmi którzy na silę udowadniają wszystkim, że mają udane życie

Gość nie ma czegos takiego
jak niepelne wyzsze ;/

Gość lucijella
rozumiem doskonale ze wiele jest osób w takiej sytuacji jak ja. powiem szczerze ze w klasie byłąm uwazana za "brzudule", mialam taka upierdliwa kolezanke , która za kazdym razem jak mnie gdzies widzi to mówi ze mnie nikt nie chce ,ze nie mam faceta itd to mnie boli . Macie racje te portale są po to aby kogos poznac , ale i tak wszyscy traktuja inaczej te portale wlasnie Pochwal sie facetem/laską/ pochwal sie gdzie byłas na wczasach / pochwal sie piekna kreacją, mejkapem, imprezy. ja taka nie jestem , moze taki portal to nie dla mnie , Mimo ze jestem zadbana , uśmiechnięta , w miare ładna, to niemam tego czegos , nie mam seksapilu i dlatego moze nie mam faceta

Gość spokojnie.. .. ..
ja tam mam meza i dziecko i generalnie wszystko na swoim miejscu i mowie Ci wyluzuj nie powinnas miec oporow przed zarejestrowaniem sie, zobaczysz co i jak jest jak Ci jakas kolezanka mowi to co piszesz to jakas dziwaczka ignoruj takich ludzi jesli jestes normalna skromna dziewczyna to nikt nie bedzie cie mierzyl przez posiadanie lub nie czegokolwiek ja raczej tepie te cwaniary, pyskaczki i pepki swiata, bo nie trawie takich ludzi ale sympatyczny czlowiek jest najwazniejszy, niezaleznie od stanu rodzinnego i materialnego glowa do gory i probuj, trzymam kciuki,

lucijella - olej to, pomyśl jakie ciężkie życie musi mieć osoba, która musi na silę całemu światu udowadniać jaka jest zaradna, atrakcyjna i szczęśliwa, właśnie zauważyłam, ze najwięcej zdjęć z facetami, dziećmi, z zagranicznych wycieczek i szerokim uśmiechem na twarzy ;) mają osoby z mojej klasy, które były nielubiane, nieatrakcyjne bądź zakompleksione, nie wpadaj w ten schemat, to nikomu nie imponuje, uwierz

Gość stronger
to nie o portal tu chodzi a o niskie poczucie własnej wartości :-(

Gość lucijella
ostatnio na mieście spotkalam kolezanke z liceum i odrazu wypytała mnie czy mam kogos itd, zapytała mnie kiedy wreszcie bede miala dziecko (a doskonale wie ze nie mam faceta) to na koniec spotkania powiedziala mi ze zaden facet sie mna nie interesuje Wiem ze kazdy powie ze powinnam to olać , ale tak jest za kazdym razem kiedy sie spotykamy , nie jest to miłe Ja bym się nigdy nie odważyła powiedziec komukolwiek cos takiego To mnie boli pamietam na studniówce , podeszły do mnie "najwieksze gwiazdy w klasie" i powiedziały przy moim chłopaku "o prosze nawet ty masz partnera na studniówkę" niedowierzały , było mi troche przykro Kiedys spotykalam sie w liceum z takim jednym Markiem i one przyczaiły , na przerwie nagadały mu niestworzonych rzeczy o mnie , powiedzialy mu ze jestem za brzudka dla niego , ze pusta , łatwa ... same najgorsze rzeczy , EWIDENTNIE NABUNTOWAŁY GO PRZECIWKO MNIE Teraz jak jestem dorosła , mam 28 lat , potrafie olac takie cos , ale wtedy niepotrafiłam , załamałam sie wtedy Dowiedzialam sie ostatnio ze jest organizowane spotkanie klasowe , na jednym juz byłam , poczułam sie jakbym była wśród roztrzepanych małolat , bo wiekszosc zaczeły mi dokuczac , kiedy wyjde za mąz i urodze dziecko , jedna nawet powiedziala na glos "nikt jej nie chce" , wyszłam , pojechalam do domu , Wiecej nigdy nie pojde na to spotkanie czuje sie gorsza od innych

Gość yes wecan
masz jakies chore kolezanki z liceum ,masakra ,uwazają sie za naj ,a pewnie same nieudaczniece z nich. nieprzejmuj sie tym , dodaj ładne foty na nk i wyluzuj. zobaczysz ile facetów bedzie pisac do ciebie

Gość lucijella
chyba jednak nie załoze konta na nk, boje sie jakis niemilych komentarzy

Gość lucijella
a powiedzcie mi czy można usunac komentarz ???

Gość autorko PO CO CI NK??????
Myslisz, ze te usmiechniete buzki i fotki z wakacji oznaczaja SZCZESCIE???? mozesz sobie isc na impreze, porobic fotki. mozesz jechac nad jezioro, porobic fotki mozesz isc na przyjecie i porobic fotki w pieknej sukni. i tez wszyscy beda myslec, ze masz cudowne zycie. daruj sobie NK. badz kobnieta, a nie produktem mediow.

Gość kokosanka123
jestem w podobnej sytuacji co autorka. nk to raczej pochwal sie co masz i kogo masz. z tymi osobacmi co chcialam miec kontakt mam i zadne nk nie sprawi, ze z kolezanka z ktora mialam nie najlepszy kontakt nagle sie zaprzyjaznimy. kazdy jest zajety swoimi sprawami, rodzina itp. jak kogos spotykam z dawnych lat to po slowie czesc i co tam u ciebie 3 pytanie to czy wyszlam za maz/czy mam dzieci :/

Gość kokosanka123
niestety ale kobieta zwlaszcza przed 30 nie mowiac juz po 30 w naszym kraju jest oceniana przez pryzmat posiadania/nie posiadania rodziny. ja tez coraz czesciej slysze rozne uwagi na temat mojego "wolnego stanu". widocznie ludziom sprawia to wielka frajde...ale to tylko swiadczy o tym jakie ich wlasne gniazdko jest "idealne".

Gość kokosanka123
nawet dostalam na kolendzie opieprz od ksiedza, ze kiedys kobiety w wieku 20 lat wychodzily za maz itp. k...a jak mozna mowic takie rzeczy !!!

Gość ja jak mam kolede to wychodze
z domu i mnie nie ma caly dzien. walic tych moralizatorow, co to sie wpieprzaja bez pardonu w nasze zycie. mnie ksiadz potrafil wypytywac o to, czy mam dziewczyne, czy szkole robie, jakie mam plany. powiedzialem mu kiedys przy rodzicach, ze przepraszam, ale to nie jego sprawa. zamknal sie, wzial koperte i sie zmyl. walic ich. coraz bardziej sobie pozwalaja.

Gość kokosanka123
to ja chcialam powiedziec cos w stylu: widocznie Bog mnie nie kocha, ze kaze mi tylko patrzec jak inne kolezanki wychodza za maz, rodza dzieci ale sie powstrzymalam. na nastepnej koledzie mnie na pewno nie bedzie!!

Gość kokosanka123
mialo byc szyderczo: widocznie Bog TAK mnie kocha

Gość alezalhahaaa
buahaha teraz chcesz konto na NK zakladac? kobieto, gdzies ty byla przez ostatnie 4 lata... nk to była popularna ale w 2008, w tej chwili kazdy kasuje tam konto a nie zakłada tak jak jeszcze 3 lata temu miałem 210 znajomych, tak teraz mam tylko 104, bo juz tyle osob usuneło konto, nikt juz na to gowno nie wchodzi teraz moda na fb :classic_cool:

Gość nie ma juz mody na FB i jak
zalozysz tam konto to NIE UDA ci sie go usunac:D powodzenia.

Gość lucijella
kokosanka123---> dziekuje za twoje wypowiedzi :) Chyba jedziemy na tym samym wózku w Naszym kraju jest taka mentalnosc własnie , ze jak kobieta około 30 , nie ma faceta, nie ma męża ani dzieci , to jest postrzegana jako gorsza od innych , ze jest cos nie tak , a to przykre Mnie kolezanki to za kazdym razem jak mnie widza pytają o faceta / meza , a wtedy przykro mi sie robi