Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majeczka1990

testy LH

Polecane posty

Gość majeczka1990

hej dziewczyny... staramy sie z mezem o dziecko od dłuzszego czasu.niedawno zaczelam uzywac testow owu. i mam takie pytanie : czy kilka dni z rzedu pozytywne wynki testow owu moga oznaczac ciaze bardzo wczesna.? mial tak ktos ?

Gość majeczka1990
dodam ze juz raczej nie mam dni plodnych poniewaz sluz jest bialy, nie wodnisty a od stosunku 7 dni dopiero

Gość Rysio Rysio
testy owu ciąży nie pokażą ja stosowałam i nic z tego nie wyszło więc przestaliśmy się starać i po 2 miesiącach okazało się że jestem w ciąży więc wrzuć na luz i działaj spontanicznie

Gość Rysio Rysio
a znam przypadek jednej dziewczyny co starali się długo że w końcu postanowili cały cykl się kochać dzien w dzień i wytrzymali do 24 dnia a w 29dc okazało sie że jest w ciązy

Gość majeczka1990
czyli ze np nawet gdyby wyszedł negatywny to w ciazy moge byc ?

Gość Rysio Rysio
żeby potwierdzić lub wykluczyć ciąże trzeba zrobić test ciążowy nie owu

Gość majeczka1990
mam chyba odpowied: Jeżeli kobieta zajdzie w ciążę, wysoki poziom estrogenów i progesteronu hamuje wydzielanie gonadotropin przysadkowych: folikulostymuliny i hormonu luteinizującego(LH) ; w ciągu całego trwania ciąży ich stężenie jest znikome. wnioskuje ze w czasie ciazy nawet juz po zapłodnieniu test owu powinien byc negatywny bo wytwarzanie LH jest hamowane który wykrywa ten test :) dobrze wnioskuje kobietki ?

Gość tak dobrze wnioskujesz
ale nie wiem co to ma do ciąży. Lutropina wydziela się tylko przez kilkanaście godzin w całym cyklu, tzn ma dosyć niski poziom którego test nie powinien wykrywać. Ja nie stosowałam testów bo mi szkoda na to kasy i za bardzo się nie znam jesli chodzi o praktykę ale sporo czytałam na ich temat trzeba je też dobrać do siebie. Jak ci testy wychodzą zawsze pozytywne to może spróbuj test innej firmy, jakiś o mniejszej czułości. Niektóre dziewczyny mają problem bo im zawsze wychudzą negatywnie i wtedy trzeba mocniejszy test albo zwiększyć częstotliwość jego wykonywania do dwóch razy dziennie, bo jak pisałam wcześniej Lh wydziela się tylko przez kilkanaście godzin w takim poziomie żeby test go wykrył.

Gość majeczka1990
test wychodził mi pozytywnie przez 3 dni z rzedu a wczoraj była tylko jedna kreseczka :) tak pytałam tylko bo kto pyta nie błądzi a ja jestem własnie w czasie starania o dziecko...