Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolala

POMOCY!! tabletki idealne dla mnie?

Polecane posty

Witam Was! od sierpnia 2010r zaczęłam przygodę z tabletkami. Ginekolog przepisał mi YAZ, brałam je prawie rok, później zrobiłam 2 miesięczną przerwę, znowu brałam i w końcu całkiem odrzuciłam, a to wszystko przez skutki uboczne... Owszem, nie miałam mdłości, nie bolała mnie głowa, ale bylam strasznie złośliwa i lubie w około nie wytrzymywali ze mną... a do najgorsze- przytyłam z 64kg na 75! A z ręką na sercu mówie Wam, że np przez pierwsze 2 miesiące apetytu nie miałam i mało co jadłam, a wtedy najbardziej przytyłam, nikt mi nie powie, że to jest mit!!!!! Nie mogłam na siebie patrzeć, mimo wielu ćwiczeń nie chudłam ani grama, a tylko tyłam... Dlatego też odrzuciłam to świństwo. Teraz jestem zupełnie inną osobą- nic mnie nie drażni i nie złości, 0 depresji. Co trzeba jednak przyznać, przy braniu YAZu miałam wysokie libido i nie miałam kompletnie boleśmi w trakcie miesiączki. Ale wagą jestem załamana. Od trzech miesięcy ich nie biorę i waga stoi w miejscu mimo ćwiczeń i diety... Niestety muszę zacząć łykać jakieś inne tabletki. Może są dziewczyny, które miały takie same problemy po Yazie i mają teraz inne tabletki? I powiedźcie mi, czy wasi ginekolodzy przeprowadzali jakieś badania lub ankietę przed przepisaniem Wam tabletek anty? Bo mój nawet o tym nie wspomniał, od razu przepisał YAZ (wszystkim moim koleżankom ich lekarze też je przepisują) Czekam na wasze odpowiedzi!!!! :)

Gość silias
jak gin wszystkim przepisuje te same tabletki i to bez badań to znaczy że pewnie ma niezły odsyp od tych właśnie tabletek. Nie wiem na jakiej podstawie przepisuje sie tabletki jeśli chodzi o badania ale na pewno potrzebny jest wywiad który sprawdzi czy nie masz żadnych przeciwwskazań typu tendencja do jakichś chorób w rodzinie albo czy sama nie masz żylaków albo innych chorób które się nasilają przy tabletkach. Niestety jeśli chcesz brać inne tabletki to nie wykluczone że przygoda ze skutkami ubocznymi sie powtórzy. Nie ważne kto ci co poleca to i tak na ciebie akurat może zadziałać inaczej. Tak jest z tabletkami, po prostu trzeba je przetestować na sobie.