Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ujkiiuytr

co zrobic?

Polecane posty

Gość ujkiiuytr

Od zawsze miałam problemy z menstruacją. 5 lat temu udałam sie do ginekologa, poniewaz mialam 18 lat a okres wystepowal co kilka miesiecy plus bylam nadmiernie owlosiona (brzuch, szyja itd.) Przez wlasciwie 4 lata bralam Diane, lekarz podejrzewal zespol policystycznych jajnikow. W zeszłym roku przerwalam stosowanie Diane. Nie biorę od lipca. Ostatni okres wystapił u mnie pod koniec września. Od tego czasu nic! Nie mam okresu, owłosienie bardzo się nasiliło - piersi, brzuch, broda, wąsik, twarz, a do tego brzydka cera. Wybieram sie do ginekologa, bo juz po prostu sobie z tym nie radzę. Czy są tu dziewczyny z podobnym problemem? Czy po prostu powinnam stosowac leki całe zycie? Obawiam sie, ze nie bede mogla miec dzieci:/ Zaczyna mnie to mocno martwic. Mam 23 lata. Pozdrawiam.

Gość Ganta
1. Stosuj leki, jeśli pomagają. 2. Ziemia jest przeludniona, niepłodność to błogosławieństwo, możesz zająć się swoją karierą, nie dzieciorami

Gość barddottka
Nie, nie bierz już tych tabletek. Znajdź ginekologa, ale endokrynologa. Da Ci skierowanie na badania hormonów i zastosuje odpowiednie leczenie.

"Czy po prostu powinnam stosowac leki całe zycie? " Mniej więcej. Na pewno powinnaś być pod ciągłą kontrolą ginekologa-endokrynologa.

Gość I_just_want_my_hair_back
Przede wszystkim, lekarz powinien wystawić diagnozę, a nie przypuszczenie. PCOS nie jest czymś nadzwyczajnym, dobry ginekolog-endokrynolog będzie wiedział jakie zastosować leczenie. Jeżeli żeczywiście masz PCOS to stosuje się antykoncepcję hormonalną bez przerw, aż do momentu kiedy zdecydujesz się na dziecko.