Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nagietka1994

witam moje drogie!

Polecane posty

Odchudzam się już od 5 stycznia.. Jednak dopiero tydzień temu znalazłam Wasze forum, o kaszy gryczanej itd. Szczerze powiedziawszy jestem w wielkim szoku ze w tak krótkim czasie udało się Wam schudnąć tak dużo! Na początku stycznia ważyłam 74 - 76 kg.. Nie jestem pewna ponieważ waga na której się ważyłam troszkę oszukiwała ;) Po zważeniu się 24 stycznia ważyłam 73.1 kg. Potem po zważeniu się 8 lutego ważyłam 70.4 kg. I od tamtej pory się nie ważyłam. Moje odchudzanie wyglądało następująco: od 18 nie jem, nie jem chleba, makaronów, itd, w ogolę słodyczy. Przez dwa tygodnie na samym początku diety stosowałam dietę białkowa, jednak ze względu na uszczerbki na zdrowiu zrezygnowałam z tej diety i zrobiłam taka zmiksowana dietę białkową. Trochę schudłam, ciuchy są luźniejsze ;) Teraz od 14 lutego do 24 lutego byłam ponownie na białkowej, bo odczuwałam po sobie iż waga mi stanęła. I od dzisiaj jestem na gryczanej kaszy :) Napisałam tak dużo informacji ponieważ chciałam abyście wiedziały jakie były moje początki i abyśmy wspólnie sobie pomagały i się wspierały :) Mam do Was pytania w związku z ta dieta. Ile można pic wody? Czy można pic mleko 0.5%? (po tej białkowej diecie mam straszne zapotrzebowanie na mleko). Czy może trwać dłużej niż 10 dni? Czy to dobry pomysł aby stosować ta dietę po diecie białkowej? A i zapomniałam dodać, ze teraz ważyć idę się 9 marca :) Czekam na Wasze odpowiedzi i dalsze pokazywanie osiągniętych wyników :)

Gość malwera
musisz wejsc na topik o kaszy gryczanej a nie robic nowy

poza tym skoro chudlas na diecie z przewaga bialka, to nie zaczynaj diety opartej na weglach. jojo bdzie jak stad do ksiezyca.... :/ idiotyczny pomysl...

Co do tego ze otworzyłam nowy temat to przepraszam, pierwszy raz wypowiadam się na forum i nie wiem co i jak się klika. Co do drugiego mieszania diet, pierwszy raz się odchudzam, nie znam się na odchudzaniu. Wiec powinnam kontynuować dietę białkowa tak?

raczej tak.. chodzi o to ile wegli (chleba, ryzu, kasz, ziemniakow, owocow, slodyczy itp.) jadlas podczas diety. jesli je ograniczalas, to nie przechodz na diete, zlozona tylko z nich, bo mocno przytyjesz. poza tym dieta kaszowa to tragedia. zero bialka.

Nie jadłam w ogolę chleba, chyba ze w ciągu tygodnia cztery kromki razowego, zero ryżu, kasz, ziemniaków i słodyczy. Owoce zdazalo mi się jeść. To w takim razie zostaje przy białkowej :)

Gość jo-jo-jo-joooo
ale na bialkowej tez dlugo nie mozesz byc bo bedziesz miala problemy z nerkami jak dlugo jestes na tej bialkowej

Na początku diety byłam dwa tygodnie na białkowej.. zaczęłam gorączkować, miałam stan zapalny układu moczowego czy coś w tym stylu i zaprzestałam tej diety. I 10 dni temu zaczęłam ponownie ta dietę, czułam się świetnie przy niej, na prawdę. Wczoraj zjadłam woreczek kaszy gryczanej.. Niepotrzebnie.. I nie wiem co robić teraz.. Zaczynać od nowa ta białkowa?

Gość jo-jo-jo-joooo
a ile masz wzrostu? ja na twoim miejscu zrobilabym sobie 1000-1200 kcal , schudniesz tez a zdrowo , bialkowa od nowa- nie polecam

Gość jo-jo-jo-joooo
sprobuj te kalorie naprawde polecam schudniesz wolniej ale bez jo-jo

Gość jo-jo-jo-joooo
liczysz kalorie co jesz i zeby nie przekroczyc np 1000 lub 1200 zalezy ile robisz kalorii

liczysz do 1000-1200 kcal dziennie, unikasz duzej ilosci wegli. jesz duuuzo warzyw, owocow, chude bialko, troche zdrowych tluszczy, nieco pelnoziarnistych produktow i juz :) nie jedz slodyczy.

Gość jo-jo-jo-joooo
no mniej wiecej tak :)

Gość jo-jo-jo-joooo
czemu dopiero 9 marca

Gość jo-jo-jo-joooo
no dobrze

Gość lalama
nie wierzylam ze tu bedziesz ale pomylilam sie , a myslalam ze to kolejny topik zaczety i niedoknczony :) i jaka bedzie ta deita ostatecznie/

A jednak jestem :) Przeszlam do drugiego Protalu w diecie bialkowej. Czuje sie swietnie przy tej diecie, zero zmeczenia, jest okej. Stosuje plan 5 dni proteiny + warzywa, po tych pieciu dniach 5 dni same proteiny. I uwaga, schudlam do 67 kg :) A Moja waga docelowa to 60 - 63 kg :)