Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nickova

Grzybica pochwy ??:

Polecane posty

Gość gość
Mimo, że jest bez recepty i tak konsultowała bym jego użycie z lekarzem przynajmniej w przypadku jeśłi stosujemy go do walki z grzybicą

Gość sarenka_2907
grzybicę w ogóle należny konsultować z lekarzem, bo ciężko samemu stwierdzić czy to grzybica.

Gość iolka
Cześć, wiem że to dość stary wątek, ale proszę o pomoc. Od dermatologa dostałam UNIDOX SOLUTAB na zapalenie mieszków włosowych oraz FLUMYCON na grzybicę pochwy, tak żeby ją w końcu skutecznie wyleczyć. Tylko, tylko. Pytanie jest takie, czy przy braniu Unidoxu, nie nabawię się większej grzybicy? Pani doktor mówiła, że mam brać jednocześnie te dwa leki. Ale jak wiadomo antybiotyki nasilają tylko grzybicę, i teraz mam wątpliwości. Powinnam kupić jakieś leki osłonowe? Czy jak mam się bronić,żeby i jeden i drugi lek zadziałał tak jak powinien? Pomóżcie proszę.

Stosuję clotrimazolum ale nie jestem pewna czy działa czy nie działa. Tak jakby nie było roznicy. Wczesniej stosowałam domowe metody z kefirem ale było to samo. Czy możliwe ze mam grzybicę pochwy? Bo czytam sobie o objawach i niby wszystko się tutaj zgadza. Odczuwam świąd, mam wydzieliny o dziwnym kolorze poza tym bardzo mnie piecze. Czy ktoś może robił test ze strony dr wenerolog https://drwenerolog.pl/produkt/test-drozdzyca-kandydoza/   Myślicie, że warto zrobić przed zapisaniem się do lekarza? 

Gość Lufti

Jesli masz problem z nawracającymi zakażeniami to myślę, że warto. Głównie dlatego, że lekarz będzie w stanie zlecić Ci leczenie które będzie skuteczne. Clotrimazolum to maść, którą stosuje się w lekkich stanach zapalnych tak więc raczej Ci nie pomoże. Wiem bo sama stosowałam i mi nie pomogło osobiście.

Gość stappi

Równiez polecam testy z tej strony, wygodne, poza tym porównywałam sobie ceny testów w laboratoriach stacjonarnych i jednak jest drożej.