Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariner

REFORMA EMERYTUR

Polecane posty

Gość mariner

W 1999 r znaczna czesc narodu dala sie nabrac slodkoustnym propagandzistom z AWS ( Solidaruchy) i ekspertom przedstwiajacym kuszace obliczenia i wizje emeryta pijacego drinka pod palmami .Pamietacie nachalna propagande 3 filaru :)? Zapowiadali ze po wdrozeniu zmian system emerytalny bedzie stabilny i bezpieczny ( Przypominam haslo"Bezpieczenstwo dzieki roznorodnosci ) Dzis Tusk mowi ze system jest bliski zalamania Jednym slowem dalismy sie wyruchac (!) i teraz kolejny raz nadstawiamy ciala!

Gość ja kielce na wikendy
Jestem za! Dlaczego mam płacić składkę po ponad 1000 na m- c? W zamian mam wyliczony kapitał, " WIRTUALNY"!! Ja nie chcę tej emerytury od państwa! Ja zgodzę się na minimalną dla karzdego. Wszytcy płacimy tyle samo, i w zamian mamy to samo! Reszta to ja! Vivat Tusk! Niech to ktoś ruszy! Tego trzeba. Choćby do 67 roku, ale uczciwie!

Gość mentaI cut
Dlaczego ludzie nie mogą sami się ubezpieczać?

Gość mariner
mozna sie ubezpieczac prywatnie.np w ING jest Kapitalowy Fundusz Emerytalny tyle ze zysk jest taki ze ledwo ponad wskaznik inflacji bo na swiecie kryzys ogolny i fundusze cienko przeda A w kwesti topiku Jesli Tusk chce mowic prawde a nie gownoprawde to powinien walnac sie w piersi i powiedziec narodowi: spierd..smy reforme emerytalna z 1999roku.!!! Sperdo.smy z powodu braku wyobrazni ,checi zysku paru cwaniakow i zwyczajnej glupoty politykow !czytaj parlamentarzystow .Waszych parlamentarzystow ! Nachalna propaganda na OFE spowodowala ze ok 4mln uprawnionych zdecydowala sie na oszczedzanie w w II filarze .Sek w tym ze to co w wyniku otumanienia ( czytaj oszukania) obywateli zasililo kase otwartych funduszy jednoczesnie zubozylo ZUS .Powstala dziura a amerytury nabyte przed reforma trzeba bylo wyplacac ! A prywatyzacja marnie idzie bo wlasciwie nie ma co juz wyprzedawac ! Sprzedawano za przyslowiowa zlotowke zaklady warte miliardy i teraz zostalo tylko badzoiewie ktorego nikt nie chce nabyc! I mamy wyjasnsienie

Gość mariner
Jesli mam wskazac winnego to pokaze !-BUZEK! nasze slonce w Unii Europejskiej.Czlowiek Autorytet moralny ! Chodzaca doskonalosc ! wg mediow A w drugim szeregu cala paczka AWS a wiec Kaczynski tez !

Gość proong
tylko na to zasluzyliscie,aby was ruchali w dupe

Gość agoria
Mogą się sami ubezpieczać, przecież jest do wyboru I i II filar, w IKZE to nawet można odliczyć wpłaty od podstawy opodatkowania i zwrot nadpłaconego podatku.

Gość ortonka
Racja, ja niedawno przeniosłam swoje środki z IKE do IKZE bo zawsze będę mogła wypłacić całość lub część zgromadzonych pieniędzy. Zawsze będzie to jakiś dodatkowy zastrzyk do emerytury.

Gość barkuszzka
A jaka tak naprawde jest różnica miedzy tymi funduszami ? W co najlepiej jest inwestyowac swoje pieniadze na przyszlość ?

Gość jednoosobowy głos tłumu
a ja nie place na zaden filar tylko za grosze obecnie skupuje nieruchomosci🖐️

Naród polski ma to do siebie, że nie ma nic przeciwko dymaniu go na sucho w dupę, byleby był spokój (brak Kaczora). Bo jak jest spokój, to jest normalnie. To ten sam schemat, gdy człowiek zamyka oczy i znika.

Barkuzka, w IKE wypłaty można dokonać w momencie ukończenia 60 roku życia, a przy IKZE 65 roku. Poza tym IKZE jest uprzywilejowany podatkowo tzn , że wpłaty można odpisać od podstawy opodatkowania, a IKE są zwolnione z tzw. podatku Belki po ukończeniu 60 lat.