Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowa_ona

Nie uprawiam seksu, bo panicznie boję się ciąży

Polecane posty

Gość pomarańczowa_ona

Cześć dziewczyny mam taki właśnie problem jak w temacie. Panicznie boję się ciąży. Mam stałego partnera już prawie 4 lata i do niczego między nami nie doszło a nie mamy już po 15 lat... I to nie jest kwestia świadomości, ale raczej psychiki, bo znam metody antykoncepcyjne jak i metody tzw NPR, czytam o tym, wydaje mi się, że moja wiedza na ten temat jest dobra, wiem do czego prowadzą niezabezpieczone stosunki, lub co się dzieje, gdy któteś z nich zawiedzie itp. Paniczny lęk przed ciążą uniemożliwia mi podjęcie decyzji o seksie, na samą myśl o dzieku robi mi się niedobrze, nie lubię dzieci, ale myślę, że kiedyś zdecyduję się na dziecko. Prawie codziennie mam styczność z małym dzieckiem praktycznie od urodzenia i widzę, że posiadanie dziecka i wychowywanie go to bardzo ciężka praca i trzeba mieć warunki, aby sprostać wszystkim problemom związanym z posiadaniem dziecka. Rozmawiałam też ze swoim ginekologiem i on mówi, że nie powinnam sie obawiać jeśli wybiorę pewne zabezpieczenie- przecież to oczywiste, ale jakoś nie potrafię sie przemóc. Mam dużą ochotę na seks, mój partner także, jednak do niczego mnie nie zmusza, wie, że się boję. Pozostaje też kwestia zabezpieczenia mianowicie; nie odważyłabym się współżyć tylko z prezerwatywą, bo nie jest to najpewniejsza metoda, natomiast brałam kiedyś tabletki anty w celach leczniczych i właśnie wtedy pomyślałam sobie, że może byśmy spróbowali, ale zaraz moje myśli się rozmyły, bo nie miałam po tabletkach najmniejszej ochoty na igraszki... poza tym byłam ciągle zdenerwowana i nie nadawałam się do niczego... Chciałabym, żeby to była przyjemność, a nie męczarnia. Tak więc widzicie, nie wiem co mam zrobić, z której strony wziąć się za to, aby było dobrze i żebym przestała się bać. Czasami jak czytam tematy spanikowanych dziewczyn, to myślę sobie "jak dobrze, że ja nie mam takich problemów" ale równocześnie nie uprawiam seksu i to też jest dla mnie duży problem. Co robić?

Gość zulagulaaaa
idz dziecko do szkoly nauka sie zajmij!!!!!!!!!

Gość pomarańczowa_ona
zastanowiłas/es się co piszesz? jestem już grubo po 20 i jest to problem dla mnie poważny, zamiast krytykować to rusz swoją mózgownicą :/

Gość taja jednaaaa
to idz do psychologa!!!!!!!! proste

Gość 22lata 000
ja tez tak mam..myslę ze sporo dziewczyn tak ma. i tez sie zastanawiałam czy to nie choroba przypadkiem

Gość pomarańczowa_ona
dziewczyny czy któraś z was tak ma? albo doradźcie chociaż co zrobić jeślli np już się przemogę i przekonam do tabletek i nie będe schizować, to co zrobić jeśli nie ma się po nich ochoty na seks? przecież nie można się do tego zmusić. Czy badania na poziom hormonów pomogą zniwelować spadek libido? Brałam kiedyś hormony w celach leczniczych, bez badań hormonalnych i nie miałam najmniejszej ochoty na seks. Czy zrobienie badań zawsze pozwala na dobranie ich w taki sposób, by nie spadała ochota na seks?

Gość aann//
Ja tez brałam tabletki w celach leczniczych i niestety oprócz tego ze totalnie nie miałam ochoty na sex to jeszcze stosunki były bolesne z powodu zlego nawilżenia. Teraz odstawiłam tabletki i jest o niebo lepiej. Pozatym sa jeszcze inne metody antykoncepcyjne o skutecznosci takiej jak tabletki np spirala albo zastrzyki. Porozmawiaj o tym ze swoim ginekologiem

Gość aann//
Ja zanim mialam przepisane tabletki miałam robione bdania hormonalne itd a mimo to skutki uboczne były jakie były