Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

no_sense

Jak odmówić robienia tipsów obcej koleżance koleżanki?

Polecane posty

kolezanka mnie wrobila i jeszcze wymyslila ze bede jej poprawiac poznala mnie z nia niedawno. oczywiscie za darmo bo ona nie ma kasy, uczy sie jeszcze a ja juz dawno po studiach a to wszystko kosztuje. a poza tym mi sie nie chce. nawet nie mam certyfikatu. to bezczelnosc bede sciemniac ze nie mam czasu chodzi mi o to zeby ta moja kolezanka sie nie obrazlila, a kilka razy jej samej zrobilam i sobie nieraz. za darmo nie stac mnie na dodatkowe kupowanie do cholery a poza tym nie znosze wykorzystywania co byscie powiedzialy?

Gość biegaczka :)
Może się umów i kiedy pójdziesz i okaze się że nie ma materiału do robie nia tipsów, zapytaj - czy to ja miałam kupić wszystko ?

Gość biegaczka :)
albo - myślałam ze masz wszytsko do wykonania tego. No kurcze nie wyobrazm sobie zebym ja miała isc do kogos i go wykorzytsywac w ten sposób.

Gość jak mozna nie miec kasy
a robic tipsy? powiedz wprost ze na ta chwile nie masz materialu i nie masz za co kupic. ze moze kiedys ja bedziesz miec nadwyzke i tyle. masz takie prawo.

Dzięki dziewczyny :) Ona wie, że mam nowy zestaw, nowe żele itd. Albo wezmę te gorsze żele (kosztowały ponad 50 zł) nie jestem z nich zadowolona. Dziwię się, że moja koleżanka zadaje się z taką wyzyskiwaczką. Coś jej kiedyś popsuła, pożycza pieniądze i nie zawsze oddaje. Wygodna. W ogóle nie ukończyłam kursu, zestaw kupiłam na własny użytek. Właśnie żeby zaoszczędzić na dłuższą metę. Tamte żele w zestawie były złe, więc kupiłam z modeny za 70 zł. Nie chce urazić koleżanki, chociaż jestem zła o to wrobienie.

Gość Barbara Wood
to powiedz ze jej owszem mozesz robic ale nie życzysz sobie wkrecania Cię w jej koleżanki...

Gość Biegaczka :)
Ja rouzmiem ze czasami cięzko tak po prostu powiedziec nie, ale nie dawaj sie wykorzytywac. Komuś robisz przyjemnosc, a ktos ma to gdzies, nie docenia tego. Może pogadaj ze swoja kolezanka zeby nastepnym razem nie stawiała cie w tak niezrecznej sytuacji bo to ze jej robisz tipsy nie oznacza ze chcesz o masz ochote robic to wszytskim. Trzeba się uczyć asertywnosci ;) Pozdroiownka :)

Gość nie rozumiem w czym problem...
Powiedz szczerze koleżance, że jej zrobiłaś po znajomości, znacie się długo więc to nie jest problem. Wytłumacz, że to wszystko kosztuje. Nie jesteś instytucją charytatywną. Broń Boże nie ulegaj! Jak się obrazi- trudno, znaczy, ze mało inteligentna jest.

Właśnie moja koleżanka jest inteligentna. Nie wiem, może sama nie potrafiła odmówić... Tamta dziewczyna kupuje sobie bardzo drogie oryginalne ubrania itp. Nie wiem skąd ma pieniądze, uczy się w liceum. Mam poważny problem z asertywnością. Dlatego przeważnie nie odmawiam wprost, a unikam zrobienia przysługi. Jestem sierotą, która nie potrafi odmawiać. Nieraz zgadzałam się na coś, a potem nie robiłam tego i byłam zła na siebie.