Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewka161616

Plamienia

Polecane posty

Witam, dziś zauważyłam na bieliźnie brązowe plamienia. Pierwsze co przychodzi mi na myśll to ciąża, ale wiem że moja wyobraźnia może być przesadzona. Czy wie ktoś jaka może być ich przyczyna? Dodam, że okres całkowicie skończył mi się około 14 lutego a na drugi dzień kochałam się bez zabezpieczenia( stosunek przerywany)

Gość Krypton
Z tego co kojarzę, śluz w ciąży jest biały i jest go duuużo!

U mnie jest go nie wiele i jest wpadający w brąz, dopiero dziś to zauważyłam, zobaczymy czy będzie się to utrzymywało. Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość Krypton
Ja nigdy nie miałam brązowych upławów :/ Aktualnie mam żółtwo-biało-przeźroczyste x.x

ja miałam gdy brałam tabletki, ale wtedy sie tym nie martwiłam bo to normalne, ale teraz przychodzi mi na myśl tylko ciąża tym bardziej, że się nie zabezpieczyłam, a może to tylko ta moja wyobraźnia ;p tak czy inaczej te plamienia są i to mnie martwi

Gość Krypton
Dni płodne są 3 dni przez i 3 dni po owul. Tak gdzieś to wyczytałam... Jeżeli denerwujesz się to szoruj po test ;) On da Ci 100% bo bardzo przepraszam, ale nie jestem w stanie też wszystkiego przebadać :(

Gość adfghhfds
raczej 5 dni przed i 1 dzień po owulacji są dni płodne i to tej właściwej a nie tej przypuszczanej. Brakuje istotnych informacji, kiedy okres się zaczął i ile zazwyczaj trwa cykl. Takie plamienie w środku cyklu może oznaczać gwałtowny wzrost lub spadek hormonów w czasie płodnym albo implantację.

Gość adfghhfds
a seks byl 15 jak rozumiem czyli w jakiś 8 dzień cyklu, teraz jest około 19 dnia cyklu więc wszystko możliwe że to plamienie implantacyjne, chyba że coś się poprzestawiało. Proponuje za parę dni zrobić test.

Gość adfghhfds
czego nie rozumiesz? Plamienie implantacyjne oznacza zagnieżdzenie zarodka. Seks bez zabezpieczenia i to w okresie potencjalnie płodnym tak się kończy czasami. Oczywiście równie dobrze mogło ci się coś przestawić (czasami sie zdarza) więc trzeba czekać. Poza tym samo zagnieżdzenie nie musi od razu oznaczać ciąży, ponoć jest tylko 60% szans że zarodek się utrzyma.

Gość adfghhfds
czytałam że góra dwa dni.

Gość adfghhfds
nie chciałam byc tutaj złą wróżką, po prostu ten rodzaj plamienia pasuje najbardziej do fazy cyklu. Równie dobrze może to być co innego, przesuniecie owulacji, początek okresu, nadżerka, plamienie przedmiesiączkowe. Czasami coś takiego się zdarza raz na jakiś czas.

Gość Kasiak1988
Witak dziewczyny mam takie male pytanie czy jest mozliwe zajscie w ciaze w 6 dc majac od 23 do 28 cykle czesciej np 24 25

Gość Kasiak1988
Dodam jeszcze ze 2 dni po skonczeniu okresu mialam mala plamke swiezej krwi na majtkach i kochalam sie z nazeczonym wlasnie w 6 dc

Gość skyisblue
wręcz bardzo możliwe.

Gość Kasiak1988
Zawsze muslalam zw nie mozna zajsc w ciaze podczas miesiaczki i wlasnie sie dowiedzialam ze mozna i tym bardziej ze mam krotki cykle i jest wieksze prawdopodobienstwo ze zostac moge mamusia i ze ten 6 dc bul oatatni?

Gość Kasiak1988
odp ktos i dzisiaj dziekuje

Gość adfghhfds
Kasiak jak masz krótkie cykle to jak najbardziej dni płodne mogą ci się zaczynać jeszcze podczas miesiączki. Nie wiem kto takie bzdury gada że nie można, to kolejny z mitów. W te pierwsze dni kiedy leci krew ze skrzepami owszem pewnie by było ciężko ale w końcowe dni miesiączki kiedy krew miesza się ze śluzem to jest to jak najbardziej prawdopodobne żeby plemniki przeniknęły do układu rozrodczego i tam sobie poczekały parę dni. Pojedyncza plamka krwi w śluzie u mnie czasami pojawia się zaraz po owulacji. Wszystko zależy też od czego te cykle są takie krótkie. Niektóre kobiety mają krótkie bo zaraz po miesiączce dojrzewają szybko jajeczka a inne mają krótkie bo druga faza jest trochę przykrótka. W tym drugim przypadku ciężko jest zajść w ciążę w ogóle.

Gość Kasiak1988
Dziekuje za odp a mozliwe ze gdyby doszlo do zaplodnienia to mozliwe ze juz tydzien po calym zajsciu pobolewa mnie glowa tzn tak dziwnie sie czuje jakbym byla rozpalona i miala goraczke ale zadnuch dreszczy nie mam jak przy goraczcce i troszke mnie brzuch pobolewa ale nie caly czas i mam uczucie jakby bylo troszke bardziej wilgotno w srodku niz zwykle

Gość Kasiak1988
Wydaje mi sie a raczej jestem tego pewna ze to nie mozliwe ale wole sie upewnic

Gość Kasiak1988
Aha a jeszcze 1 czy jest duze prawdopodobienstwo ze skoro np w styczniu moj cykl trwal 28 dni a w lutym 23 to ze nastepny cykl tez bedzie taki krotki

Gość adfghhfds
Kasiak. O prawdopodobieństwie nie będę się wypowiadać, sama wiesz najlepiej jak u ciebie przebiegają cykle i jak jest u ciebie. Co do tego bólu głowy i gorączki. Nigdy cię głowa nie bolała i nie miałaś gorączki? Jakiekolwiek objawy będą możliwe dopiero 6-12 dni po owulacji, nie po stosunku.

Gość Kasiak1988
Bardzo dziekuje za odp i tak trzeba czekac moze sie pojawi nastepna miesiaczka albo i nietrzeba jeszcze poczekac a dodam ze tak gliwa mnie pobolewa tak jakbym miala podwyzszone cisnienie dodam ze z 5 lat temu leczylam sie a nadcisnienie i mnie troszke inaczej bolo gliwa jak mam wyzszecisnieie a normalnie w innych miejscach ale dziekuhe jeszcze raz za uwage i podpowiedzi

Gość adfghhfds
ale tydzień od stosunku to zdecydowanie za wcześnie.

Gość Kasiak1988
mam pytanko dzisiaj czuje sie rozpalona od samego rana ale temp mam niska a nawet bardzo niska bo 35,8 ale mierzylam w pochwie i wynosi 37,1 czy to moze miec zwiazek z zaplodnieniem

Gość Kasiak1988
dodam jeszcze ze mam biala wydzieline i jest jej dosc duzo ale w pochwie