Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznajoma ona

takie jedno pytanko

Polecane posty

Gość nieznajoma ona

witam wszystkich mam takie jedno pytanko odnosnie dni płodnych i nir płodnych otuż okres mam regularnie co 30 dni ostatni miałam 26stycznia a skonczył się 31 stycznia wczoraj kochałam się z partnerem bez zabezpieczenia i doszedł we mnie kilka razy tak jak i dzis czy jest jakies prawdopodobienstwo że mogę byc w ciazy ?

Gość skyisblue
wynika, że był to właśnie 30. dzień cyklu. zaobserwowałaś u siebie "objawy" owulacji?

Gość nieznajoma ona
tego dnia własnie nie ale jakies około 2 dni wczesniej tak

Gość nieznajoma ona
w każdym bądz razid ie podczas zblizenia było bardzo dużo sluzu

Gość skyisblue
zapewne był to śluz z podniecenia, podobny do płodnego..

Gość skyisblue
Jeżeli cykle masz 30.dniowe to @ powinnaś dostać wczoraj. Owulacja powinna być około 14-16dc, więc wynika że było to około 12 lutego. Jednak nasz organizm lubi płatać figle i owulacją mogła się przesunąć. Radzę odczekać dwa tygodnie o ile @ się nie pojawi i wykonać test ciążowy.

Gość nieznajoma ona
czyli że moze cos ale nie koniecznie jezeli byl to 30 dzien cyklu?

Gość nieznajoma ona
ok hm liczyłam sobie wczoraj własnie na necie co i jak i tez mi wyszło ze pownnam miec krwawienie ale nie rozumiem tych cykli w kazdym badz razie powiedzmy ze okres skonczył mi sie 31stycznia i zawsze po minieciu 30 dni dostaje okresu czyli wychodziłoby na to że 1 marca bym go dostała

Gość skyisblue
wydaje mi się mało prawdopodobne, że jakiś brzdąc za 9. miesięcy się pojawi. Poczekaj z tydzień, jeżeli się nie pojawi to zrób test [dostępne w aptekach, które wykonać można już 6. dni po możliwym zapłodnieniu]

Gość skyisblue
pierwszy dzień cyklu liczymy od pierwszego dnia miesiączki, nie ostatniego. Wychodzi na to, że cykle masz 35 dniowe.

Gość nieznajoma ona
bo przed ostatnie krwawienie skonczyło mi sie 27 grudnia a ostatnie miałam 26 lutego czyli teraz powinnam miec 1 marca nie rozumiem tego wszystkiego

Gość nieznajoma ona
acha ok cos zaczynam rozumiec mam nadzieje ze narazie brzdaca nie bedzie jeden babel jeszcze roku nie skonczyl

Gość skyisblue
od początku.. pierwszy dzień cyklu to dzień w którym pojawiła się miesiączka. U Ciebie pojawiła się 26. stycznia, więc to właśnie ten dzień jest pierwszym dniem cyklu. ostatni dzień cyklu to ten dzień przed wystąpieniem kolejnej miesiączki. pamiętaj zawsze o dniu w którym miesiączka się zaczęła. dni płodne występują na około 14.dni przed miesiączką. mogę wiedzieć w jakim wieku jesteś?

Gość nieznajoma ona
mam 21 lat ale akurat w liczeniu takivh rzeczy jestem zielona

Gość skyisblue
nie stosujecie żadnych środków antykoncepcyjnych?

Gość nieznajoma ona
ogulnie stosujemy tylko obojgu nam przez głowe przeszła głupia mysl ze skoro 1 marca powinnam dostac to poszlismy na całosc głupie to było bardzo głupie

Gość skyisblue
pozostaje Ci jedynie czekać, nic innego. ale wydaje mi się, że nie powinnaś się martwić, poczekaj spokojnie na wystąpienie krwawienia. trzymaj się :-)

Gość nieznajoma ona
heh ja sie nie martwie tylko tak spytałam i miałam nadzieje ze mi ktos powie co i jak i o co chodzi z tym wszystkim a nawet jakby był bobas to swiat by sie nie zawalił wrecz przeciwnie byłby kolejny skarb w rodzinie dzieki za mały wyklad pozdrawiam