Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mazowszanka ankaddd

czy można cały czas odciągać pokarm i karmić dziecko tylko butelką??

Polecane posty

Gość mazowszanka ankaddd

tak się zastanawiam czy jeśli bym ciągle sciągała pokarm laktatorem i karmiła dziecko butelką to nie skończyłby mi się?? czy są jakieś wady takie postępowania??? proszę nie napadajcie na mnie, nie znam się na tym, dlatego pytam. a zastanawiam się nad tym bo karmienie piersią mnie obrzydza :(

Gość matka dziecka z egzema
moja kolezanka tak karmila dwojke swoich dzieci do 10 miesiaca. pokarm miala i nie bylo problemow.

Gość dvfgsdfrbgsdb
Po co tak? Nameczysz sie tylko :) myslisz że pokarm sie ściaga w minute?

Gość mazowszanka ankaddd
dzięki dziewczyny :) mam nadzieję że nikt mnie nie będzie w rodzinie za to ganił :/

Z reguly ciezko ,bo trzeba byc przy tym pilnym i atakowac cycki czesto laktatorem,zeby sie nie zmiejszala ilosc pokarmu,bo dziecko pije coraz wiecej wiadomo..byc moze sie uda ,ale napewno to nie lekka praca ;)

Gość mazowszanka ankaddd
a są jakieś wady ściągania pokarmu???

Gość Mamunia hhhhhhhh
Wykończysz sie

szwagierka tak karmila i wytrwala jakies 4 miesiace o ile dobrze pamietam, ale to chyba męczarnia...tak misie wydaje przeciez to troche trwa..

Gość mazowszanka ankaddd
a to boli?? ile się sciaga taki pokarm??

Gość niiiinaaaa9
Karmilam tak 4 miesiace.

Jezeli zrobisz to poprawnie,to nie boli ;) Jeszcze jedno- nie chcesz karmic piersia to nie karm i tyle,teraz te mieszanki sa na tyle dostosowane do potrzeb dziecka,ze krzywdy mu nie zrobisz.A robic cos,bo inni beda krzywo patrzec,tez nie ma sensu...;)

Zalezy ile tego bedzie ,tyle bedziesz sciagac,no i laktator elektryczny w tym przypadku,nie pompka reczna,bo sie zajedziesz....

Gość karmiaca matka.......
ja tak karmie juz 5 miesiecy. mam elektryczna odciarke firmy medela. dziecko bardzo mi ranilo brodawki i bol byl nie do opisania. poza tym krew leciala. elektryczny laktator sciaga szybko. warto w niego zainwestowac. mnie to nic a nic nie boli, mozna sile ustawic samemu. dziecko pije mleko z butli i moge je karmic na zmiane z mezem. dla mnie wygoda, nie uwazam, ze to uciazliwe. ale mam jedno dziecko i nic wiecej do roboty. czas mam tez.

sciagniece 150-180 mil u mnie to 10min. karmienie 5 najwyzej.

Gość niiiinaaaa9
Poczatek bolal,ale i tal mniej, niz jak ciagnal moj dzidzius.Potem juz bylo lepiej ,bo sama sobie regulowalam moc sciagania.Odciaga sie przynajmniej 30 minut.Zaczynalam od malej ilosci a potem juz mialam butelke mleka.Odciagalam zawsze zaraz po tym jak dziecko sie najadlo z wczesniej sciagnietego mleka.Nawet jak bobas przesypial noc to ja wstawalam by odciagac mleko.Pilnowalam by przerwy nie byly za dlugie.

aha i ja mam naprawde duzo pokarmu, bardzo szybko sie zbiera. schudlam tez bardzo...

Gość vitaD
majoweczka, Ty z bydgoszczy jestes?

Ja się tak bawiłam 4,5 mca . Nie było to miłe wspomnienie co 3 h z zegarkiem w ręku odciaganie 3-3-5-5-7-7 a dotego nakarmic malucha przewinac i siebie przebrac;/ bo przewaznie najierw karmienie a potem odciąganie ;/ Ani nigdzie wyjsc ani nic boo odciaganie ehhh. Czemu chcesz się tak bawić zamiast normalnie malucha cyckiem karmic?

Gość Yoasssska
Sama sie nad tym zastanawiam. Problem w tym, ze piersi kojarza mi sie z objektem seksualnym a sam odruch ssania powoduje u kobiet podniecenie. Nie zrozumcie mnie zle, ale to wlasnie powoduje u mnie niechec do karmienia :O

Gość alinka2948715r
mnie też cycki kojarzą się z seksem, nie chciałabym też żeby moj mąz patrzyl jak karmie dziecko. potem mu się moj biust bedzie kojarzyl z dzieckiem

Gość xiphoid process
pokarm można odciągać i przechowywać w lodówce. im częściej będziesz go ściągać, tym będzie go więcej i będziesz mogła robic zapas. tak, jak do dziecka, Twój organizm powinien dostosować się do laktatora.

Gość tak moza 5 miesiecy
Karmiłam tak do 5 miesiaca prawie 6 sie zaczynal dopiero stracialm pokarm ale jeszcze miesiac dawalam ten co pomrozilam. Meczoce bylo-ale malody tak mi dal popalic przy karmieniu -bolace krwawiace brodawki-nie umialam po prostu. Ze starszym synem to samo tak tylko 4 miesiace. Da sie -jak nie ma innej mozliwosci. Wygoda dwoje rodzicow karmi Minus- nawet w nocy do 3 m-ce oddciagalam co 3-4 godziny.