Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bernia

ODRA, ŚWINKA, RÓŻYCZKA -szczepionka Priorix jakie objawy

Polecane posty

może miec dziecko po tej szczepionce? Mój syn 9 latek był w piątek zaszczepiony tą właśnie szczepionką i wczoraj bolała go głowa a w nocy miał gorączkę 38,5. Czy to może byc po tym szczepieniu? W necie czytam ze objawy sa po 8-10 dniach a mój miał to w 3 dniu? |Teraz nie ma gorączki ale lek może jeszcze działac. Zostawiłam go w domu aby go obserwowac. Jak było z waszymi dziecmi?

Aha i czy taki 9 latek majacy objaw poszczepienny może zarazic 4 miesięczne niemowlę?

Gość ...MMORELKA
to jego pierwsza taka szczepionka, wczesniej nie mial MRR?

Miał MMR II i nic nie było a teraz w szkole szczepili ich Priorixem . Myślałam ,że mu coś dolega a teraz w necie poczytałam o tych odczynach poszczepiennych i się zastanawiam. Do przychodni na razie sie nie mogę dodzwonic aby zapytac.

Gość _Wisienka z pestką
nie wiem jak jest przy takim duzym dziecku i reakcji na szczepionke ale moja corka kiedy byla szczepiona miala 13 miesiecy i miala tylko lekko podwyzszona temperature ok 24 godziny po podaniu do 37.5, kotra przeszła po dobie i tzn znikajaca wysypke na brzuchu jakies 8 dni po szczepionce - to wlasnie poszczepienna odra, kotra ma dlugi czas inkubacji. Stąd mowi sie ze objawy moga pojawic sie nawet do 10 dni po szczepieniu.

Gość _Wisienka z pestką
teraz ma temperature bo to normalna reakcja na szczepionke, do tego ogolne oslabienie, senność. A wlasnie te pozniejsze objawy to objawy związane z odrą tj wysypka czy ponowny nagly skok temperatury i to jest normlane w przypadku tej szczepionki.

Byłam u lekarza i doktor powiedziała, że to raczej jakaś infekcja się zaczyna. Na odczyn poszczepienny to jeszcze za szybko choc do końca tego nie wyklucza.

Gość motylekkolorowy
Mój synek miał w 13 mcu okropny odczyn poszczepienny po tym Priorixie. I to w dobę po! Okropna wysypka plus wysoka temperatura trwały prawie tydzień - bylismy na zakaźnym we Wrocławiu ale nic nie stwierdzono, raczej lekarze twierdzili, że to na pewno nie po szczepieniu. Po prostu jakaś inna infekcja, ale nikt nie wiedział co.