Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko ha i teraz normalne

przejście z mleka HA na normalne czy trzeba mieszać ??? i inne pytanie

Polecane posty

mam jeszcze jedno opakowanie HA i kupiłam normalne powyżej 6 mas bebiko i czy powinnam mieszać ? np na 180 ml to 5 miarek HA a 1 normalne ? czy od razu podać to normalne jak skończy mi się HA ? bo jak przechodziłam z bebilonu pepti to od razu dałam HA i nie łączyłam aha i w czym przechowujecie to mleko ? bo bebiko jest w kartonach i zle jest odmierzać.... Bo ja zamierzam kupić jakiś pojemnik tylko nie bardzo wiem jaki ?

up

Gość karolinka mała
jak po HA nic jej nie jest to daj jej od razu to normalne mleko dla zdrowych dzieci gdzieś kiedyś czytałam że nie wolno łączyć ich razem ale ile w tym prawdy to nie wiem Ja trzymam w pojemniku na żywność popatrz w supermarketach tam jest tego multum i na pewno coś wybierzesz :)

up

Gość daj oddd razu i juz
mojej nic nie bylo jak dalam od razu mialam łaczyc ale zbrakło mi mleka ha :)

Gość a dlaczego karmisz tym sztuczn
sztucznym syfem?

Gość pewnie że zaraz napisze
Ci stado matek, które "dały od razu i nic dzieciom nie było" :O ale prawda jest taka, że jeśli chcesz być zupełnie spokojna i nie narazić dziecka na EWENTUALNE bóle brzuszka, czy inne dolegliwości, to powinnaś wprowadzić nowe mleko tak samo jak warzywa, owoce, mięso - czyli po trochu natomiast nie robi się tego mieszając 2 rodzaje mleka w jednej butelce, tylko na, powiedzmy, 6 karmień podać najpierw jedno nowe mleko, potem dwa, aż dojdziesz do wszystkich 6

Gość fajny temat :) :)
ja też chcę przejść dziś na mleko normalne bo ha mi się już kończy pewnie że zaraz napisze - jeśli mała je 3-4 razy mleko po 210 i 180 ml dzisiaj jadła 2 razy mleko o kolejne będzie jadła o 18 to mam dać to mleko normalne zamiast HA ? a jutro podać mam już 2 butelki z normalnym mlekiem ? a pojutrze 3 butelki ? a potem 4 ? na 4 dzień ?

Gość fajny temat :) :)
pisałam na innym temacie ale nikt ni eodp :( więc moze tutaj ktoś mi odpisze :) chcę przejść dziś na mleko normalne bo ha mi się już kończy... jeśli mała je 3-4 razy mleko po 210 i 180 ml dzisiaj jadła 2 razy mleko o kolejne będzie jadła o 18 to mam dać to mleko normalne zamiast HA ? a jutro podać mam już 2 butelki z normalnym mlekiem ? a pojutrze 3 butelki ? a potem 4 ? na 4 dzień ? bo raczej boję się podać od razu normalne mleko

Gość mama7miesieczniaka
ja wlasnie przestawiam z mleka nan 1 ha na nan 2. Mieszam oba mleka, w ten sposob: na 150 ml 4 miarki nan 1ha i 1 miarka nan 2 (i tak przez 2 dni), potem 3 miarki nan1 ha i 2 miarki nan2 (2 dni) i tak dalej az doje do 5 miarek mleka nan 2

Gość mama7miesieczniaka
mleko kartonowe przechowuje w puszce po mleku poczatkowym, latwiej sie do niego dostac.

Gość mamama27
hmm nie za wcześnie przechodzisz na zwykłe mleko? my po roku przeszliśmy z nutra na ha i mamy najpierw podawać przetwory mleczne - masło, sery, serki, jogurty a dopiero koło 2 urodzin przejść na zwykłe mleko - mleko ma najwięcej alergenów i ha powinno podawać się do 2 roku życia u dzieci ze skłonnością do alergi

Gość litości.....
ty wyżej najpierw naucz się czytać, a potem się odzywaj, co? :O