Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielone winogrona

bardzo mocne stłuczenie

Polecane posty

Gość zielone winogrona

Tydzień temu krzesełko od wyciągu uderzyło mnie bardzo mocno w łydkę. Przez kilka dni była spuchnięta no i straszliwy siniak, minął tydzień, a noga nadal boli jak diabli, ledwo chodzę. Przyznam, że jej nie oszczędzałam. Przejdzie samo, bo naprawdę porządnie stłukłam, czy iść do lekarza, bo to już za długo?

Gość Niektóre siniki
a zwłaszcza te, które powstały na skutek silniejszego uderzenia nie schodzą tak szybko. Polecam REPARIL ŻEL-dostępny w aptece. Jest BEZKONKURENCYJNY.

Gość zielone winogrona
Dzięki za odpowiedź. Siniak faktycznie na całą łydkę, tym się akurat nie przejmuję, tylko dziwi mnie, że boli bardziej niż kilka dni temu. Ale faktycznie, poczekam jeszcze jakiś czas. dzięki:)

Gość zielone winogrona
ale to jeszcze nic. kiedyś próbowałam jeździć rowerem, ale jak mi się włosy łonowe wkręciły w łańcuch to z bólu dzwonek odgryzłam

Gość panna wanna
ja, tak szczerze, to nie czekałabym, tylko poszłabym do lekarza... trudno, jak ci nic nie będzie, to całe szczęście, ale przynajmniej się upewnisz, ale jak, nie daj boże coś ci dolega, to nie idąc do lekarza możesz pogorszyć swój stan. pozdrawiam.

Gość już nie zielone winogrona
bardzo niefajnie się czyta tekst nie napisany przez siebie, ale zrozumiałam. Dzięki za odpowiedzi. Byłam u lekarza, ponoć nic strasznego, dostałam maść i jakieś leki. Ale noga nadal boli tak, że stanąć na nią nie mogę. Mam nadzieję, że za tydzień przejdzie. Jeszcze raz dzięki:)

Gość panna wanna
Cieszę się razem z tobą, że to nic poważnego :)

Gość kiralyyy
Ostatnio mi syn z płaczem wrócił z podwórka i obitym kolanem przy okazji. Fajnie na opuchliznę podziałał zimny okład. Akurat mam od jakiegoś czasu takie kompresy jak Flex Sanity. Kupiłam bardziej dla siebie na moje bóle głowy, ale zastosowanie jest dużo szersze. Na zimno żeby taki kompres zrobić to potrzebna jest zamrażarka, a na ciepło to nawet do ciepłej wody można to wrzucić żeby podgrzać, także każdy może taki kompres w domowych warunkach sobie szybko spreparować.

Gość gość
samo ci przejdzie, chyb żel z arniki

Gość gość
Warto kupić kompresy Flex są porządne polskie od Sanity, łatwe w przygotowaniu – na zimno w zamrażarce na ciepło w garnku z wodą, albo przez mikrofalówkę

Gość gość
Tak te Flex są dobre już je trochę używam i nic się nie rwie folia nie pęka a ja dość często podgrzewam bo głównie męczą mnie bole kręgosłupa i potrzebuję ciepłych okładów

Gość gość
Flex są w porządku ja w każdym razie żadnych problemów z nimi nie mam. Nieważne czy robię na ciepło czy na zimno są tak samo dobre.

Gość gość
U mnie Flex to głównie używamy na zimno przy takich bardziej nagłych sytuacjach. Ostatnio żona spadła z roweru i się dość porządnie obtłukła to kompres poszedł w ****** rzeczywiście przyniosły jej takie okłady ulgę i też się teraz te stłuczenia ładnie goją nie pojawiła się jakaś opuchlizna czy krwiaki.

No te kompresy flex są spoko, ale mimo wszystko przy mocnych stłuczeniach chyba lepiej iść do lekarza żeby nie mieć jakiś powikłań ;/

Gość gość
Też mogę potwierdzić że Flex faktycznie długo trzyma temperaturę czuję to zwłaszcza przy okładach na ciepło że ładnie trzymają ciepło w środku.

Gość gość
Też polecę Flex. Mocne, to przede wszystkim, nie trzeba się bać że żel zacznie się wylewać z osłonki gdzieś na zewnątrz, na ciało...A wcześniej miałam takie felerne kompresy które potrafiły po dwóch podgrzaniach już się rwać i niszczeć.

Gość Dorota

Najlepiej po jakichś upadkach, stłuczeniach mocnych itd to zrobić rentgen, żeby zobaczyć czy jest żebro całe. Świetny punkt nowy z nowym sprzętem jest na Padniewskiego w Hucie. tel 698115115 spoko, fajnie zadzwonić i sprawdzić jak pracują, ale z  tego co wiem to mają długo otwarte i w weekend chyba też.

Gość na b mocne stluczenie

Na mocne stluczenia kup specjalny kompres zelowy o nazwie FLEX - wpisz w google

Gość adam
Dnia 22.05.2019 o 14:30, Gość na b mocne stluczenie napisał:

Na mocne stluczenia kup specjalny kompres zelowy o nazwie FLEX - wpisz w google

też polecam te kompresy