Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybak z wybrzeża

jak często jecie RYBY?

Polecane posty

Gość rybak z wybrzeża

są zdrowe wiec trzeba je jeść jak najczęściej :) Jakie ryby jecie, w jakiej postaci, i jak często? Ja jem za rzadko może raz na dwa tygodnie zjem rybę - albo wędzoną makrelę albo sardynki z puszki w sosie pomidorowym. Chcę jeść ryby częściej i potrzebuję inspiracji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 9wi29wi29
ja lubiłam na śniadanie w galarecie rybę z majonezem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja prawie codziennie
najczęściej morszczuka, dorsza, mintaja ale również flądrę, halibuta czy łososia jednak rzadziej ze względu na cenę;) wszystkie duszone z warzywami na obiad:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybak z wybrzeża
morszczuka, dorsza, mintaja gdzie kupujesz te ryby? W jakiej sa postaci, zamrożone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ostatnio prawie codziennie. Tylko unikam hodowlanych - jeżeli już to tylko morskie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja prawie codziennie
tak, mrożone od ABRAMCZYKA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A! Ostatnio zaszalalam i kupiłam sobie miecznika :D smakuje jak pierś z kurczaka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybak z wybrzeża
o mogłabym kupić taką rybę :) A jak je przyrządzasz? wrzucasz na patelnię taką zamrożoną? Robisz jakaś panierkę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja prawie codziennie
rozmrażam w wodzie i potem kładę na patelnię na warzywa i duszę max 20 minut nie doprawiam i nie panieruję, bo w ciąży jestem już w końcówce i unikam soli by nie puchnąć;) gdy będę mogła wrócić do normalnej diety to na pewno z rozkoszą rzucę się na inne rybki, to znaczy w innej postaci - zwłaszcza wędzone, bo po prostu uwielbiam:) nie wiem czy jadłyście śledzia smażonego? POEZJA;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybak z wybrzeża
hehe :) a te warzywa to jakie wrzucasz na patelnię? te gotowe mieszanki "warzywa na patelnię" czy jakieś inne? Ryba nie rozpada się jeśli nie ma panierki? A długo musi się rozmrażać taka ryba? Wybacz, ze tyle pytań, ale napaliłam się na te ryby z abramczyka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Takie "wynalazki" kupuje świeże, z lodu. Mieszkam w UK to z rybami nie ma problemu. Miecznika robiłam na patelni oproszonego maka z bazylia albo duszonego z warzywami w folii alu w piekarniku. Pamiętam, że w dzieciństwie uwielbialam takie rybki, błękitki się chyba nazywaly, były małe, długości dłoni i miały taki jakby plastikowy kręgosłup :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybak z wybrzeża
Pamparapam zawsze można zjeść koreczki :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdnjkvjd
ja ryby robię w piekarniku w folii aluminiowej bo najmniej roboty z nimi:) łosoś, halibut, pstrąg - teraz kupuje w tesco takie z lodu nie mrożone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybak z wybrzeża
mieszkasz we Francji? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja prawie codziennie
nie, nie rozpada się, bo dobre ryby nie rozwalają się nawet bez panierki;) a warzywa faktycznie wrzucam na patelnię z mrożonki;) jeśli chodzi o śledzie smażone, to właśnie najlepsze jest w nich to, że nie ma potrzeby by wyciągać ości, bo je się je jak chipsy;) i najlepsze są takie jak najmniejsze,no po prostu uwielbiam smażonego śledzia:):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja prawie codziennie
no właśnie w Tesco można dostać teraz bardzo dobre, świeże ryby u nas tak schodzą, że dostawy są codziennie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybak z wybrzeża
dobra ja już spływam ;) ... dobranoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maraioola
Tak, we Francji, i to nad samym Oceanem obecnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybak z wybrzeża
ooo to zazdroszczę. Ciekawe czy kiedyś będzie mi dane odwiedzić ten piękny kraj. Póki co uczę się francuskiego i marzę, ze kiedyś tam wyjadę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Supremus Dux
Kilka razy w tygodniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiiiolka9
Ja tylko w postaci sushi, raz w tygodniu jestesmy ze znajomymi na Starówce to przy okazji odwiedzamy Tekeda Sushi. Po prostu najlepszy smak rybki i to łososia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja jem bardzo często. Łosos wędzony, łosos smażony albo grillowany. Makrela wędzona. Śledzie w oleju. Pstrąg pieczony w folii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość allldonka
Jesli chodzi o zamawianie sushi to ja spokojnie raz w tygodniu jestem na Starówce w Tekedzie. I to tak naprawde jest jedyna z opcji kiedy zamawiam rybkę i ją jem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Muszę Wam polecić w takim razie pyszne sushi w Krakowie, ale oprócz sushi mozecie zjeśc tam również i ciepłe posiłki http://miyakosushi.pl/ Jest pysznie i naprawdę warto spróbować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Trzeba spróbować tego o czym sie mysli, bo smaki sa niesamowite. I dodam ze w kwestii sushi ja sprawdziłam w Krakowie u siebie wiekszość restauracji. I jest jedna którą powinniście na pewno odwiedzić http://miyakosushi.pl/ Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×