Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fefqwefq

Są tu dziewczyny którym mizoprostol (z Arthroteku lub RU) nie przerwał ciąży?

Polecane posty

Gość fefqwefq

Zastanawiam się na ile skuteczna jest takie wywołanie poronienia we wczesnej ciąży. Oczywiście czyta się że to ryzykowne ale tak w rzeczywistości czy komuś się nie udało? Myślę o tej metodzie jako awaryjnej, tak dla spokoju wewnętrznego bo nigdy wpadki nie zaliczyłam a doświadczenie, stałego partnera i wspólne, planowane dziecko mam, ale nie wiem czy można traktować ją poważnie. Czy jest tu dziewczyna która skorzystała z tej metody? Udało się? A może nie udało?

Gość sfdesr
Mylisz podstawowe pojęcia, mizoprostol jest zawarty w Arthrotecu ( obok drugiego składnika :diklofenaku ) albo w czystej formie występuje w zestawie z Women On Web. Za to RU486 ma tylko jedną substancję czynną i jest nią mifepriston, ta substancja czynna nie jest zarejestrowana pod żadną nazwą w Polsce, można ją dostać tylko z Women On Web. Użycie dwóch składników : mizoprostolu i mifepristonu daje 97% szans na powodzenie aborcji, użycie samego mizoprostolu ( nie ważne czy tego czystego czy dostępnego w Arthrotecu ) to 80% szans na powodzenie.

Gość sfdesr
Trzeba poczekać kilka godzin zanim administratorka ręcznie nie zatwierdzi profilu użytkownika.

Gość fefqwefq
O, dzięki! Dobry link. Zarejestruję się (i poczekam :) ).