Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monka85.

potwki na twarzy niemowlaka-jak wyleczyc

Polecane posty

Gość monka85.

Na twarzy mojej 5tyg corki pojawiaja sie potowki. Czesto spi na boczku i w zaleznosci od tego na ktorej stronie spi, tam sie pojawiaja malenki krostki (taka kaszka). Co robic by znikly?

Gość zouo
nie przegrzać

Gość nie, nie jesteś
Być może to nie są żadne potówki. Moja córka była w temperaturze 17-18 st Celsj. i też miała. Teraz wiem, że to było AZS - atopowe zapalenie skóry. Kup jej kosmetyki bez: - parfumu (fragrance), - trójetanolaminy (triethanolamine), - lanoliny (lanolin) - linalolu (linalool) - cholesterolu (cholesterol) - euceryny (aucerin) - limonene - citric acid - citronelle - geraniollum - aloesu (aloe, aloe vera) - wit. A (retinyl palmitate) - mięty (menthol, menta piperita) Są takie kosmetyki Bebe, ale nie wiem czy nie mają któregoś z tych składników. Możesz spróbwać kosmetków Bobini dla skóry atopowej i wrażliwej - ok 22zł za 400ml lub Oilatum Soft ok. 250ml za ok. 27zł - bez kompozycji zapachowej i zapychaczy oraz innych silnych alergenów. Albo Baby dream z Ross ok. 6zł (tu jest dodatkowo cynk w składzie). Powodzenia i wiedz, że to niekoniecznie potówki.

Gość nie, nie jesteś
przepraszam - euceryna (eucerin)

Gość olga.m,
To może być trądzik ,poczytaj sobie o trądziku niemowlęcym ,noworodkowym ,raczej na pewno to jest trądzik