Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świstaczek misiaczek

Opiszcie swoją sytuacje:)

Polecane posty

Czy zdarzyło się którejś z Was że lekarz nie wykrył ciąży ? Jak tak to w którym tyg. ?

nie zdarzyło się. W obu ciążach lekarze wykryli w 5/6 tygodniu od ostatniej miesiączki.

Gość olga.m,
Tak mojej przyjaciółce ,lekarka badała ją na usg i normalnie nie wykryła ciąży ,koleżanka miała problemy z jajnikami i usg było robione pod tym kątem ,ma też tarczyce bierze hormony i zdarzało się że nie miała okresu ,ale teraz dodatkowo bardzo żle się czuła zawroty głowy ,mdłości oczywiście lekarka ją olała i powiedziała że to normalne ,Namówiłam koleżankę na wizytę u mojej lekarki i okazało się że dziewczyna jest w 15 tygodniu ciąży .

Gość olga.m,
odstęp u pani doktor która ciąży nie widziała a tej która ciąże stwierdziła i to już dużą bo 15 t to już jest coś ,był zaledwie nie cały tydzień.

o szok... właśnie mi się także wydaje że u mnie nie wykryto ponieważ zostałam totalnie olana przez P.doktor...;/

Gość zmart..wiona
tak...zrobienie testu było za namowami mojego męża, który miał przeczucie, test pozytywny, więc wybralismy sie do lekarza, a na usg nic.

U mnie było odwrotnie, ja nie wykryłam ciąży przez dwa miesiące bo miałam jeszcze jeden okres tylko troche krótszy od zwykłego i nawet nie podejrzewałam ciąży, dopiero potem, kiedy już było mi niedobrze i czułam sie słabo zrobiłam test i lekarz potwierdził ciążę.

zmart...wiona - a jak się później okazało to w którym tyg. byłaś u lekarza gdy Ci nie wykrył ciąży?

Gość Nie rozumiem tego - sorry
Jak to lekarz robiąc usg nie wykrył ciąży??? Jak to niby jest możliwe? Przecież robiąc usg nie da się nie zauważyć dziecka - co lekarz myślał, że matka połknęła całą pomarańczę? A rusza się bo była robaczywa i teraz robaczki nią poruszają???? I magicznym sposobem trafiła z żołądka do macicy? Lekarz mógł nie stwierdzić ciąży jeżeli nie zbadał pacjentki, ale jeśli nie był stary i głuchy, to nie ma możliwości, żeby nie zobaczył ciąży na usg w 15tc - wtedy to już niektórzy potrafią płeć określić. Poczytajcie jak wygląda dziecko w 15 tc i nie piszcie takich bajek z palca wyssanych: Skóra dziecka jest cienka i przezroczysta. Na paluszkach zaczynają kształtować się linie papilarne. Rozwinięte mięśnie pozwalają zginać ręce w łokciach i nadgarstkach, zaciskać dłonie w piąstki. Dziecko jest ruchliwe. Włosy na głowie i brwiach ciemnieją, jeśli dziecko w genach ma zapisane ciemne włosy to mieszki włosowe właśnie zaczynają wytwarzać ciemny barwnik. Szpik rozpoczyna produkcje krwinek. To ty dostarczasz tlen dziecku, poprzez łożysko, do którego krew dopływa tętnicami a odpływa pępowiną. źródło http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/kalendarz-ciazy/drugi-trymestr-ciazy/1158-pietnasty-tydzien-ciazy.html Dziecko mierzy ok. 93-103 mm (mierząc od czubka głowy do pupy tzw. długość ciemieniowo siedzeniowa (CRL)) i waży około 50 gramów.

ja akurat nie mowie ze wierze ze w 15 tyg. ale jak bylam na badaniach gdy zamiast okresu dostałam tylko plamienia 14 stycznia a 10 lutego poszlam do lekarza i uznał że nie mimo że ja czuje inaczej...