Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietolerancja czy cos????

Jest mi niedobrze po jedzeniu ,często wymiotuje. Co mi jest? Proszę o pomoc...

Polecane posty

Gość nietolerancja czy cos????

Hej, to trwa juz bardzo długo , odwiedzałam róznych lekarzy , jedni stwierdzali nietoleracje pokarmową , inni alergie na jakies składniki ( nie sprawdzałam tego) , wrzody !! i inne cuda... Nie mogę jeść dużo , jest mi niedobrze , małe porcje ... przez to jestem bardzo chuda. Tłuste rzeczy w ogole odpadają ,mam mdłości , często boli mnie głowa. Połączenie tłustego + słodkiego np owocu = dziwny ból głowy a wieczorem wymioty. Po tym dziwnym bolu glowy i oczu czuje ,że noc bedzie nieciekawa... Dobrze czułam sie na diecie zlozone z samych warzyw (bez owocow) , kasza , ryż , kefir ,... ale ile mozna jesc jedno i to samo ? :O Jako dziecko jadłam bardzo tłusto , placki , naleśniki , pączki , duzo masła ,chipsów ale nadwagi nie miałam. Wtedy b.czesto wymiotowalam bo jadłam jak ''świnia'' wszystko co popadnie , moja mama uwaza ze ''zepsułam'' sobie żołądek ( w tajemnicy kupowalam sobie wiele rzeczy do jedzenia w szkole) Jak myslicie co z tym zrobić ?

Gość temat do kosza
z tego co piszesz to jesteś uzależniona od mleka, ale spróbuj ograniczyć jego spożycie, bo pewnego dnia twój organizm przestanie sobie radzić z jego trawieniem - przeczytaj artykuł na google pt. "Pij mleko, będziesz kaleką" oraz "Mleko, cichy morderca". np. Kazeina Jej zawartość w krowim mleku jest trzykrotnie większa niż w ludzkim. Jest to gęsta, lepka substancja, która sprzyja formowaniu się potężnego kośćca cielęcia. W żołądku niemowlęcia tworzą się z niej grube, twarde, ubite grudki, które są trudne do strawienia. Jej ubocznymi produktami trawienia jest gęsty śluz, który gromadzi się w jelitach, które są zablokowane i mają utrudnioną absorpcję substancji odżywczych. Mleko krowie jest jednym z najbardziej śluzotwórczych pokarmów. Jego duże stężenie powoduje zaczopowanie i podrażnienie układu oddechowego, gromadzi się w całym ciele i stanowi potężne obciążenie dla układu wydalniczego. Dr Norman Walker, liczący sobie 109 lat i prowadzący badania od 50 lat uważa, że kazeina jest głównym czynnikiem chorobotwórczym tarczycy. http://www.faceci.com.pl/mleko.htm

Gość marchewkowe włosy mam
Objaw wskazuje na Lambliozę i nie zawsze można ją stwierdzić na podstawie badania kału(taki kał winien być przebadany w ciągi 30 minut,po tym czasie badanie nie wykaże cyst)dlatego należy wykonać serię badań,na antygeny lamblii, test immunofluoroscencji czy Elisa.Leczy się farmakologicznie Tinidazolem lub Metronidazolem jest jeszcze kilka innych leków.Piszesz że stosowałeś Metronidazolem ale nie wiem jak czy prawidłowo(2 g raz dziennie przez 3 dni lub 250 mg 4 razy dziennie przez 5 do 7 dni)

Gość hgydgdgxxbnn
Mam podobnie jak ty od lat , obżerałam sie wszystkim ,potem odchudzanie dieta i nie moglam wrocic do normalnego odzywiania, tłustego nie jem bo mi niedobrze, słodkiego tez nie , po owocach mam zgage i nie lubie ich mleka w ogole nie pije bo tez mi niedobrze , przetworow mlecznych prawie w ogole ,czasami dwa plasterki zoltego sera żadnych pasozytow nie mam, kiedys owsiki , przebadalam sie kiedys chyba na wszystko :D moja dieta jest monotonna ale jestem zdrowa, szczupła wiec jakos nie rozpaczam z tego powodu :)

Gość Możesz mieć m.in.
wrzody lub bakterię Helicobakter Pyroli-do kupienia test w aptece. Możesz również nie tolerować pewnych pokarmów i organizm wyrzuca z siebie niewłaściwe jedzenie.

Gość najpierw odrobaczyć
a później leczyć ewentualną alergię Ja np niby zdrowa - a żeby normalnie funkcjonowac musze stosować dietę niełączenia,

Gość taaaa jaaaaaaasannne
dziewczyna nietoleruje tłustego a Wy jej wmawiacie robale, kandydoze , gluten ,mleko , masakra :O Radze zrobic testy na alergie pokarmowe i wykluczyc ewentualnie to co moze uczulac, potem mozna sprawidzic ewnetualne pasozyty. Poza tym pasozyty odzywiają sie glukozą z tego co wiem a nie tłuszczami.

Gość fukerrrrrrrr
a z czego najczęsciej biroa sie alergie pokarmowe ? wywołuja je pasozyty to kazdy juz wie tylkio na tym forum takie zaciemnienie panuje.

Gość ja tam swoje wiem
nwazja robaków jelitowych przyczyną chorób. Metabolity pasożytów jako główny czynnik patogenny w powstawaniu astmy i alergii. Lamblia a astma i alergie. Dr pediatra Irena Wartołowska prowadziła Poradnię Alergologiczną dla dzieci z województwa warszawskiego. Na obserwowanych 1748 dzieciach poczyniła spostrzeżenia, że metabolity pasożytów są głównym alergenem uczulającym ludzki organizm. Usuwając pasożyty w całej rodzinie leczymy wiele chorób, między innymi ustępują bóle kręgosłupa u rodziców chorych dzieci. Zmiany mogą zachodzić na zasadzie alergii komórkowej, która początkowo objawia się stanem zapalnym, przechodzącym potem w stan degeneracyjny.

Gość Do taaaaajasneeee
ale głupek z ciebie. Autorka napisała, że wymiotuje także po połączeniu tłustych potraw ze słodkimi. Nie należy diagnozować, że wszystko jest spowodowane tłustym jedzeniem. Ona może np. nie torerować CIĘŻKOSTRAWNEGO jedzenia. Poza tym podłoże może być jak najbardziej spowodowane pasożytami. Jak masz więdzę wielkość główki od szpilki to nie wypowiadaj się. Nie wszystko jest takie 'wprost'.

Gość Do taaaaajasneeee
pasożyty oprócz glukozy również żywią się tłuszczem. :-o

Gość rektywacja mutacja
Ja znam pewnego zielarza, który na tasiemca stosuje picie nafty oczyszczonej (petroleum) 5 dni pod rząd, 1 łyżka stołowa na szklankę wody + codziennie przez tydzień (moze być trochę dłużej) ok. 80-120 g pestek z dyni dziennie (+ jarskie odżywianie w tym czasie, kasza jaglana, gryczana itp.). Już to chyba pisałem na tym forum. Podobno nie ma mowy, żeby tasiemiec to przeżył (choć gdzies słyszałem, że z tasiemcami karłowatymi moze byc problem, bo są małe i moga sie ponoć rozmnażać wewnątrz człowieka). Opowiadał mi też, ze pewna pani przyszła do niego i miała takie objawy, że gdy była głodna czuła jak jej coś jakby "podchodzi" do gardła (co odbierała bardziej jako objaw nerwowy zwiazany z przełykaniem śliny). Zielarz zdiagnozował tasiemczycę i jej akurat zalecił jakiś napar z kwiatu wrotyczy. Po wypiciu tego (albo dłuzszym piciu, nie wiem dokładnie) wyszedł z niej tasiemiec 2 metry. Ale trzeba by się upewnić, czy rzeczywiście taka jest przyczyna.

Gość ja tam swoje wiem
Jak było coś ok. 20 cm "tasiemcowatego" no to ewidentnie jakaś pasożytnicza sprawa. Proponuję osobiście zrobić gdzieś elektroniczne badanie na pasożyty, żeby wiedzieć, czego szukać, i spróbować potwierdzić je jeszcze laboratoryjnie (chociaż jak widać chyba sam człowiek by szybciej znalazł niż oni). Może to być nawet kilka pasożytów, np. przywry, włosogłówka itp. Co do badań laboratoryjnych, to niestety znam opowieści, że przez 10 badań ludziom nic nie wychodziło aż w końcu wyszło. Znajoma kumpla opowiadała, że specjalnie owsika do kału włożyła (wczesniej go znalazła) i też nie znaleźli. Czy oprócz tego masz biegunki? A może zaparcia lub jakby "zastój pożywienia" w środku? Czy nie znajdujesz w kale jakby białych pestek od jabłek lub z dyni (tak to mniej więcej wygląda, jak człony tasiemca pojedyńczo, a nie w długich taśmach się odrywają)? Robiłeś badania krwi na przeciwciała przeciwpasożytnicze (eozynofilia)?Efekt totalnego osłabienia moze występować, kiedy jednocześnie jest i tasiemczyca i glistnica (lub w ogóle po prostu kilka pasożytów), bo jednego pasozyta wiele osób nawet nie zauważa, dopiero przy kilku zaczynają sie jazdy. Czy masz w domu zwierzęta? Oprócz kamali, o której wspominałeś, co stosowałeś i przez jaki czas? Ja miałem zdiagnozowanego tasiemca (miałem właśnie takie "pestkowate" człony w kale i kaszowate biegunki), ale po nafcie i pestkach zniknęło i stolce sie unormowały. No i o wiele lepiej się poczułem. Ale nie wytłukłem jeszcze wszystkiego. Salvia wykrywa mi jeszcze glistę psią (czyli toksokarę) na którą nie mam pokrycia laboratoryjnego. Ale myślę, ze to nie pomyłka, bo na klatce piersiowej pojawia mi się i co jakiś czas odnawia jakby alergiczna, zaczerwieniona plama,. taka nawet ok. 4-6 cm kwadratowych. Mimo że jest to podobno trudniejsze do wytepienia od tasiemca (bo larwy rozłażą się po całym organizmie) oprócz tej plamy nie czuję, zebym "umierał", nie czuję też osłabienia organizmu (chociaż wtedy, gdy zdaignozowano mi tasiemca czułem sie fatalnie osłabiony). A poniewaz czuję się lepiej, widzę że odrobaczanie się i w ogóle uwzględnianie możliwości, że można sie zarazic czymś to ważne sprawy. Co do lekarzy mam podobne spostrzeżenia - zwykle ignorują problem i się patrza jak na wariata, jak człowiek sugeruje pasożyty.

Gość gość
a moze to od stresu? tez kiedys tak mialam, meczyly mnie wymioty, tyle ze z rana, zanim cokolwiek zjadlam :(

Gość gość
może podświadomie się czymś stresujesz i jedząc tłuste i ciężkie n żołądek produkty po prostu bardziej odbierasz negatywne bodźce od żołądka. Kup sobie jakąś melisę, może pomoże.

Gość gość
Moze masz refluks lub woreczek żółciowy ci zle pracuje..

Gość Aguś 30
Mam pytanie od roku cały czad wymiotuje co zjem wypije obojętnie co by to nie było nawet kanapka z masłem, nie wiem co robić pomóżcie ? już nie przełyk boli wymioty są ok 5 razy dziennie