Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość knklnon

liczenie kalorii-jakis koszmar

Polecane posty

Gość knklnon

zjadlam o 8 rano-banana(100 kcal)kawe z mlekiem(60)=160 o 12----kromke chleba(100)+2 male sledziki w smietanie(300)+2 kostki czekolady(50)+herbate slodka(40)=500 ja jestem glodna minela 12 zjadlam 660 kcal do konca dnia moge zjesc jeszcze uwaga--340 kcal:o zeby bylo 1000 masakra

Jedz kapustę kiszoną, ma 12 kcal w 100 g i zapycha. I w ogóle bardzo źle się odżywiasz, na diecie potrzebne jest białko np. z kurczaka, ryby, serka wiejskiego. A pieczywo i makarony to pełnoziarniste. Banan jest ok, ale dołącz inne warzywa. Ze słodyczy zrezygnuj, lepiej pij soki 100%.

Gość no właśnie widać ilu
A nie lepiej - zamiast liczyć 1000 kalorii - zjeść tyle, ile potrzebujesz, żeby nie być głodną? Tylko oczywiście w racjonalnych porcjach i zdrowo -warzywa, owoce, napije, chude mięso. Po co się katować? Żeby schudnąć, a potem jak bumerang wyglądać z powrotem jak waleń? Bez sensu. W diecie chodzi o to, żeby zmienić nawyki żywieniowe. Do końca życia będziesz lecieć na 1000kaloriach? :o

Gość emilianna
zle dobierasz po prostu ,ja nauczylam sie liczyc przy diecie 1000 kcal i weszlo w nawyk;) polaczenie masakra do tej godz sledzie,smietana,czekolada,banan ,pieczywo,mleko ,cukier:o

Gość emilianna
eee nie musi rezygnowac z 1000 kcal tylko rozsadniej dobierac jedzenie

Gość knklnon
no bylam glodna:o te sledzie w ramach obiadu

Gość knklnon
staram sie urozmaicac kurczak byl wczoraj

Gość emilianna
no tak ale moglas dac jogurt zamiast smietany i nie jesc juz tego chleba i nie byloby tylu kalori a jak zrobilabys rybe na parze z warzywami i ziemniakami byloby mniej kalorii a bylabys syta;)

Gość knklnon
ano:o jeszcze mam w planach dzisiaj duzy jogurt-160 kcal oraz na kolacje kawalek kurczaka 150 potem jablko 50

Gość emilianna
no i banan na sniadanie wiadomo,ze nie zasyci ,moglas zjesc tresciwsze sniadanie tego banana ok 11 a ok 13-14 obiad takim sposobem za godz rzucicsz sie jedzenie a piszesz ,ze obiad juz byl o 12 ,musisz rozsadniej godziny zaplanowac;)P

Gość knklnon
sniadanie 8 obiad 12 podwieczorek 15 kolacja 17.30 jablko 20 tak jem

Gość emilianna
sniadanie 8 drugie sniadanie 10 obiad 13-14 przekaska 16,18 kolacja ja przy takim sposobie schudlam i trzymam wage nadal dla mnie byl to najbardziej optymalny tryb (metoda prob bledow):p jak konczylam jesc ok 17 o 22 rzucalam sie na lodowke:D

Gość knklnon
ja o 21 juz leze wlozku;) zeby nie kusilo

Gość emilianna
przy tym sposobie ciagle bylam syta ,nie dopuszczalam do uczucia glodu,jak bylam glodna zjadalam wiecej;) i zawsze mialam wode w dzbanku smakowa (znudzila mi sie zwykla)dodawalam do wody miete,limonke,cytryne,pomarancz cokolwiek nawet ogorek zielony hahaha ale oplacilo sie :)

Gość emilianna
nie chodzi o to zeby nie kusilo;) musisz tak zorganizowac zeby nie czuc glodu ,jak bedziesz głodna to i zla ..sflustrowana i albo nie wytrzymasz na diecie albo schudniesz ale jojo bedzie bardzo szybko:) dieta nei moze zle sie kojarzyc musisz nauczyc sie,ze mniej kaloryczne rzeczy nie sa gorsze i moga byc smaczne szczerze Ci powiem ,ze moja bolaczka byly fast foody i slodycze a najbardziej najwiecej kaloryczne chałwy czekolady ciezkie ciasta ..owszem nadal najdzie mnie ochota (od roku po raz pierwszy po diecie nie przytyłam ani kg)jak zjem cos ciezkiego zwytczajnie mi nie dobrze;)org juz sie przyzwyczail do lekkiego jedzenia mam tez sposoby juz na ochote na slodkie i napady glodu:p

a ja polecam pije sie zioła i się chudnie Stefania Korżawska - odchudzanie bez odchudzania Koper włoski i cykoria podróżnik oszuka głód Najlepiej więc popijać ją „h godziny przed jedzeniem. Żołądek wtedy zaciekawi się piękną parą panną wędrowniczką i wysportowanym, urok li wyin włoskim młodzicicem. przepis: korzeń cykorii podróżnika owoc kopru włoskiego Zioła wymieszać, 3 łyżki ziół zalać 3 szklankami wody, zagotować, a następnie pod przykryciem zaparzyć t5 minut. Przecedzić, pić ciepłe przed posiłkami bardzo powoli, dokładnie przeżuwąjąc każdy łyk napoju. W ten sposób nasycimy organizm porcją szybkiej energii, która pozwoli oszukać głód. Znamię kukurydzy i perz specjaliści od odchudzania Znamię kukurydzy, inaczej wąsy kukurydzy, to niezwykle cenne zioło wspomagające odchudzanie. Najkorzystniej połączyć je z kłączem perzu. Wspólnie skutecznie pomogą organizmowi w redukcji tkanki tłuszczowej. Herbatkę z tych ziół warto popijać przez kilka tygodni, by w tym czasie dostarczyła przede wszystkim wątrobie substancji leczniczych odpowiadających za jej regenerację i oczyszczenie. przepis: znamię kukurydzy kłącze perzu 50 g 50 g Zioła wymieszać, 4 łyżki wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, zagotować, a naslępnie na małym ogniu ogrzewać 3 4 minuty. Przecedzić, pić ciepłe nj1epiej Yz godziny przed posiłkiem. http://chomikuj.pl/antubis12/kuchnia++i+zdrowie