Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Budowa domu-afera z rodziną

Sprzedać działkę 30ar za 160tyś i wybudować sobie domek ??? Poradzcie

Polecane posty

Od pól roku mieszkam z teściową . Dom należy do teściowej choć Nam go obiecuje. Włożyliśmy juz trochę kasy do tej chałpy ok. 30tyś zł. Nie było by problemu ale tesciową odwiedza rodzina czyli siostry męża. Cały czas czuję też że jestem obiektem do obserwowań. Córki mają prawo do odwiedzin swojej matki nawet jak siedzą tydzień na nartach... i nam zawracają głowę...choć nikt ich nie zapraszał. Jednym słowem czuję się tam jak piąte koło u wozu. Mam się nie odzywać i tylko dokładać do budżetu. W końcu się wkurzyłam i postanowiłam że moja mama sprzeda działkę i za te pieniądze wybuduje sobie mały domek. Domek byłby blisko mojej mamy i na starość miałby się kto nią zaopiekować i starym domem w ktorym mama obecnie mieszka. Powiedzcie mi czy uda mi się taki mały domek wybudować za te pieniadze ? Czy dobrze planuję ???

Gość jdbhjfdgebhy
ciezko bedzie sprzedac działke po dobrej cenie

Gość dslkmldsfs
wybudowac tak ale w stanie surowym :P 160 tys to gorsze

niestety ale za 160tys nie jesteś w stanie się wybudować i wyposażyć ,chyba że wszystko pocżawszy od fundamentów zrobisz sama...

Gość hhhjjhjhhj
ze sprzedażą działek różnie bywa:o czasami trwa to niesamowicie długo, mam znajomą co od 2lat próbuje sprzedać działke w teoretycznie dobrym miejscu i mimo że z ceny szacowanej przez jakiegoś specjaliste zeszla już prawie 20% to chetnych dalej brak

Gość jA mysle;;;;
ze to najgorsza glupota ladowac kase w cos co nie jest twoje,ja mialam podobna sytuacje,ale nie inwestowalam pieniedzy w stara bude,tylko wybudowalam swoj maly domek.

No tak wiem ze głupota bo trochę się przejechałam... ale te 30tyś ktoś nas spłaci bo jak dom zapiszą na kogoś innego to mężowi nalezy się cześć po ojcu....

Po ojcu matce też się należy cześć domu i spłata bo przecież nie póścimy im tego ot tak.... obecnie żyje teściowa i 3 rodzęństw + moj mąż

Słuchajcie ale ja chce mały domek 80m2 powierzchni uzytkowej a nie dom 150m2. !!!!

Gość aleee
ja na twoim miejscu bym tak zrobiła ale kupiłabym dom szkieletowy

Gość jA mysle;;;;
My mielismy podobnie,ale nie do konca,bo jednak przepisali dom na meza,ale ja wiedzialam ze beda takie najazdy rodzinne,halas,jakies przepychanki i dlatego wolalam nie ryzykowac z remontem i ladowac kase w stara ruine,gdzie jeszcze bede i tak z kims mieszkac i sie uzerac cale zycie,znalam przypadki ze mlodzi wyremontowali dom,a rodzice cofneli zapis ,albo rozmyslili sie i nie przepisali wcale.Wole splacac kredyt i miec swiety spokoj we wlasnym domu.

Jesli chodzi o wykonczenie domu to mam budowlanca znajomego, maz zrobi instalacje wodne i elektryczne, poza tym nie musze od razu wykanczac pokoi na poddaszu... Ważne że bede na swoim.

Gość jA mysle;;;;
w darowiznie tez nalezy sie splata?chyba nie,ale moze nie jestem doinformowana.

Gość nikola*
Autorko za 30 ar na sląsku dostała byś 300 tyś i zbudowałabys domek jak hej

Gość ALALALALALLA
właśnie, to zasadnicza kwestia, w jakim rejonie jest ta działka??

ja wiem ze dzialke bedzie cięzko sprzedać ale mam nadzieję że w końcu trafi się kupiec. działka jest przy trasie przelotowej i moze byc wykorzystan tez na cele przemysłowe.... 29 arów to naprawdę duża powierzchnia...

DZIAŁKA JEST W BESKIDZIE ZYWIECKIM.

u nas dziłki chodzą po 50-75 zl za m2

Mam zamiar wykonczyć sobie na dole salon kuchnie i pokoik, małą łazienkę... a potem w miarę funduszy pokoje na poddaszu...

Gość CiasnyWiesiek
Sprzedaj działkę i budujcie. Sporo prac wykonacie we własnym zakresie potrzeba tylko sporo chęci i cierpliwości. I cieszcie się swoim szczęściem. Powodzenia.

Gość ALALALALALLA
a zatem wielkość działki jest jej atutem, położenie niekoniecznie nie wiem jakie jest zainteresowanie i popyt na działki w twojej okolicy, możesz spróbować i dać ogłoszenie w internecie, lokalnych gazetach i sprawdzić czy się ktoś odezwie tylko pamiętaj, że kupiec będzie się targował, więc zawyż troszkę cenę wyjściową, żebyś potem miała z czego zejść oczywiście tylko troszkę :)

wiem wiem juz kidys sprzedawalismy dzialkę ale ie byla tak atrakcyjna.... ta 29 arow to jest piekna dziłka , 12 metrow od grogi głównej, niedaleko las, piekne widoki....

i teren równy jak na dłoni i dwie drogi dojazdu bardzo dobre... bo to nie jest na odludziu... niedaleko osiedle domów jednorodzinnych... Mysle ze działka jest bardzo atrakcyjna.

Gość glownie kennedysko
kobieto ani nie ma nad czym sie zastanawiac, masz szanse- buduj! tesciowa to obcy ludzie zadna tam rodzina, jak cos im nie przypasi to bedzie non stop cyrk, najlepiej na swoim i masz spokoj!

Gość ALALALALALLA
w takim razie nie ma na co czekać bierzcie się do dzieła, domek nie będzie duży, być może nie uda się wam go wykończyć od razu i super standardzie, ale będzie na swoim i to jest najważniejsze trochę chęci, determinacji i na pewno wam się uda powodzenia!!!

Też mam podobną sytuację i zaczynam się zastanawiać nad budową czegoś swojego! Życzę powodzenia !!!!!!!!!!!!!!

wybudowanie domku do 100m2 mozna zmieścić się do 100 tyś. ale parterowy, piętrowy zawsze dużo więcej wyniesie, a wykończenie też kosztuje, ale jeśli mąż dużo potrafi to BUDUJCIE

Oj ceny spore i różnice działek spore. Może ktoś się orientuje ile kosztowałaby działka w woj. mazowieckim niedaleko Radomia?