Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula cola 1986

dzisiaj rano zemdlałam, silny ból brzucha - pomózcie

Polecane posty

Gość paula cola 1986

witam wszystkie kobietki, mam prosbe , prosze napiszcie mi cos bo bardzo sie martwie , zawsze okres mialam bolesny ale ból był znośny , wzielam apap albo inna przeciwbolowa tabletke i było po problemie , miesiaczkuje od 11 roku zycia. nigdy wczesniej nie mialam takiego problemu jak dzisiaj rano , obudzil mnie silny ból brzucha ,był tak silny ze niemogłam stac na nogach , zaczełam wymiotowac , gdy zwymiotowalam , zaraz po tym zemdlałam , dobrze ze mama była w domu , oczuciła mnie , wezwala pogotowie , dostalam zaszczyk przeciwbólowy i przeszlo , kazali leżec i po miesiaczce zglosic sie do ginekologa Juz sie zarejstrowalam do mojego doktora za 10 dni mam wizyte Moj problem polega na tym ze nigdy wczesniej tak nie mialam , bardzo sie boje ze cos jest nie tak , wizyta dopiero za 10 dni a ja chyba umre do tego czasu :( okres spoznil mi sie 2 tygodnie , dostaliam silne bole brzucha i zemdlałam, boje sie ze to cos zlego, prosze o wypowiedzi w moim temacie , dziekuje.

Gość może poroniłaś
....

Gość paula cola 1986
dodam ze nie chodzi mi o ciaze , nie ma takiej opcji , nie współzyje 5 miesiecy Boje sie ze to sygnal jakiejs choroby

moze jakas torbiel na jajnikach albo cos inego z nimi. nie stresuj się. Będzie dobrze ;) Moja kolezanka ma tak czasami, że podczas okresu tak ja boli, że mdleje ;/ Acha, wybacz ale nie mogę tego nie poprawić "zaszczyk"???? ZASTRZYK ;)

Gość paula cola 1986
sory za błędy strasznie sie martwie , taki silny bol brzucha jakby mnie cos od srodka rozrywało zywcem , masakra i te wymioty

ale ten ból brzucha był umiejscowiony niżej, znczy sie, że bolala Cie macica?

Gość paula cola 1986
zawsze mialam obfite miesiaczki az 8 dni , a dzisiaj to sie leje jak z kranu

a moze powinnaś jechac na pogotowie? bo jesli krew leci bardzo mocno, nie jak przy normalnym okresie to grozi Ci zbyt duża utrata krwi i z pewnością kolejne zasłabnięcie. Nie zostawaj sama w domu i nie wychodź nigdzie

Gość paula cola 1986
kozetka-> wlasnie tak w dole , jakby ból macicy , takie rozrywanie straszne to było i z bólu zemdlałam , akurat mialam szczescie ze moja mama wziela dzis wolne z pracy i jeszcze była w domu jak mialam ten "atak"

Gość paula cola 1986
caly czas leze , wstaje tylko zeby zmieniac podpaski , mam jest koło mnie

Gość paula cola 1986
mama jest kolo mnie Rano jak mialam ten silny ból to krew sie lała strumieniami , teraz tez sie leje duzo ale jednak mniej jak przy tym bólu Dodam jeszcze ze dosyć zdrowo się odżywiam (jesli to ma znaczenie)

Gość ann//
Moja znajoma tez tak miała. Miała silne bóle brzucha i w 8 dniu miesiączki bardzo obfite krwawienie. Ledwo dojechała samochodem z pracy do domu. Mama zawiozła ja do szpitala i tam jej robili usg chyba z 3 razy i nic nie wyszło. Dostała tabletki antykoncepcyjne zeby zmniejszyc obfitosc miesiączek i tyle. Dziwne ze dali ci tylko zastrzyk i kazali zapisac sie do ginekologa. A nie mozesz isc do gina wczesniej?

wyzej ktos napisal o tym gnekologu- moze da się wczesniej? czy do badania nie mozesz miec okresu? moze prywatnie zadzwonilabys do jakiegos lekarza, powiedzialabys mu o co chodzi i on zdecydowałby czy moze Cie teraz przyjąć czy jak skonczy Ci sie okres

Gość paula cola 1986
NO wlasnie niewiem , moze wizyta w czasie okresu dac błedna diagnoze... moja mama mówi ze najwazniejsze bedzie badanie i usg (dopochwowe) żeby zobaczyc czy jajniki i macica są wporzo , mówi ze to nic nie da jak pojde w czasie miesiaczki , lekarz mnie nie zbada , moze tylko "na sucho" przepisac jakies pigulki Bardzo sie martwie dziewczyny , a moze to mieśniaki na macicy . oby nic zlego :(

Gość ann//
Mojej znajomej w takiej sytuacji jak jest tak silne krwawienie 8 dnia ze sie mdleje robili usg dopochwowe i nie patrzyli ze ma okres. Wiadomo zwykle badania to chyba niewiele da bo lekarz i tak nic nie zobaczy ale usg jak najbardziej słyszałam ze sie robi w takich przypadkach

Gość ann//
Przecierz nie mozesz tak lezec i czekac w nieskończonosc. A jesli krwawienie nie ustanie? Ja bym sie nie zastanawiała tylko poleciała do ginekologa. Musi ci cos doradzic w takiej sytuacji, a tak bedziesz siedziec i sie martwic. Mysle ze psychicznie lepiej sie poczujesz jak pogadasz z lekarzem

Gość paula cola 1986
generalnie brzuch mnie nie boli ale ciagle krwawie bardzo sie boje , ale musze isc do doktora. bo inaczej nie bede wiedziała co mi jest

trzymaj sie, zyczę zdrowia 🌼 Jak tylko gorzej się poczujesz to jedz do lekarza

Gość aloniczka
Generalnie tak silny ból brzucha powinien być podstawą hospitalizacji...Mógł np. świadczyć o peknięciu torbieli i zapaleniu otrzewnej - co jest smiertelnym zgrozeniem...Ale to tylko tak w kwestii oceny pogotowia, bo skoro ci mineło to to nie zapalenie otrzewnej....Okres jest taki jak zwykle? Spróbuj skontaktowac się z innym lekarzem wczesniej...w kazdym wiekszym miescie znajdziesz gina, do którego możesz wejśc z ulicy...

Gość aloniczka
Nie no w takim stanie powinnaś skontaktować się z jakimkolwiek ginekologiem TERAZ. Spróbuj zadzwonić do szpitala na oddział ginekologiczny...