Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

W Moim Ogrodzie

Oceńcie mój wiersz, pisany prosto z serca...

Polecane posty

Co o nim sądzicie? Tęsknota Tyle Ci mam do powiedzenia, tyle milczenia przez tyle lat. i uwielbinia , co nigdy nie dałam i milości jak caly swiat. A Ciebie nie ma przez wiele lat, a Ciebie nie ma obok mnie, a dusza płonie ...tyle cierpienia, a serce płacze i płacze świat. Gdzie byles miły, gdy Cię nie było? Gdy oczy moje płakały wciąż. I ciało płonie , pulsują skronie a Ciebie nie ma ...to Ty - mój mąż! Ten wymarzony, we śnie wyśniony, tem miły chłopak...gdzie jesteś gdzie? Szukam Cię zawsze, myślę o Tobie, tesknię i pragnę i jest mi źle. Po tylu latach razem spędzonych, po tylu nocach bez Ciebie- nic. Nic nie mam oprócz ciągłej tęsknoty... Czy tak w ogóle można życ? Bądź znowu ze mna razem co dnia co noc przytulaj i kochaj jak... jak dawniej miły...namiętnie tak... i całuj i pieść, by oszalał świat...

Gość emilianna
0/10000

Gość karyjerowichka
Grafomański twór spod ręki zadurzonej gimnazjalistki :)

jeszcze odpowiedni podklad i zostajesz gwiazda disco-polo :D

Gość evva sarna
Mozesz pisac teksty do muzyki disco polo. Nic wiecej, niestety.

Gość evva sarna
kinder niespodzianka wyjelas mi to z ust :)

Gość evva sarna
" ...ten mily chlopak, gdzie jestes, gdzie...?" :O Spadlam z krzesla :D

Gość wiersz to
może to i jest ale z pewnością nie poezja...

W moim ogrodzie: Jeśli pisanie wierszy sprawia ci przyjemność to rób to dalej, wiele osób ma potrzebę spełniania się twórczo. Niestety drugą szymborską raczej nie zostaniesz.

Gość piszesz mi w liście ,ze kiedy
Nie pytaj się na kafeterii bo tu mało kto zna się na poezji tak naprawdę Jakbyś dała wiersz Szymborskiej ,a oni by o tym nie wiedzieli to tez by pewnie napisali ,ze jest grafomanski

Najlepiej idź do domu kultury w Twoim mieście i tam daj swoje wiersze komus kto się na tym choć troche zna to jego ocena będzie bardziej rzetelna

Nie mam zamiaru pisać wierszy dla pieniędzy, ale czasem mam "natchnienie":Pi coś skrobnę:D Nie przejmuję się krytyką, bo nie jest to żadna poezja, warta pochwał, tylko moje myśli, a że dziecinnym językiem napisane, i cóż z tego?:)

Gość evva sarna
piszesz mi w liście ,ze kiedy - a skad ty mozesz wiedziec kto zna sie na poezji a kto nie? Wnioskuuje, ze tobie "wiersz" autorki sie podoba... :O

Wiersze piszę, dla siebie, bo mam taką potrzebę.:) Możecie pisać różne opinie, po to tu wstawiłam ten wiersz, aby każdy mógł napisać swoje zdanie, więc...:)

Gość evva sarna
piszesz mi w liscie - no pewnie z takim wierszem to od razu wal do domu kultury!

Gość nie wiem jak mozna byc matka
:D

Gość ja kobieta 24 i pol
Ujdzie

nawet go nie czytałam szczerze mówiąc więc nie wiem czy mi sie podoba ,ale ja się nie znam na poezji wiec nie bede go oceniać jak to robi wielu ludzi co sie tak samo nie zna

Gość evva sarna
ja kobieta 24 i pol - oto prawdziwa znawczyni! To napewno ktos z Domu Kultury. Nie to co my, cholota z kafe.

Wiersz napisałam w czasie mojego przygnębienia, gdy bardzo tęskniłam do męża, który przebywa od wielu lat za granicą, wracając do domu bardzo rzadko...:(

nie koniecznie z domu kultury ,ale lepiej by sie było zapytac kogokolwiek kto z poezją ma jakas stycznośc .a tutaj to sądze ,ze nie wiele osób miało

np kogoś kto organizuje jakies konkursy poetyckie albo wydaje tomiki itd

Gość i chi hi hi
To ja moj zapodam. Czytaj i sie ucz: Bo ty sycisz sie rzadza wladzy i przemoca Wartosci wyzszych ty nie znasz nad zloto Jestes sam i otacza cie bloto pod maska swoja ty skryta istoto Ja jestem ci szkla kawalkiem w oku Przezkoda na drodze ktora stawiasz kroki Niewysluchana rada od losu Ku duszy twojej zgubionej przestrodze Boja unosze sie na grzbiecie tej fali Pod ktora twoj caly Babilon utonie I plesn zamieszka we wszystkichtwych tkankach I rdza zagosci w twojej koronie A ty mi powiedzx w ktore slowa wierzysz? Ktorym obrazom zaprzedajesz dusze Dlaczeg klamstwa plyna ci przez gardlo? Dlaczego prawda tchawice twa krztusi? A ty nie probuj mnie nawet zrozumiec Bo na to ci cala wiecznosc nie wystarczy Na twoje wrzaski odpowiem ci cisza Na twoje klamstwa odpowie ci Prawda Sorka za brak polskich znakow i ewentualne liteowki oraz bledy ort.

Gość evva sarna
piszesz mi w liscie - nie trzeba byc zadnym wielkim znawca, zeby stwierdzic, ze to marny wiersz, jesli tak to mozna w ogole nazwac.

Co do poezji - jestem młodą tłumaczką, zdarzyło mi się przekładać również poezję i literaturę. Ale nie trzeba być poetą ani nawet polonistą, żeby ocenić wiersz tego rodzaju ;) I nie mówię tu o częstochowskich rymach, ale o braku wartości artystycznej, ani tu metafor, ani żadnego przesłania, nic odkrywczego i forma mizerna.