Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fuuuuuuuyy

Czy to prawda że papaina i bromelaina zabija pasożyty w jelitach ???

Polecane posty

Gość fuuuuuuuyy

Przeczytalam jeden post na jakims forum ,ale nic wiecej :( zwykły ananas jest zbyt slaby wiec podobno dobra jest bromelaina w tabletkach + papina , na wikipedii jest podobna informacja , co myslicie ?

Gość Tulipek--
Na pasożyty jelitowe bardzo dobra i znana jest mieszanka ziołowa. Poczytaj o niej w necie. Sama obecnie ją piję. Wszystkie ziółka dostępne w aptece ziołowej lub sklepach zielarskich. zmieszać : 50g ziela tymianku 50g kłącza tataraku 50g korzenia omanu 25g liści miety pieprzowej 25g lisci orzecha włoskiego 10g ziela piołunu Wsypać 2 łyzki ziół do termosu i zalać 2 szklankami wrzątku Odtawić na 1h.. Pić po pół szklanki 3 x dziennie miedzy posiłkami w ciagu tygodnia lub dwóch. Potem wybrać sobie jeden dzień tygodnia i pić ziółka jeden dzień na tydzień.

Gość Grzybiareczka ;)
Wyżej wymieniona mieszanka jest zankomita na robale. Dla mnie najlepszym zabójca na robale okazał się zapper :)

Gość po annnnanassie
mnie po tabletkach z bromelainą bolal brzuch, jakby mi sie zolądek mial zaraz rozpuscic :O 'bolące tabletki'

Gość ohjakmidobrzeee
bromelaina i papaina dzialaja przeciwzapalnie co zauwazylam glownie na twarzy. tutaj mozecie sobie poczytac: http://wieczniemloda.com/bromelaina-i-papaina-peeling-enzymatyczny-bromelaina-i-papaina-dzialanie-i-zastosowanie-w-kosmetyce-1920/ latwo lekko i przyjemnie. ja dosypuje szczypte bromelainy i ekstraktu z papai do maseczek i krosty ladnie sie goja.