Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patriota i Katolik

Chce do bogatej Polski

Polecane posty

Gość Patriota i Katolik

Chce wrócić do bogatej Polski gdyż tam jest o wiele lepiej niż w Anglii, która jest bieda. Mam dość biednych szeregowców, zakupów w Morisonie wolę Biedronkę;-) dziś np poszedłem do fryzjera i przy okazji kupiłem sobie sprzęt RTV w sklepie wracając do domu. W Polsce pewnie nie mógłbym sobie tak pozwalać dla tego chce do bogatej Polski.

Gość taka prawda........
"bogata Polska" też jest i to miedzy Bugiem i Odrą, tylko trudniej sie tam dostać niż przejść na piechote syberie w zimie:o czasem mam okazje zajrzeć przez dziurke od klucza do tej bogatej Polski wiec wiem że jest...

Gość banka z mlekiem wszawica
Tak tęsknie do bogatej Polski. Zdesperowana wiem, że ty tęsknisz. Tam miałaś wszystko. A tu co mamy szeregowce, biedę, a w Polsce mogliśmy się rozwijać. W Polsce szedłem do Biedronki i wydawałem ile chciałem, a tu zmuszony jestem iść do Morisona czy Asdy na zakupy i kupować te bardziej markowe produkty. Tęsknie do uprzejmych ludzi na Polskich ulicach, ładnych domów, dobrze zaopatrzonych magazynów, pań ekspedientek, a nie te angielskie które są nad wyraz miłe.

Gość Bilonba
Wysłać ci foto mojego domu? Szczeka ci opadnie. Wy w pl moze i domy macie ale standard zycia pozal sie boze..:/

Gość bieda w anglii
nie martw sie nie opadnie :D.

Gość Wszy już nie mam
Tak chce do bogatej Polski bo ja tam mam i tak mieszkam. Wczoraj np byłem kupić spodnie i musiałem kupić takie za 40 funtów bo nie stać było mnie abym kupił inne, chce do bogatej Polski do bogatej służby zdrowia, prostych ulic, a nie tych dziurawych w Anglii. Tęsknie za Biedronką piwem pod sklepem, miłą obsługą w sklepach

Gość bieda w anglii
to czemu ciołku nie przyjedziesz tu tylko siedzisz w tym brytyjskim gównie jak ci tak źle

Gość numerowaaa
No wlasnie, chyba nikt Cie sila nie trzyma za granica.

Gość Chce do kulturalnej Polski
Właśnie za taką Polską tęsknie jak powyżej. Mądrą bogatą, nie chce już tej biedy w Anglii, gdzie muszę chodzić do Angielskich Galleri kupować spodnie, koszule, wolę na rynku kupić chińskie wyroby. Napić się piwa pod sklepem Żabka, lun monopolowym. Tęsknie za tą kulturą którą spotykam na forum, ta bieda mnie wykańcza w Anglii. Jak napisał kiedyś jeden psychol to Polska jest bogata bo jego to denerwuje, że Polacy radzą sobie na zachodzie, wolę klepać biedę w bogatej Polsze ;-)))))))))))

Gość Ja tam tez tak mam
Ze z nudów kupuje rzeczy typu tv 3D Czy latam na wakacje do Hiszpanii czy do Portugalii Zmieniam co roku auto a ciuchy kupuje od znanych projektantów:)

Każdy tak żyje w biednej Anglii. Widzę, że auto o nazwie biedna..... znów się udziela. To znaczy mieć parcie na szkło przychlaście. Wczoraj wydałem 80 funtów na filmy na blu ray. Kocham filmy grozy i nie mogłem się powstrzymać aby nie kupić coś w hmv. Jutro pewnie dostane je pod drzwi. Na soki z kartonu nie stać mnie, mam sokowirówkę i kupuje świeże owoce, marchewki i wyciskam sok:-) mam nadzieje że Zdesperowana się nie obrazi ale wyjawię tajemnicę oboje chcemy też do bogatej Polski to bardzo hahahahaha. W Polsce złoto kapie ze ścian, a emeryci na wakacje latają na Wyspy Kanaryjskie ;-)

Gość no i po co ta cala ironia?
tak naprawde moze i stac was na wiecej teraz ale jakim kosztem?? Co to za zycie na obczyznie, zdala od rodziny i swoich korzeni? Pieniadze sa wazne, owszem ale nie wierze ze jest wam tak kolorowo i ze choc troche nie tesknicie.. Ja jestem za wyjazdem ale tylko w celach zarobkowych na jakis czas, ale na pewna chcialabym wrocic!

Ja za rodziną tęsknie ale po co mam wracać? do czego? do tego że będę tyrać i 30 lat mieszkanie spłacać i nierobów w rządzie utrzymywać??? Mam w dupie korzenie, one nic mi nie dały. Za dużo łudziłem się, ze w Polsce coś się zmieni na lepsze. Prawda jest taka, że jest co raz gorzej,a nie lepiej. Może za jakieś 10 lub więcej lat częściowo zarobki na zachodzie zrównają się z zarobkami do Polski. Wtedy nie będę miał po co wracać, skoro tu się osiedle.

Gość no i po co ta cala ironia?
hmmm... ja wrecz slyszalam ze z Anglii ludzie wracaja, bo juz nie ma tak swietnych warunkow pracy jak kiedys... Poza tym wiekszosc Polakow pracuje w fabrykach za najnizasza krajowa, ja rozumiem ze w przeliczeniu na Polskie jest to duzo wiecej ale przeciez zycie w Anglii zycie kosztuje.

Gość Do bogatej polski
Polece na holideja bo już mi sie teneryfa znudziła :/

Gość Do bogatej polski
W anglii życie kosztuje a w Polsce jest raj na ziemi Większość jest tu z rodzinami tak jak ja więc za czym mam teskinic??

Gość bieda w anglii
styczniowy przyjaciel ty materialisto pewnie matkę też byś sprzedał za funty. co z tego że żyjemy jak świnie w syfiastych ruderach.ważne są tylko funty. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Back_Rossington_Place_-_Rossington_Road_-_geograph.org.uk_-_1100469.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Back_Rossington_Grove_-_Spencer_Place_-_geograph.org.uk_-_1100464.jpg to już wole polskę.dla porównania pewne osiedle we Wrocławiu http://static.panoramio.com/photos/original/8122969.jpg

Ja za niższą krajową nie pracuje gdzie ty to słyszałaś?? bo cyganie to może i tak pracują, chyba, że stykasz się z takimi ludźmi. Jedni wracają drudzy przyjeżdżają. Mało słyszałaś

a co to sa te korzenie? tradycje? rodzina? jak sie zaklada wlasna rodzine to rodzicow i tak sie opuszcza, ludzie sie rozstaja i wyjezdzaj chociazby do innych miast za lepszym zyciem i tak samo sie teskni. chociaz teraz w dobie skype i powszechnych komorek i tanich lotow tak bardzo sie tego nie odczuwa. tradycje mozna z powodzeniem kontynuowac za granica a jak juz przycisnie to na swieta przyjezdzac do domu. do tesknoty sie mozna przyzwyczaic, takie jest zycie. ten swiat jest dla ludzi twardych a nie mieczakow. styczniowy --> nie obraze sie, mozesz jechac ze mna :)

Typowe osiedle z lat 70 pomalowane w pstrokate kolory. W Anglii są takie bloki trochę lepsze też wieżowce ale to są mieszkania socjalne jak dobrze pamiętam. Porównanie twoje są śmieszne, ale to skłania mnie do refleksji, ze w rządzie już zasiadali ludzie bez matury, to ja mam się dziwić takim porównaniom? ;-)

Gość bieda w anglii
styczniowy skoro w anglii są podobne bloki socjalne to ciekawi mnie kto mnie w tych szeregowcach które wyglądają jak familoki na górnym śląsku. i pokaż mi podobne bloczki w anglii

takie pietrowce jak te z wroclawia w uk to najgorsza melina (mazniecie farba roznicy zbytniej nie czyni..)- zazwyczaj councilowsie flaty. strach sie bac tam wogole wejsc.. brytyjczyk ktory przyjezdza do polski mowi, ze sami biedacy skoro wiekszosc to bloki, dopiero w srodku widac, ze nie jest tak tragicznie. ale widoki na mieszkania w polsce niestety nie naleza do luksusowych. a te zdjecia tych szeregowcow to jakies od strony garazy, najgorsze jakie mogliscie znalezc.. tak jakby w uk nie bylo nowych szeregowcow. jak w kazdym kraju sa ladne i brzydkie domy, stare i nowe. a zreszta co ja tu znowu w kolko i to samo pisze. juz rzygam tymi zdjeciami co tu wkelajcie. te, "bieda w anglii" przyjedz i zobacz jak tu sie zyje, tylko kup od razu powrotny zeby ci sie zechcialo wogole do tej polski wracac..

Kurde w tych szeregowcach mieszkają normalni Anglicy, nie żadna bieda, bo taki szeregowiec w UK sporo kasy kosztuje. Anglicy nie przejmują się wyglądem domu tak jak tym jakie firanki zawieszą. Dla tego mnie już nie dziwi brak firanek czy same zasłony, lub rolety jak w biurowcu. Oni tak nie bawią się w budowanie domów jak u nas. Jest ulica szeregowców nie raz z małym ogródkiem i miejscem na samochód. Tak tu praktycznie wszyscy mieszkają. Nie widziałeś jak tacy ludzie w środku mieszkają. Anglicy nie dbają o wygląd nie mają coś jak Polacy zastaw się a pokaż się. Są bloki ala biurowce z daleka takie przypominają. Są to mieszkania socjalne. Nie wiem jakie w nich panują warunki, bo nie byłem. Mieszkam też w szeregowcu, jak większość. Mieszkam w mieście w zasadzie w centrum. Takie ładniejsze też przeważnie bliźniaki znajdują się poza miastem, ale ich nie wynajmę, bo to są często przeznaczone dla rodzin.