Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lokiiii

Ile czasu zajęło wam przyswojenie angielskiego?

Polecane posty

Gość numerowaaa
Troche lepiej wychodzi mi "beach", staram sie wydluzac to "eeeeaaa" jak tylko moge, zeby nie brzmialo jak "bitch" ha ha. Na dodatek mieszkam nad morzem, a w pracy uzywam codziennie excela, wiec musze ciagle uzywac tych 2 slow :O choc staram sie zastepowac slowami "spreadsheet" i "seafront" :D

Gość dziewczyny to proste
ea- wymawia sie jak 'i' i- wymawia sie jak 'y' a wiec beach- bicz, bitch- bycz sheet- szit, shit- szyt.

no to proste jest ale jak sie za duzo przy tym zastanawiasz, ktos sie kilka razy posmieje z tego powodu ze wymowilas cos pomiedzy beach a bitch i potem juz ci zostaje strach przed tymi slowami zakorzeniony gleboko w psychice ;)

Gość no to ja odpowiem
dziewczyny rzuccie jakims fajnym linkiem z serialami po angielsku , ktore maja tez napisy po angielsku. tylko najlepiej ,zeby napisy byly juz wstawione, nie wiem czy sobie poradze z tym montowaniem napisow i filmu. ktos pisal o czytankach po angielsku, najpierw te prostsze a potem trudniejsze, moze macie jeszcze tez do tego jakies linki?? dzieki z gory!

Gość dzeeeeeeeww
seriale- przyciskacz telegazete i wpisujesz 888 (chyba )juz nie pamietam- i masz napisy !!!!

Gość no to ja odpowiem
no ale ja chcialam na necie te seriale ogladac

Gość bezproblemowa
Ja sie uczylam angielskiego juz od 7.roku zycia. W UK jestem 4,5 roku, angielski perfekt. Rozumiem wszystko i wszystkich. Nie ma problemow z czytaniem, pisaniem, akcentem, ogladaniem newsow... Pracuje z samymi Anglikami, rowniez nie bylo problemow. Czasem nosze tez przy sobie telefon sluzbowy i jak np. dzwoni klientka z jakimis skargami, to starm sie rozwiazac sprawe. Mowie o tym telefonie, gdyz slyszalam, ze wielu Polakow ma trudnosci w porozumiewaniu sie angielskim przez telefon.

Gość no to ja odpowiem
no bo ciezko rozmawiac przez telefon, lepiej juz tak bezposrednio. no to jak od 7.go roku zycia sie uczysz, to nie dziwne , ze umiesz. ja sie uczylam kiedys w liceum, ale co roku zmienial nam sie nauczyciel i zreszta ten jezyk nigdy mnie nie interesowal, uczylam sie zawsze tylko niemieckiego.

ja tez angielski znałam dosc dobrze jak juz przyjechałam na wyspy, ale myslę że przez pierwsze 2 lata duzo się nauczyłam, ulepszyłam akcent itp, potem chyba stanęło w miejscu i po 6 latach mówię pewnie tak samo jak i 4 lata temu...czyli rozumiem w mowie i pismie, bez problemu oglądam programy tv, piszę pisma, ale np w mowie zdarza mi sie robic błędy gramatyczne- w pismie nie, bo zawsze zdąze sprawdzic

Gość polecam wam stronke
dictionary.com mozna sie nauczyc duzo ciekawych slowek ,n o i upwnic sie jakie jest znaczenie i wymowa slow.

Gość AnetaKać
Ja na początek nauczyłam się tysiąca najczęściej używanych słów. Z tej strony http://angielski.naukaslowek.pl/ . Zajęło mi to około miesiąca, ale wiem że niektórzy taki kawałek wiedzy potrafią przyswoić szybciej.