Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość być i tak może

czy sa tu osoby majace problemy z tarczycą?

Polecane posty

Gość być i tak może

Witajcie, chciałabym się Was zapytać o to, jakie miałyscie objawy przy niedoczynności lub nadczynnoścci tarczycy? Ja zamierzam w końcu zrobić sobie badanie TSH, kiedyś lekarz podejrzewał u mnie niedoczynnośc, ale niby wyniki były w normie. Jednak pewne objawy mnie niepokoją. W internecie sa podane mniej więcej te objawy, ale u każdego człowike może to wygladac inaczej więc byłabym wdzięczna, jesli byscie się mogli tymi informacjami ze mną podzielić. Pozdrawiam.

Gość kolorowa kartka papieru
Ja od 5 lat lecze sie na niedoczynnosc,a jednym z pierwszych objawow tej choroby bylo wypadanie wlosow,potem dolo zmeczenie pokonanie schodow bylo dla mnie jak zdobycie wielkiego szczytu.Co dziwne w ogole nie przytylam,a przy niedoczynnosci ponoc sie tyje,na szczescie to mnie ominelo.Tearz biore leki i jest ok dawke hormonow mam dosyc spora bo az 150mg.A co Ciebie niepokoi?

Gość być i tak może
dziękuję, że się odezwałaś:) Mnie właśnie niepokoi szereg objawów. Mnie równiez wypadały włosy masowo, na szczecie teraz wypada ich o wiele mniej, ale wypadają co widac szczególnie po ich ilości po umyciu w wannie. Dodatkowo cierpię na zaparcia (od lat i podejrzeqam zespół jelita drażliwego), mam niskie ciśnienie, jestem senna i zmeczona nie wiem czym (choć są dni, że jest lepiej), od niedawna swędzi mnie skóra, jest sucha a na twarzy to już w ogóle się łuszczy (może to też od wody?... nie wiem), miewam czesto zimnie ręce i stopy, ale też cierpię na nadpotliwość, zaburzenia miesiaczkowania. Jestem bardzo chuda, nie tyję, jem tyle co zawsze. Jutro idę prawdopodobnie zrobić TSH.